Lövhammaren Linnéan 9

Lofsdalen

Attraktivt fjällboende på Lövhammaren med både gästhus, garage och förråd!

Den här välskötta fastigheten består av en stuga på rymliga 96 kvm, ett varmisolerat garage på 30 kvm, snickarbod/gästhus och skotergarage. Tycker man om att ha gott om plats för umgänge och aktiviteter, så har man kommit rätt. För här är det som gjort för social samvaro, men också skön avkoppling med naturen som rofyllt sällskap. Stugan erbjuder ett trevligt kök, matplats och mysig storstuga i öppen planlösning, där braskaminen bidrar till både värme och trivsel. Tre fina sovrum plus ett rymligt sovloft ger upp till 12 sovplatser, vilket innebär att man enkelt kan vara fler familjer eller kanske bjuda med barnens kompisar. Och är man fler är det extra skönt att det finns ett badrum med WC, dusch och bastu och även separat WC. Fritidshusområdet Lövhammaren är ett av Lofsdalens mest efterfrågande områden. Och just det här fritidshuset har ett väldigt fint läge med utsikt över fjäll och sjö samt närhet till transportled mot skidbackarna. Här kan man bekvämt sätta på sig skidorna vid huset och ta sig vidare till skidsystemet. Och efter en härlig dag i backen glider man ända hem igen, fram till ytterdörren. Den bekvämligheten är uppskattad av alla, speciellt barnfamiljer som slipper packa bilen full varje morgon. På fastigheten finns en gäststuga på 15 kvm, som idag används som välutrustad snickarbod/verkstad, i nära anslutning till huset men ändå med privat känsla. En södervänd altan, delvis under tak, binder samman gästhus och stuga. Strax nedanför, vid infarten, är det rymliga garaget som med sitt värmegolv ger den lyxiga känslan av att vi kliva in i en varm, snöfri bil varje morgon. Dessutom finns det ett skotergarage, eller om det blir ett förråd, på sidan av stugan. Att ha skoter här är populärt, vilket är inte är så konstigt med tanke på att några av fjällvärldens finaste skoterleder passerar i närheten. Detsamma gäller de milslånga och välpreparerade längdspåren. Från Lövhammaren har man även nära till Lofsdalens charmiga bykärna med service året om. Snabb fiberuppkoppling är något som brukar locka ungdomarna i familjen och numer även underlätta för de vuxna när man kanske tar med sig en del av jobbet och arbetar mer på distans. Det är en härlig vardagslyx att kunna ta en skidtur på lunchen! Fiber ingår till fastigheten och håller i skrivande stund på att installeras.

Fakta

Utgångspris
4 600 000 kr
som utgångspris
Rum

5 st

Sovrum

4 st

Boarea

96 m²

Tomtarea

1 155 m²

Byggnadstyp

Fritidshus i 1-plan, Björnhus

Byggnadsår

1988

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Vägbeskrivning

I Lofsdalen ta vägen mot Hovärken. Ta sedan av väg mot Lövhammaren. Ta första vägen till vänster, Hammarvägen. Åk Hammarvägen rakt upp. Ta av 1:a väger till höger, Linnéan. Huset ligger på översidan, 5:e huset på vänster sida.

Övrigt

Fiber kommer installeras och anslutningsavgift är erlagd. En ny ägare behöver själv teckna och bekosta ett abonnemang. Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Stugans entré sker via altandäcket. Man välkomnas av en ljus och rymlig hall med bra förvaring i dubbelgarderob och klädskåp. Direkt till vänster är det största sovrummet, sovrum 1 - ett ljust och rymligt föräldrasovrum med plats för dubbelsäng, sittgrupp, kanske arbetsplats eller en liten tv-/läshörna. Rummet ger en skön avskildhet. Rakt fram, mitt emot ytterdörren, är ett teknikrum. Här finns ackumulatortank, varmvattenberedare, skotork samt tvättmaskin. Från entrén viker hallen av till höger där ingången till badrum med bastu finns. Intill finns dessutom en separat WC, vilket är extra uppskattat när man är flera som delar på utrymmena. Från halldelen nås kök och storstuga i öppen planlösning. Det här är härliga sociala ytor med plats för matlagning, umgänge och TV-mys. Fina fönsterpartier ger ljus och rymden förstärks av takhöjd i nock med synliga takbjälkar. I storstugan finns en rejäl braskamin, vilket inte bara är en trygghet när vinterkylan slår till. Den ger också uppskattad atmosfär som man kan njuta av från både soffgrupp och matplatsen. Själva köket är ljust och välkomnande med bra förvaring här finns även en balkongdörr som leder ut till altanen. När vädret tillåter sitter man här med bästa solläget - lika skönt en krispig vinterdag som ljuvliga sommarkvällar då solen aldrig vill gå ner. På vänster sida i storstugan är dörrarna till sovrum 2 och 3. Båda sovrummen har rejäla våningssängar med bredare underslafer och garderober. Från storstugan kommer man även upp till det mysiga loftet. Här uppe i finns idag fyra sovplatser, med andra ord kan det kanske husera en hel familj. Eller ge ett skönt häng för familjens ungdomar.

Rum

 • Hall

  Entrén, via altanen, leder in till en ljus och rymlig hall. Här finns bra plats för avhängning med klädhängare och skohylla till vänster, plats för klädskåp rakt fram samt en dubbelgarderob på höger sida. Dessutom finns det utrymmen för förvaring i teknikrummet mitt emot ytterdörren, där det även finns torkskåp. Direkt till vänster från ytterdörren är det stora föräldrasovrummet, och när man viker till höger kommer man till badrum samt separat WC innan kök och storstuga öppnar upp sig. Heltäckningsmatta på golv, vit tapet på väggar samt vitlaserad furupanel i tak.

 • Sovrum 1

  Det här sovrummet är ovanligt rymligt, vilket ger stora möjligheter till användning och inredning, speciellt med tanke på att det också har en uppskattad avskildhet. Generösa ytor ger gott om plats till dubbelsäng, sängbord, garderob/klädskåp samt sittplats med bord. Vill man kan det också bli ett eget mysigt läs-och musikrum eller tv-hörna. Här finns en luftvärmeväxlare (Panasonic) som förser sovrummet med frisk luft. Mörkare laminatgolv, vitmålad väv på väggar samt vitmålad furupanel i tak.

 • Teknikrum

  I teknikrummet, rakt fram i hallen, finns ackumulatortank, varmvattenberedare, skotork, torkskåp samt tvättmaskin. Hyllor på vägg ger extra plats till förvaring. Plastmatta på golv, målad väv på väggar samt furupanel i tak.

 • Badrum

  Badrummet har WC, duschkabin, tvättställ med kommod och spegelskåp samt torkställning på vägg. Det renoverades 2007 och WC-stolen byttes ut 2010. Våtrumsmatta på golv, kakel på väggar samt vitmålad furupanel i tak. Bastun har rökfärgad glasdörr och två sittlavar. Våtrumsmatta på golv, bastupanel på väggar och i tak.

 • Separat WC

  Intill badrummet finns en separat WC med tvättställ och WC. Våtrumsmatta på golv, tapet på väggar samt furupanel i tak.

 • Kök

  Där hallen tar slut öppnar de sociala utrymmena upp sig i öppen planlösning och takhöjd i nock. Direkt till höger är det trevliga köket med fräscha skåpsluckor i naturvitt. Bänkskivor i laminat. Diskbänk med hoar och kakel över arbetsbänk samt litet fönster. Intill arbetsbänken är en dörr som leder ut till altanen - med andra ord är det enkelt att ta frukostbrickan eller middagen ut på trädäcket med fint solläge och härlig utsikt mot fjäll, natur och Lofssjön. Kökets maskinella utrustning består av spis/dubbelugn, köksfläkt, diskmaskin, kombinerad kyl/frys samt mikro. Mörkare laminatgolv, vitmålad timmerpanel på väggar och vitmålat trä i tak.

 • Storstuga

  Mellan köket och den mysiga soffhörnan finns en rejäl matgrupp med plats för 6-8 personer. Här sitter man intill ett större fönsterparti och kan njuta av den storslagna naturen under trevliga middagar. Braskaminen, lite längre in i rummet, skänker skön värme. De stora vackra fönsterpartierna återkommer utmed storstugans långsida, vilket ger ett härligt ljusinsläpp vid hörnsoffan också. Fint vitrinskåp, hörnskåp, TV-bänk och platt-TV. Två dörrar till sovrum 2 och 3, samt en vitmålad furutrappa intill braskaminen som leder upp till sovloftet. Mörkare laminatgolv, vitmålad timmerpanel på väggar sam vitmålat trä i tak.

 • Sovrum 2

  Sovrum 2 har ingång från storstugan. Det här är ett ljust och mysigt sovrum där det finns en robust våningssäng med bredare underbädd för 2-3 personer. Garderob och byrå. Mörkare laminatgolv, vit tapet på väggar samt vitmålad furupanel i tak.

 • Sovrum 3

  Det tredje sovrummet är näst intill identiskt med sovrum 2, som ligger vägg i vägg. Här är lika ljust och fräscht, med samma typ av våningssäng (2-3 personer), garderob och byrå. Mörkare laminatgolv, vit tapet på väggar samt vitmålad furupanel i tak.

 • Sovloft

  Från storstugan kommer man upp på ett mysigt sovloft som rymmer 4 bäddar - en dubbelsäng samt en säng med utdragbar bädd. Fönster med skåp undertill. Ribbat räcke mot storstugan. Mörkare laminatgolv, vitmålad timmerpanel på väggar och takhöjd i nock (lågt) med vitmålat trä och synliga träbjälkar.

Tomt

Sluttande (kuperad) naturtomt om 1155 kvm. Fantastisk utsikt över fjäll och Lofssjön. Skidväg till lift samt närhet till längdspår och skoterleder.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:18 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:4 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning Avtalsservitut Ledning Last: Avtalsservitut: Ledning, 23-IM2-81/4106.1

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Drift per år

Försäkring

4 811 kr

Vatten/avlopp

5 300 kr

Elförbrukning

28 119 kr

Sotning

800 kr

Vägsamfällighet

3 200 kr

Renhållning

2 300 kr

Summa

44 530 kr

Stugan har nyttjats ca 2 sommarveckor och 4 vinterveckor.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 496 000 kr

Byggnad

1 058 000 kr

Mark

438 000 kr

Skatt/avgift

8 524 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1988

Pantbrev

Summa

1 800 000 kr

Antal

2 st

Närområde

Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen. Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Vi kan erbjuda en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv, av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men också ett sommarparadis för hela familjen med vandring, fiske, och cykelleder för både downhill och crosscountry. Här finns även Lofssjön där man kan bada, paddla, grilla vid någon av de fint anlagda rastplatserna och fiska året om. Lofsdalen är charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen.

Service ställen

Lofsdalen har bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Här finns en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Lofsdalen bjuder också på restauranger, café, sportbutik, turistbyrå, bensinmack. Till vintern öppnar Fjällhotellet igen och det kommer även att invigas en padelhall. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com.

Byggnad

Typ

Fritidshus i 1-plan, Björnhus

Byggår

1988

Fasad

Timmerpanel m knutar

Grund

Torpargrund

Uppvärmning

Luftvärmepump, både luft- vatten samt luft-luft, elradiatorer samt braskamin

Tak

Plåt

Fönster

3-glas (2+1)

Renoveringar

Altan och räcke har byggts om under 2020. Man har bytt kyl/frys 2019 och ny varmvattenberedare 2015.

Övrig byggnader

På fastigheten finns garage, skotergarage samt gäststuga/verkstad. Rymligt varmgarage på ca 30 kvm på gjuten bottenplatta med vattenburen golvvärme och dubbelport. Väv på innerväggar och målat tak. Oisolerat skotergarage/förråd på ca 15 kvm är ett timmerhus från Hedehus med plats för två skotrar. Dubbeldörr. Invändigt har byggnaden durkplåt (aluminium) på golv samt råspontat virke i tak. Gäststuga/verkstad på ca 15 kvm. Elradiatorer som uppvärmning. Invändigt har den främre delen av byggnaden parkettgolv, furupanel på väggar samt furupanel i tak. Den bakre delen av byggnaden har laminat golv, ESP-skivor på väggar samt vitlaserat furupanel i tak. Säljaren uppger att man inte har bygglov för skoterförrådet. Gäststugan är lite större än 15 kvm.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder