Uppvallen Renen 7

Lofsdalen

Trivsam stuga med härlig fjällkänsla på Uppvallen

Det här är en trivsam och klassisk fjällstuga med härligt läge på Uppvallen. Med sina välplanerade ytor ryms här en storstuga med kök i öppen planlösning samt en rejäl braskamin med täljstenssidor som sprider behaglig värme. Stugans tre sovrum rymmer upp till 7 bäddar och här finns även ett fräscht badrum med tvättmaskin och en hall med bra avhängningsmöjligheter och torkskåp. På den fina skogstomten om 1 085 kvm finns ett fristående förråd med en uppskattad bastu att värma sig i efter en fartfylld dag på fjället. Genom skogen kan man se toppen av fjället Hovärken där skidbackarna slingar sig ned. Utsikten mot söder är lika vacker året om med fjället Sömlingshågnas mjuka siluett skymtandes bakom trädtopparna. Uppvallens popularitet är bland annat närheten till fina, välpreparerade längd- och skoterspår. Här finns även vacker natur att vandra, cykla och plocka bär i. Längs vägen upp mot spårcentralen ligger även Uppvallens vackra fäbod med aktiviteter året om. Till byn kan man antingen ta sig en frisk promenad de lite drygt två kilometrarna eller ta bilen som bara tar några minuter. Till skidanläggningen och dess utbud av aktiviteter året runt är det drygt 3,5 kilometer. Uppvallens fritidshusområde är ett attraktivt stugområde med drygt 220 fastigheter och en välordnad samfällighetsförening.

Fakta

Utgångspris
2 450 000 kr
som utgångspris
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

57 m²

Tomtarea

1 085 m²

Byggnadstyp

Fritidshus i 1 plan

Byggnadsår

1978

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Fastigheten säljs inklusive inventarier. Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Trivsam, klassisk fjällstuga med välutnyttjade ytor i ett plan. Från farstukvisten kommer man in i en hall med bra avhängningsyta samt både garderob och torkskåp. Rakt fram är badrum och till höger de tre sovrummen. På vänster sida är storstuga med kök och matplats i öppen planlösning. Från fönstret vid soffan ser man bort mot fjällen i söder och när mörkret lagt sig kan man vända blicken mot braskaminens värmande sken. Från altanen med plats för utegrupp kommer man till den separata förrådsbyggnaden med bastu.

Rum

 • Hall

  Rymlig hall med avhängning och sittbänk/skohylla till vänster. På höger sida finne ett uppskattat torkskåp följt av två garderober. Hallen har parkettgolv (ask), målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Storstuga

  Mysigt rum med plats för både soffgrupp och matplats. I hörnet finns en rejäl braskamin (installerad 2015) med sidor i täljsten som värmer gott och länge. Fönster både vid soffa och matplats ger fin naturkontakt och utblick mot fjäll i söder. Längs ena väggen finns TV på vägg och bokhylla. Parkettgolv (ask), träpanel på väggar och i tak.

 • Kök

  Köket är en del av storstugan med skåpsluckor i furu och kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, köksfläkt och diskmaskin. Fristående mikro. Parkettgolv (ask) samt träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Längst ner i halldelen på höger sida är ingången till det första sovrummet som har dubbelgarderob samt väggfast våningssäng med bredare underslaf. Här finns fönster och plats för sängbord under. Korkplastmatta på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Längst ner i halldelen, rakt fram, är ingången till sovrum 2 som rymmer dubbelsäng (mot vägg), garderob och sängbord vid fönstret. Korkplastmatta på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 3

  På vänster sida i halldelen är sovrum 3 som har plats för våningssäng och sängbord vid fönstret. Korkplastmatta på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Badrum

  Rakt fram sett från ingången, ligger badrummet med WC, duschkabin, tvättställ med kommod och spegel samt tvättmaskin. VVB på vägg och ett mindre fönster. Våtrumsmatta på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak. Våtrumsskiva på vägg bakom tvättställ.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:10 ändamål: Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:7 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:9 ändamål: Kvartersanläggning

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Förbrukning

4 968 kWh/år

Drift per år

Försäkring

2 095 kr

Vatten/avlopp

6 732 kr

Elförbrukning

14 995 kr

Sotning

800 kr

Vägsamfällighet

3 000 kr

Renhållning

1 600 kr

Summa

29 222 kr

Stugan har nyttjats ca 6 sommarveckor och 8 vinterveckor.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

960 000 kr

Byggnad

528 000 kr

Mark

432 000 kr

Skatt/avgift

7 200 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1978

Pantbrev

Summa

425 000 kr

Antal

7 st

Byggnad

Typ

Fritidshus i 1 plan

Byggår

1978

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt El

Tak

Plåt

Fönster

2-glas isoler + 1

Renoveringar

Stugan fick nytt yttertak 2008. Man installerade då även ventilation och kanalfläkt från badrummet. 2015 byttes braskamin och metallskorsten. 2017 byttes knut - och vindskivor samt fönster- och dörrfoder. Parkettgolvet i hall och storstuga är lagt 2017. Säljaren uppger i frågelistan att det finns en spricka i en fönsterruta i storstugan.

Övrig byggnader

Fristående förrådsbyggnad med plintgrund, träfasad och plåttak. Invändigt finns ett förrådsutrymme och ingång till bastu med två sittbänkar och eldrivet bastuaggregat. Bastun har plastmatta på golv samt bastupanel på väggar och i tak.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder