Strandbacken 9

Lofsdalen

Strandnära tomt i Lofsdalen!

Bygg familjens drömboende på Strandbacken med härliga fjällvyer att njuta av året om! Nu säljer vi en exklusiv, hållbart förberedd tomt med fin utsikt mot sjö, mäktiga fjäll och genuin natur. Här bor man nära Lofssjön med uppskattad tillgång till sjön för såväl ett uppfriskande dopp som en härlig båttur, kanske för att prova fiskelyckan. Vintertid tar man skotern eller turskidorna och kommer direkt ut på leden som tar en vidare upp på fjället. Vi rekommenderar ett besök till Lofsdalens vackert belägna våffelstuga för en nygräddad våffla och en rykande kopp varm choklad. Tomten är på 1 308 kvm och kantas av en allmänning. Anslutningsavgifter för både vatten och avlopp samt el är redan förbetalda. Byggreglerna ger fantastiska möjligheter till att bygga familjens drömhus. Det är bara att låta fantasin och byggritningarna ta form! Största tillåtna byggnadsarea är hela 240 kvm med en högsta höjd på 5,2 meter. Detaljplanen medger uppförande av en huvudbyggnad och ett uthus eller gäststuga per tomtplats. Högst två våningar får uppföras. Därutöver får varken sluttningsvåning anordnas eller vind inredas, dock får så kallade sovloft inredas. Högst två lägenheter per tomtplats får inredas. Läs mer i detaljplanen under dokument i annonsen. Vägen i området Strandbacken är belyst och ger en trevlig promenad in till Lofsdalen by eller upp till Fjällanläggningen. På vägen passerar man Skoterköket med vällagad mat och skoteruthyrning med verkstad. Fortsätter man vägen upp till Fjällanläggningen passerar man elljusspåret med snökanonsystem. På sommaren finns cykelstig och utegym och en spännande nyhet är padelhallen som beräknas stå klar till december 2021. Med bil tar det bara några minuter in till byn och upp till skidbackarna. Området Strandbacken har ett perfekt läge för såväl permanentboende som fritidsboende!

Övrigt

El En anslutningsavgift (1lgh/tomt) för el med maximal huvudsäkring på 25 A finns för anslutning i tomtgräns och ingår i köpeskillingen. Servisavgift för inkoppling av el till byggnad tillkommer med en avgift som för närvarande är 6 000 kr inkl. moms. Schakt/grävning/förläggning av kabelrör från förbindelsepunkt/anslutningspunkt in på fastigheten till mätarskåp/mätarplats m.m. tillkommer köparen. För frågor avseende el, kontakta Härjeåns nät AB. Tel. 0680-242 00 Mail. kundservice@harjeans.se Fiber Fiber finns för anslutning vid tomtgräns. Anslutningsavgiften uppgår för närvarande till 19 900 kr inkl. moms plus ev. grävning på 200 kr/m och etablering på 3 500 kr. För frågor avseende bredbandsfiber, kontakta Härjeåns Nät AB Tel. 0680-243 50.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp levereras av Vatten & Miljöresurs till gemensam förbindelsepunkt för området därifrån ledningsnätet inom området ägs och förvaltas av Strandbackens samfällighetsförening. Vatten & Miljöresurs debiterar samfällighetsföreningen brukningsavgiften för respektive fastighet inom området. Anslutningsavgift, i form av lägenhetsavgift, har erlagts för 1:a lägenheten, avseende kommunalt vatten och avlopp. Det är enligt detaljplanen möjligt att bygga två lägenheter på varje fastighet. Detta innebär att två anslutningsavgifter ska betalas om två lägenheter byggs. I detta fall har endast en anslutningsavgift betalats. Om köparen bestämmer sig för att bygga två lägenheter tillkommer ytterligare avgift per lägenhet om för närvarande 47 125 kr inklusive moms, i enlighet med Härjedalens kommuns va-taxa för år 2021. Förbindelsepunkten till kommunens va-ledning är gemensam för området. Anslutningspunkt för fastigheten finns upprättad på samfällighetens ledning för anslutning i tomtgränsens närhet. Schakt/grävning/förläggning av rör för vatten och avlopp från anslutningspunkt in på fastigheten tillkommer köparen. För frågor avseende avlopp, kontakta Henrik Ingvarsson på Härjedalens kommun. Tel. 0680-161 91 Mail. henrik.ingvarsson@vattenmiljoresurs.se Särskild information gällande VA När området projekterades ville exploatören inte ha en massa pumphus på området så därför behöver varje fastighet ha en egen vatten och avloppspump. Hela området ingår i gemensamhetsanläggningen förvaltad av Strandbackens samfällighetsförening, varje fastighet äger och sköter sin egen pumpstation. Alla 31 fastigheter inom planområdet kommer gemensamt äga och förvalta ledningen till anslutningspunkten.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

164 000 kr

Mark

164 000 kr

Skatt/avgift

1 640 kr

Taxeringsår

2018


Intresseanmälan

Tipsa om tomten


KartaBilder