Slagavallen Margits väg 14

Lofsdalen

Härlig stugcharm med fantastisk utsikt!

Det här är fjällkänsla i dess rätta benämning. En charmig stuga på en fjällsida med fri och orörd natur runt knuten och en härlig utsikt. Lingon och blåbär växer på tomten och blir man sugen på att ta sig ut på fjället är det bara att starta skotern, snöra kängorna eller sätta på sig turskidorna och åka. Här har man direkt kontakt med fjällen och dess utbud av friluftsliv året runt. Fina fiskevatten finns också i närheten. Den avskilda platsen och naturen inbringar ett härligt lugn, här kan man koppla av på riktigt! Stugan har tre sovrum, badrum med dusch, villa separett och bastu samt hall och groventré med bra förvaring. Den naturliga samlingsplatsen är storstugan med rejäl hörnsoffa framför den fina braskaminen med koppardetaljer. Här finns även kök och matplats samt utgång till en vindskyddad farstukvist i härligt söderläge. Här tar man gärna med sig såväl morgonkaffet som middagen ut för att njuta av den storslagna vyn över fjäll och sjö. Ovanför stugan finns en längre förrådslänga med rymligt skotergarage och vedförvaring. Slagavallen ligger längs med den vackert slingrande vägen mot Sörvattnet på en öppen plats med fantastisk utsikt över fjäll och natur. Läget är högt och fritt och populärt för dess snösäkra läge både för skoter- och turåkare. Området är naturskönt och varierar dramatiskt efter årstiderna. Sommartid finns här vacker miljö att vandra och plocka bär i samt fina fiskevatten. Till Lofsdalen med preparerade längdspår och skidbackar tar det ca 15 minuter med bil.

Fakta

Utgångspris
1 950 000 kr
som utgångspris
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

70 m²

Tomtarea

2 800 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Byggnadsår

1959/1982

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Stugan byggdes ut och befintlig del byggdes om 1982 till sina nuvarande dryga 70 kvm. Idag finns två ingångar till stugan, en från kortsidan mot parkeringen och en från långsidan där man kommer in i en hallgång med två av sovrummen rakt fram. Till höger i hallen är storstuga med matplats, kök och härlig braskamin i mitten. Från fönstren har man fin utsikt mot fjäll och sjö. Här finns även en utgång till en farstukvist på södersidan. Går man till vänster från hallen sett så ligger ytterligare ett sovrum samt badrum med dusch, villaseparett och bastu. Här finns även en groventré med bra förvaring som vetter mot norrsidan där infarten och parkeringen är.

Rum

 • Hall, groventré

  Från parkeringen kommer man till kortsidan av stugan där det finns en groventré. Här finns praktisk förvaring och avhängning och entrén fungerar som en passage vidare in i stugan. Det finns även en hall med ingång på långsidan. Grovingången har plastmatta på golv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Halldel

  Från långsidan av stugan finns den andra ingången där man kommer in i en halldel med två av sovrummen rakt fram. Till höger är storstugan och till vänster är sovrum 1, badrum och groventré. Halldelen har plastmatta på golv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Storstuga

  Den mysiga storstugan ligger längst mot söder i stugan med fönster mot vacker fjällvy. Här finns en rymlig hörnsoffa på vänster sida och matplats till höger. I mitten finns en rejäl braskamin med dekorativ kopparbeklädnad. Vid matplatsen finns en serveringslucka till köksdelen. Storstugan har furugolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Kök

  Längst ner i storstugan är köket och här finns även en utgång till en överbyggd altan i söderläge. En härlig plats att ta med sig såväl morgonkaffet som middagen ut. Köket är ett gångkök med skåp på båda sidor och fönster i mitten. På höger sida finns en serveringslucka till matplatsen. På samma sida finns även kyl med frysfack och högskåp. Till vänster är diskbänk samt spis och köksfläkt. Här finns även mikro. Trägolv, kakel på vägg vid diskbänk samt träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Det första sovrummet ligger närmast grovingången, vid badrummet. Här finns våningssäng med sängbord och garderobsvägg. Ett fönster ger fint ljus. Plastmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  I halldelen mot storstugan ligger ingångarna till sovrum 2 och 3. Sovrum 2 är först och här ryms två våningssängar med garderob på vardera sida. Ett fönster ger fint ljus. Plastmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 3

  Det sista sovrummet ligger närmast storstugan och här ryms en våningssäng samt garderob. Ett fönster med fin utsikt mot fjäll. Plastmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Badrum

  Vid sovrum 1 är ingången till badrummet med duschkabin, tvättställ med kommod och spegelskåp samt separett toalett. Ett fönster. Våtrumsmatta på golv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Bastu

  Från badrummet nås en bastu med två sittlavar och eldrivet bastuaggregat. Våtrumsmatta på golv, bastupanel på väggar och i tak.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om via borrad brunn. Avlopp via tvåkammarbrunn för BDT vatten.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Drift per år

Försäkring

2 900 kr

Elförbrukning

11 000 kr

Vägsamfällighet

2 850 kr

Renhållning

900 kr

Summa

17 650 kr

Stugan har nyttjats ca 4 vinterveckor och 2 sommarveckor.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

534 000 kr

Byggnad

286 000 kr

Mark

248 000 kr

Skatt/avgift

4 005 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1974

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1959/1982

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Plintgrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el samt vedeldning.

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

El centralen är bytt till en modern central med jordfelsbrytare. Värmen går att fjärrstyra via mobiltelefon.

Övrig byggnader

Skoterförråd På fastigheten finns ett rejält skoterförråd med plats för flera skotrar. På sidan mot infarten är en plåtdörr till en varmbonad del där pumpen för vatten finns. På södersidan finns en dubbelport med ingång till skoterförrådet. Längre bort är en öppen förvaringsdel följt av ett utedass och vedbod. Förrådet har plintgrund, träfasad och plåttak.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder