Hammarvallsvägen r 5

Lofsdalen

Helägd, renoverad stuga med friköpt mark i Lofsens Fjällby, unikt tillfälle!

Lofsens fjällby är ett drömläge för familjen som vill ha nära till det mesta. Här tar man sig enkelt till byn med butiker och restauranger, men också till den fina Lofssjön som erbjuder såväl bad och fiske. Men kanske viktigast av allt - här är man bekvämt nära Lofsdalens häftiga fjällanläggning med ett stort utbud av liftar och nedfarter. Ski-in/ski-out innebär att alla i familjen enkelt kan transportera sig till fjällanläggningen via mellanliften och tryggt hem igen. Från stugan är det även nära till områdets längdspår, skoterleder och vackra vandringsleder. Sommartid kan man cykla direkt från boendet, missa heller inte Lofsdalens nya padelhall som invigs till säsongen! På 58 kvm har den här välplanerade och fint renoverade stugan plats för hela tre sovrum och hall med bra avhängningsmöjligheter. Storstugan med ny installerad braskamin och rymlig soffa är en mysig samlingsplats, i öppen planlösning med det snyggt renoverade köket med matplats och utgång till den överbyggda altanen som kommer att bli en favoritplats soliga dagar året om. Här finns även ett fräscht renoverat badrum med bastu, som alltid är lika populär efter en dag på fjället. Stugan har genomgått en omfattande renovering under 2016-2017. Utvändigt har man bland annat dränerat och målat fasaden. Invändigt har man bytt golv, tapetserat, bytt hela köket samt renoverat badrum och bastu. Sammanfattningsvis får man här ett fräscht och modernt fjällboende med perfekt utgångspunkt för ett aktivt liv året om! Om man vill är den här stugan perfekt för uthyrning, vilket kan ge ett extra tillskott till boendekostnaden. Lofsens fjällby består till största delen av andelsstugor belägna på ofri grund vilket innebär att man inte äger marken. Ett stort plus med denna fastighet är att marken är avstyckad och friköpt vilket innebär att man här äger både huset och marken det står på, precis som med ett vanligt fritidshus helt enkelt!

Budgivning pågår

3 300 000 kr Budgivare 3 27/12 09:37
3 200 000 kr Budgivare 1 27/12 09:26
3 100 000 kr Budgivare 3 27/12 08:38
3 000 000 kr Budgivare 2 26/12 20:43
2 950 000 kr Budgivare 1 26/12 20:40
2 900 000 kr Budgivare 2 26/12 20:30
2 850 000 kr Budgivare 1 26/12 18:27
2 800 000 kr Budgivare 2 26/12 18:08
2 750 000 kr Budgivare 1 26/12 15:08

Fakta

Utgångspris
2 750 000 kr
som utgångspris
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

58 m²

Tomtarea

675 m²

Tillträde

11/2 2022

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1984

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Vägbeskrivning

Lofsens Fjällby ligger i anslutning till Lofsdalens Fjällanläggning. Åk upp mot fjällanläggningen. I kurvan tag första avfarten till höger mot Lofsens Fjällby nedre och fortsätt vägen rakt fram. Sväng sedan tredje avfarten vänster och sedan höger in till R-gruppen. Skylt finns, välkomna!

Övrigt

I köpeskillingen ingår huvudparten av för huset sedvanliga möbler, husgeråd och inventarier (förutom personliga tillhörigheter) till ett värde som säljare och köpare kommer överens om och som separeras från köpeskillingen vid kontraktsskrivning. En fullständig inventarielista kommer att upprättas och läggas som en bilaga till kontraktet. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Det här är en kvadratsmart stuga som kombinerar bekväm funktion med härlig, modern fjällkänsla. En skyddad entré leder in till en hall med avhängning. Till höger öppnar storstugan och köket upp sig, som tillsammans bildar en trivsam samvaroyta för hela familjen efter en dag på fjället. Braskaminen och de fina fönstren som bjuder in naturen höjer mysfaktorn ytterligare. Här finns en generös soffa samt matplats i samband med köket. Utgång till söderaltan under tak med utvändigt skidförråd. Till vänster är den mer privata delen av stugan med tre sovrum samt ett badrum med bastu. Det första sovrummet ligger direkt på vänster sida i hallen, fortsätter man vidare i halldelen är det andra sovrummet längst ner till vänster och på motsatta sida ligger slutligen föräldrasovrummet. Här är även ingången till det fräscha badrummet med bastu.

Rum

 • Hall

  En praktiskt skyddad entré leder in till en mindre hall med avhängning på höger sida. Hallen fortsätter sedan till vänster där det finns mer plats för hatt och skohylla samt mindre byrå. Längst ner är även en garderob. Den första delen av hallen har klickgolv, innanför är det laminatgolv. Vitmålad träpanel på väggar och i tak.

 • Storstuga

  Storstugan har en trivsamt öppen planlösning i anslutning till kök, vilket gör det till ett uppskattat familjeutrymme. Här finns gott om plats för en generös soffa som man gärna kryper upp i. På väggen mot hallen finns skåp till förvaring och TV. I hörnet vid matplatsen finns en modern braskamin som både sprider härlig värme och ger ett fint blickfång. De stora fönstren ger fin naturkontakt och ljus. Vid köket finns matplats för 6-8 personer. Storstugan har även utgång till den överbyggda altanen. Laminatgolv, vitmålad träpanel och tapet på väggar samt vitmålad träpanel i tak.

 • Köksdel

  Modernt renoverat kök med öppen planlösning till storstugan och matplatsen. Valnötsmönstrade skåpsfronter, bänkskiva i laminat med 2 nedfällda hoar och vita våtrumsskivor på vägg som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, ugn, spishäll, köksfläkt, mikro och diskmaskin. Laminatgolv samt vitmålad träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Till vänster i entrén ligger det första sovrummet som har plats för våningssäng eller enkelsäng. Ett fönster. Laminatgolv, vitmålad träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 2

  Till vänster längst ner i halldelen ligger ingången till det andra sovrummet som också rymmer våningssäng/familjesäng eller som idag bredare enkelsäng. Här finns en inbyggd garderob samt ett fönster. Laminatgolv, mönstrad tapet samt fondvägg med träpanel och vitmålad träpanel i tak.

 • Sovrum 3

  Ett stort fräscht sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord på vardera sida. Två inbyggd garderob samt ett fönster. Laminatgolv, tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak.

 • Badrum & bastu

  Fräscht renoverat med tvättställ och spegelskåp med belysning, dusch med vikväggar i glas samt WC. Våtrumsmatta på golv och väggar samt vitmålad träpanel i tak. Innanför är bastun med fönster och glasdörr, två sittbänkar samt eldrivet bastuaggregat. Våtrumsmatta på golv och bastupanel på väggar och i tak.

Tomt

Friköpt naturtomt.

Planbestämmelser

Detaljplan

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Förbrukning

6 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

2 947 kr

Elförbrukning

15 800 kr

Vägsamfällighet

14 700 kr

Summa

33 447 kr

I posten väg/samfällighet ingår kostnad för vatten och avlopp, renhållning samt snöröjning.

Taxeringsuppgifter

Typkod

225, Småhusenhet, småhus på ofri grund.

Totalt

1 147 000 kr

Byggnad

585 000 kr

Mark

562 000 kr

Skatt/avgift

10 008 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1984

Byggnad

Typ

1-plans fritidshus

Byggår

1984

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund med betongblock

Stomme

Trä

Uppvärmning

Diret el samt braskamin

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

Nuvarande ägare har gjort en omfattande renovering av huset med bland annat ny grund, dränering, markisolering. Trall på altanen är bytt 2016. Fasaden är målad 2017. Invändigt har man lagt nya golv i sovrum och hall samt vardagsrum. Köket är nytt och badrummet helt renoverat. Bastun har ny panel samt nytt fönster. Lilla sovrummet har nytt fönster och man har även installerat en ny braskamin 2016. Alla innertak, väggar och dörrar målades 2016 och vissa väggar har tapetserats.

Övrig byggnader

Utvändigt kallförråd med ingång från verandan. Perfekt för skidutrustning.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder