Glissjöberg 511

Sveg

Fastighet med många möjligheter i natursköna Glissjöberg!

Vackert belägen fastighet i Glissjöberg med generösa ytor som ger många möjligheter! En plats lika härlig för permanentboende som fritidsboende med närhet till aktiviteter året om, där man på en dryg halvtimme med bil enkelt kan ta sig till flera skidorter. Det här är ett rymligt hus för en större familj, generationsboende eller kanske för uthyrning. Huset har tre våningsplan och är idag inrett med en lägenhet per plan vilket ger perfekta förutsättningar för uthyrning eller för att nyttja en del själv och hyra ut en del eller ha en del för verksamhet, som sagt möjligheterna är många! Genom åren har här huserats både förskola, bönestuga och bostad. I den vackra salen på entréplanet har både dop och bröllop utförts. Entréplanet har utöver den vackra salen med vedspis, ett stort sovrum, rymlig hall, badrum samt vardagsrum och kök. Genom trapphuset på baksidan av huset når man de andra två våningsplanen där lägenheten på plan 2 har ett stort kök med matplats, ett allrum samt ett rymligt sovrum med hall och badrum. Längst upp är mysiga lägenhet 3 med hall, kök och matplats, badrum, allrum samt sovrum. Framför huset finns en glänta med en öppen äng där man har vacker utsikt över omgivningen. På baksidan av huset finns en skyddad gårdsplan med förrådslänga. Från Glissjöberg är det inte mer än 15 minuters bilfärd till Sveg med affärer, sjukvård och skola. I området finns även närhet till flera av Härjedalens fina skidanläggningar och dess utbud av aktiviteter året runt. För den som gillar fiske och friluftsliv finns det många fina fiskevatten att upptäcka i närområdet samt vacker natur att vandra i. I Linsell (ca 10 min bort med bil) utgår flera vandringsleder där man bland annat kan gå hela vägen till Sonfjällets naturreservat. Glissjöberg är helt enkelt en rofylld utgångspunkt för ett rikt friluftsliv året om!

Budgivning pågår

850 000 kr Budgivare 1 24/11 07:52
850 000 kr Budgivare 1 24/11 07:52

Fakta

Utgångspris
850 000 kr
som utgångspris
Boarea

192 m²

Biarea

36 m²

Tomtarea

1 755 m²

Byggnadstyp

Villa

Byggnadsår

1935

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Fastigheten är ansluten till fiber, en ny ägare får själv ombesörja att teckna ett eget abonnemang. Det finns ingen detaljplan för fastigheten och därför ingen fastställd byggrätt. Prövning sker för varje enskilt fall. För frågor avseende byggrätt och bygglov kontakta Berg och Härjedalens miljö och byggnämnd, Vxl: 0680-161 00, mob@berg.se Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Rum

 • Plan 1

  Från framsidan av huset har man en fin entré med dubbeldörrar in till ett vindfång som i sin tur leder in till en större hall. På vänster sida är den stora salen med scen. Rakt fram ligger sovrummet och direkt på höger sida är badrummet. Fortsätter man till höger är ett rymligt vardagsrum följt av kök med matplats. Vindfång Ljust vindfång med dubbeldörr och sidofönster. Trägolv, träpanel på väggar och i tak Hall Innanför är en större halldel med gott om plats för avhängning och förvaring. Hallen har trägolv, målade väggar och tak. Sal Till vänster i hallen är ingången till den stora salen som även nås från sovrummet. Ett stort utrymme med maffig takhöjd och härligt ljus från alla fönster. Här är det bara fantasin som sätter begränsningarna, ett rum som kan nyttjas helt efter önskemål och behov! På sidan finns en gedigen gjutjärnskamin och längst in en scen med draperi och glasad balkongdörr till baksidan av huset. Salen har trägolv, målade väggar och tak. Sovrum Från hallen (och även salen) nås ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, förvaring och kanske skrivbord. Ett fönster. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak. Badrum Till höger i hallen är ett fräscht renoverat badrum med dusch med vikvägg, tvättställ med kommod och spegel samt WC. Ett fönster. Våtrumsmatta på golv, kakel på väggar och träpanel i taket med infällda spotlights. Vardagsrum Till höger sett från hallen är ett rymligt vardagsrum med plats för både matgrupp, soffa och bokhylla eller TV möbel. Idag finns en dubbelsäng bredvid matplatsen. Fönster i två väderstreck ger fint ljus. Trägolv, målad väv på väggar och målat tak. Kök Genom vardagsrummet ligger köket som även nås från baksidan av huset via trapphuset. Köket har skåp och arbetsbänkar längs två av väggarna. Vid fönstret finns plats för ett mindre matbord. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, köksfläkt, mikro samt bänkdiskmaskin (ur funktion). Diskbänk i rostfritt med två hoar och bänkskiva i laminat. Plastmatta på golv, målade väggar och tak. Trapphus På baksidan av huset kommer man in i en liten hall med ett mindre förråd direkt på vänster sida. Rakt fram är ingången till plan ett och köket. På höger sida är trappan som leder upp till de båda övriga våningsplanen.

 • Plan 2

  Mellanplanet har en halldel i trapphuset med två dörrar där den närmast trappan till vänster leder direkt in till köket och den bredvid leder in till en mindre halldel vid badrummet. Sett från dörren till köket kommer man till kök och matplats som är ett stort och ljust rum med två förråd på vänster sida. Till höger fortsätter lägenheten till ett stort allrum med plats för både soffgrupp och extra bäddar. Till höger är garderober på båda sidor om öppningen till sovrummet som även det är ett stort och ljust rum med utgång till vädringsbalkong. På höger sida i sovrummet är den lilla halldelen med ingång till ett helkaklat badrum. Kök och matplats Ett rymligt rum med köksbänkar på båda sidor och matplats vid fönstret längst in. På vänster sida finns dörrar till två förråd. Köket är maskinellt utrustat med kombinerad kyl/frys, spis och köksfläkt. Köket har trägolv, bröstpanel och målad väv på väggar samt målat tak. Allrum Ett rymligt rum med två fönster samt plats för både extra bäddar och soffgrupp. Ett mindre förråd längs långsidan och till höger är garderober på båda sidor om dörren till sovrummet. Trägolv, målade väggar och tak. Sovrum Ljust och luftigt rum med plats för flera bäddar samt förvaringsmöbel. Fönster och balkongdörr till vädringsbalkong. Trägolv, tapet på väggar och målat tak. Hall Genom sovrummet når man en mindre halldel som även nås utifrån från trapphuset. Hallen har krokar på vägg och plats för skoställ. Trägolv, målade väggar och tak. Badrum Fräscht, helkaklat badrum med WC, tvättställ och spegelskåp samt dusch med draperi. Klinker på golv, kakel på väggar och målat tak. Pax-fläkt.

 • Plan 3

  Via trapphuset nås plan 3 och den sista lägenheten där man kommer in i en praktisk hall med plats för avhängning samt två förrådsutrymmen. Direkt till höger är badrummet och på vänster sida kök med liten matplats. Rakt fram är ett ljust allrum och genom det når man ett rymligt sovrum. Hall Bra hall med både plats till avhängning, byrå och förvaring i två mindre förråd. Plastmatta på golv, målade väggar och tak. Kök Till vänster är ett mysigt kök med plats för mindre matbord. Snedtak samt ett lägre sittande fönster ger fint ljus. Två inbyggda skåp rakt fram och diskbänk på vänster sida. Köket är utrustat med spis och kombinerad kyl/frys. Plastmatta på golv, målade väggar och tak. Badrum På höger sida i hallen är ett badrum med tvättställ, spegelskåp, WC och dusch med draperi. Våtrumsmatta på golv och väggar i dusch. Kakel på vägg vid tvättställ. Övriga väggar och tak är målade. Allrum Ljust och inbjudande rum med två stora fönster. Plats för soffgrupp och TV möbel. Två mindre förråd på höger sida. Plastmatta på golv, målade väggar och tak. Sovrum Innanför allrummet är ett rymligt sovrum med plats för dubbelsäng eller enkelsängar och förvaringsmöbel. Ett fönster ger fint ljus. Plastmatta på golv, målade väggar och tak.

 • Tvättstuga/pannrum

  På baksidan av huset, i markplan, finns en separat ingång till ett pannrum med tvättmaskin.

 • Vidbyggt förråd

  Det finns ett vidbyggt förråd på baksidan av huset, där salen är. Förrådet har betonggolv. Ej varmbonat.

 • Fristående förrådsbyggnad

  På innergården bakom huset finns ett fristående förråd med träfasad och plåttak. Förrådet är inte varmbonat. Den första dörren, närmast huset går till ett större förrådsutrymme med grusgolv. Dörren i mitten går till ett mindre förråd med trägolv och på höger sida är ett lite större förrådsrum, även detta med trägolv.

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Avtalsservitut Brunn Last: Avtalsservitut: Brunn, 23-IM2-72/1589.1

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp via tvåkammarbrunn, äldre modell.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 21/1 2013

Förbrukning

50 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fyrfasen Energi

Förbrukning

25 000 kWh/år

Drift per år

Försäkring

6 566 kr

Vatten/avlopp

1 340 kr

Elförbrukning

41 520 kr

Sotning

500 kr

Renhållning

1 852 kr

Summa

51 778 kr

Posten VA avser slamtömning av avlopp. Kostnaderna är baserade på permanentboende.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

453 000 kr

Byggnad

380 000 kr

Mark

73 000 kr

Skatt/avgift

3 398 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1935

Pantbrev

Summa

480 000 kr

Antal

4 st

Närområde

Glissjöberg ligger mitt i Härjedalen med närhet till jakt, fiske, bärplockning, skoteråkning och skidåkning. Byn ligger två mil från Sveg som är centralort i Härjedalen och 4, 5 mil till närmaste vintersportort i landskapet - Björnrike och Lofsdalen.

Byggnad

Typ

Villa

Byggår

1935

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Bergvärme, vattenburet system.

Tak

Plåt

Fönster

2-glas


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder