Lövhammaren Rödbläran 6

Lofsdalen

Välplanerad 10-bäddstuga på Lövhammaren!

I det populära fritidshusområdet Lövhammaren ligger det här välplanerade fjällboendet med U-formad huskropp som maximerar utsikten och läget mot söder där man kan njuta av vackra vyer över både fjäll och sjö. Till skidbackarna kan man glida ner till skidleden med stora stugsvängen som fortsätter till fjällanläggningen. Föredrar man längd- och skoteråkning, så finns välpreparerade spår i närheten. Sommartid kan man cykla direkt från stugan eller ta en promenad ner till byn. Huset har två ingångar med en privat del i den mindre huskroppen, till höger, som rymmer ett stort master bedroom med eget badrum och balkong. En uppskattad del för gästerna och även praktisk om man vill hyra ut den större delen, då kan denna del låsas till förvaring av personliga tillhörigheter. Efterfrågan på stugor att hyra i området är stor så vill man finansiera en del av kostnaderna är uthyrningspotentialen god! Den större huskroppen rymmer en trivsam storstuga med braskamin, soffgrupp, matplats och kök. Även här har man utgång till balkong med uppskattat söderläge och härliga fjällvyer att njuta av året om. Från storstugan finns ingången till tre sovrum med totalt 8 bäddar. Sammanlagt erbjuder alltså stugan minst 10 bäddar och två badrum. Mellan de båda huskropparna finns en passage med dusch, bastu och separat toalett. Här finns även bra plats för ombyte. Bredvid boningshuset är ett fristående förråd/skotergarage med dubbeldörr och plats för både skoter och förvaring. Fritidshusområdet Lövhammaren är ett efterfrågat område av flera skäl. Här har man en milsvid utsikt ut mot Lofssjön och mäktiga fjäll. Det är nära all slags skidåkning - endast ca 900 meter till liftarna via skidleden. Med bil tar det bara några minuter till Lofsdalens trivsamma bykärna med affärer och annan service. Lövhammaren erbjuder även fantastisk längdåkning och skoterled ut på fjället. Sommartid kan hela familjen ägna sig åt bland annat vandring, cykling, fiske och bärplockning. Eller varför inte prova på padel i Lofsdalens nya padelhall.

Budgivning pågår

3 800 000 kr Budgivare 3 19/4 15:50
3 700 000 kr Budgivare 1 18/4 18:27
3 650 000 kr Budgivare 2 18/4 09:07
3 600 000 kr Budgivare 1 17/4 17:36
3 550 000 kr Budgivare 2 17/4 10:32
3 500 000 kr Budgivare 1 17/4 10:23
3 400 000 kr Budgivare 2 17/4 10:14
3 350 000 kr Budgivare 1 17/4 09:52
3 300 000 kr Budgivare 2 13/4 17:29
3 250 000 kr Budgivare 1 2/4 16:45
3 250 000 kr Budgivare 1 2/4 16:41

Fakta

Utgångspris
3 250 000 kr
som utgångspris
Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

89 m²

Tomtarea

1 345 m²

Tillträde

18/7 2022

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Byggnadsår

1983

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Smart planerat hus med två ingångar, den till vänster leder till den större huskroppen med hall, storstuga och kök samt tre sovrum. Här finns även en balkong i härligt söderläge. Mellan de båda huskropparna finns en passage där toalett, dusch och bastu är. Genom passagen kommer man till en större hall med en privat enhet som har ett stort och härligt sovrum med eget badrum och en egen balkong i söderläge.

Rum

 • Hall 1

  Ytterdörren till vänster leder till den första hallen och den större huskroppen. Här finns avhängning till vänster samt dubbelgarderob på höger sida där varmvattenberedaren finns. Hallen har korkmatta, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Kök & matplats

  Från hallen kommer man in i storstuga och kök som har en öppen och trivsam planlösning med ett gångkök till höger. Köket har skåpsfronter i furu, bänkskiva i trä och kakel på vägg. Här finns fönster, högskåp, kombinerad kyl/frys, mikro samt spis och köksfläkt. Korkmatta på golv och träpanel i tak. Matplatsen är en del av storstugan och är fint placerad invid fönster mot söder där man ser både fjäll och sjö. Här finns även utgången till balkongen där man gärna tar med sig såväl frukostkaffet som afterskin ut i solen. Korkmatta på golv, bröstpanel och målad väv på väggar samt träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  På höger sida efter köket ligger det första sovrummet som har en våningssäng, fönster och garderob. Korkmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Storstuga

  Storstugan rymmer både matplats och rejäl hörnsoffa med fåtölj. På väggen mot sovrum 2 och 3 finns TV och i hörnet en braskamin. Fönster mot söder ger både härligt ljus och vacker utsikt. Korkmatta på golv, bröstpanel och målad väv på väggar samt träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Från storstugan nås ytterligare två sovrum där det första har två våningssängar med fönster i mitten och garderob på varje sida om ingången. Korkmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 3

  Det tredje sovrummet har två enkelsängar på vardera sida om fönster samt en dubbelgarderob. Heltäckningsmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Badrum med bastu

  I samband med hallen finns en passage till den andra huskroppen och här är även dusch med separat toalett och bastu. Passagen har våtrumsmatta på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak. Duschen har skjutdörrar samt våtrumsmatta på golv och väggar. Den separata toaletten har WC, tvättställ med spegel och ett mindre fönster. Våtrumsmatta på golv, målad väv på väggar, samt kakel vid tvättställ och träpanel i tak. Bastun har två sittlavar och eldrivet bastuaggregat. Våtrumsmatta på golv samt bastupanel på väggar och i tak.

 • Hall 2

  Den andra ingången leder till en större hall med ingång till passage och badrum på vänster sida. Hallen har gott om plats att både hänga av sig ytterkläder samt att kunna sitta för att ta på sig pjäxor. Här finns torkskåp samt en låsbar garderob. Ett fönster. På höger sida är ingången till det stora sovrummet. Hallen har korkmatta, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 4

  Från den andra hallen är ingången till en separat enhet med ett stort master bedroom och eget badrum. Rummet är rymligt med både dubbelsäng, sängbord, byrå och TV på vägg samt tre garderober. En härlig bonus är de stora fönstren och balkongdörren mot söder med en magisk fjällvy att vakna upp till. Med egen balkong kan man njuta av både soluppgång och vackra solnedgångar. Sovrummet har furugolv, bröstpanel och målad väv på väggar samt träpanel i tak.

 • Badrum 2

  Extra lyxigt är att sovrummet har ett eget badrum med WC, tvättställ och spegel samt dusch med draperi. Ett mindre fönster. Handduksvärmare på vägg. Våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:18 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:4 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning Avtalsservitut Ledning Last: Avtalsservitut: Ledning, 23-IM2-81/4106.1

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fyrfasen Energi

Förbrukning

8 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

2 700 kr

Vatten/avlopp

5 800 kr

Elförbrukning

20 000 kr

Sotning

500 kr

Vägsamfällighet

4 500 kr

Summa

33 500 kr

Stugan har nyttjats ca 4 veckor på sommaren och 4 veckor på vintern.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 053 000 kr

Byggnad

600 000 kr

Mark

453 000 kr

Skatt/avgift

7 898 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1983

Pantbrev

Summa

250 000 kr

Antal

2 st

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1983

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el, luft-luftvärmepump och braskamin.

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

Stugan byggdes till 1988 med en del till höger där den större hallen, sovrum med badrum samt bastun är.

Övrig byggnader

Bredvid huset finns ett skotergarage/förråd byggt 2009 med träfasad och plåttak.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder