Välkomna till Höglandet Abborrvägen 3

Höglandet Abborrvägen 3

Lofsdalen

Attraktiv tomt på Höglandet!

Bo med storslagna fjällvyer så långt ögat når! Den här tomten har ett fantastiskt läge med utsikt både mot Hovärken där skidbackarna slingrar sig ner samt hela fjällvyn i söder med Lofssjön som fond. Blickar man längre bort kan man se ända bort mot Norska fjällen. Alldeles nedanför tomten går skidleden till skidbackarna så här kan man ta på sig skidorna direkt utan att behöva starta bilen! På Höglandet har man inte bara ski in ski out till Lofsdalens fina skidbackar, man tar sig även enkelt ut på fjället för cykling och vandring eller för en härlig tur på någon av alla välpreparerade längd och skoterleder. Nedanför tomten finns en gemensam grillkåta och här går även skidleden mot backarna. Sommartid kan man snöra på sig kängorna eller ta cykeln direkt från boendet. Runt Hovärken byggs bland annat nya multileder där man kan ta med hela familjen ut på sommaräventyr! Ta chansen att bygga familjens drömboende i fjällen! Precis så som ni önskar med den där härliga verandan i söderläge, bastu med sköna relaxmöbler. Storstuga med högt i tak och braskamin, mysiga sovrum till barnen och kanske ett eget allrum där de får slappa och bara vara. Samla familjen redan nu och släpp fantasierna fritt om hur ert hus skulle se ut. Eller låt oss hjälpa er att tillsammans utforma just ert drömboende! Detaljplanen medger en byggnadsarea på 150 kvm i 1 plan samt att suterrängvåning får anordnas. Vind får inte inredas, dock får ett sk sovloft inredas inom respektive lägenhet om huset ej har suterrängvåning. 2 lägenheter får inrymmas. Läs mer om rådande byggnadsbestämmelser i detaljplanen som ligger i sin helhet under dokument i annonsen. Anslutningsavgift för el (1 lgh) samt anslutning för kommunalt vatten och avlopp (1 lgh) ingår i köpet och förbindelsepunkt finns vid tomtgräns. Fiber kan anslutas och kostnad för anslutning är förnärvarande 19 900 kr. Tomten är till viss del markberedd vilket underlättar för igångsättning av byggnation. Det här är ett unikt tillfälle för dig som älskar den genuina svenska fjällvärlden. Välkommen till fjällparadiset Lofsdalen!

Vägbeskrivning

I Lofsdalen ta väg mot Hovärken. Åk nästan högst upp, sväng av till höger vid skylten Höglandet. Kör rakt fram längre ned området. Passera Sik- och Laxvägen på höger sida. Innan man svänger in höger på Harrvägen finns en informationstavla. Vid informationstavlan svänger man in vänster till Höglandet etapp 4. Abborrvägen är den andra vägen på vänster sida och tomten ligger som andra fastighet på vänster sida när man svängt in. Skyltar finns, välkomna!

Övrigt

SAMFÄLLIGHET Medlemsavgift till Höglandets samfällighetsförening gällande GA: 21 för 2021 är för närvarande för obebyggd fastighet 380 kr och bebyggd fastighet 3 800 kr per år plus renhållningsavgift på 1 650 kr. Årsstämman som definitivt fastställer avgifterna för år 2021 är inte fören i september varför avgifterna kan komma att ändras. Renhållningsavgift börjar att tas ut när fastigheten erhållits startbesked gällande nybyggnation. Medlemsavgift till Hovärksvägens samfällighet gällande GA:18 för 2021 är 100 kr för obebyggd fastighet och 500 kr för bebyggd fastighet med andelstal 1. EL En anslutningsavgift (1lgh/tomt) för el med maximal huvudsäkring på 25 A finns för anslutning i tomtgräns och ingår i köpeskillingen. Servisavgift för inkoppling av el till byggnad tillkommer med en avgift som för närvarande är 6 000 kr inkl. moms. Kabelrör måste från anslutningspunkten grävas in på fastigheten till mätarskåp. Schakt/grävning/förläggning av kabelrör från förbindelsepunkt/anslutningspunkt in på fastigheten samt till mätarskåp/mätarplats m.m. tillkommer köparen. För frågor avseende el, Härjeåns nät AB. Tel. 0680-242 00 Mail. kundservice@harjeans.se FIBER Köpet omfattar inte anslutningskostnad för fiber. Kanalisation för fiber vid tomtgräns. Enligt uppgift från Härjeåns nät så har man i samband med kabelschaktning förlagt en fiberkanalisation vid tomtgränsen tillsammans med elkabeln. Fiberkabeln måste från anslutningspunkt grävas in på fastigheten till planerat teknikrum eller teknikskåp. Anslutningsavgift för fiber tillkommer och är för närvarande 19 900 kr inkl. moms. Om köparen anser att fiber ska installeras så står köparen för samtliga kostnader som är förknippade med att ansluta, drar in och kopplar in/på fiber till fastigheten. För frågor avseende bredbandsfiber, kontakta Härjeåns Nät AB Tel. 0680-243 50 Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp. Anläggningsavgift (även kallad anslutningsavgift) har betalats för 1:a lägenheten, avseende kommunalt vatten och avlopp. Förbindelsepunkt för ändamålet finns upprättad för anslutning i tomtgränsens närhet. Det är enligt detaljplanen möjligt att bygga två lägenheter på varje fastighet. Detta innebär att två anslutningsavgifter ska betalas om två lägenheter byggs. I detta fall har endast en anslutningsavgift betalats. Om köparen bestämmer sig för att bygga två lägenheter tillkommer ytterligare avgift per lägenhet om för närvarande 47 125 kr inklusive moms, i enlighet med Härjedalens kommuns va-taxa. Schakt/grävning/förläggning av rör för vatten och avlopp från förbindelsepunkt/anslutningspunkt in på fastigheten tillkommer köparen. För frågor avseende avlopp, kontakta Henrik Ingvarsson på Härjedalens kommun. Tel. 0680-161 91 Mail. henrik.ingvarsson@vattenmiljoresurs.se.

Drift per år

Vägsamfällighet

480 kr

Summa

480 kr

Medlemsavgift till Höglandets samfällighetsförening gällande GA: 21 för 2021 är för närvarande för obebyggd fastighet 380 kr. Medlemsavgift till Hovärksvägens samfällighet gällande GA:18 för 2021 är 100 kr för obebyggd fastighet.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

263 000 kr

Mark

263 000 kr

Skatt/avgift

2 630 kr

Taxeringsår

2018

Närområde

Höglandet är ett mycket attraktivt tomtområde för fritidshus i Lofsdalen. Området blev snabbt blivit populärt med sitt höga vackra läge och hänförande utsikt över fjäll och Lofssjön, Här har man känslan av att befinna sig mitt i fjällvärldens centrum. Extra mäktig är vyn mot Hovärken där Lofsdalens skidanläggning är belägen. Höglandet ligger fritt och högt, 880-750 m.ö.h. med fantastisk utsikt över angränsande fjäll och Lofssjön. Skidåkning är tillgänglig direkt från tomterna. Dels via nedfarten Stora stugsvängen och dels via skidleden nedanför Regnsbågsvägen. Det går att ta sig till och från liftsystemet på skidor! Här har du även närhet till längd- tur- och skoterleder samt vandringsleder. Till bykärnan med all tänkbar service är det ca 3 km. Höglandet erbjuder ett drömläge i fjällparadiset Lofsdalen - en genuin och personlig ort i härliga Härjedalen som växer så det knakar.

Service ställen

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, café, presentbod, sportbutik och uthyrning, Turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

Övrigt om närområdet

Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen, beläget 6,5 mil nordväst om centralorten Sveg och är en del av härliga Härjedalen. Här finns ett fantastiskt utbud för dig som älskar vacker natur, ett aktivt friluftsliv och fjällvärldens genuina charm. Året om! Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Här erbjuds en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv. Av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men är också ett sommarparadis för hela familjen. Alltid lika charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen. Välkommen till fjällområdet med den varma atmosfären! I Lofsdalen finns alltid något att göra året om - sommar som vinter.


Intresseanmälan

Tipsa om tomten


KartaBilder