Lofsdalsvägen 16

Lofsdalen

Fjällboende med centralt läge i Lofsdalen

Centralt och nära alla härliga friluftsaktiviteter året om, men samtidigt uppskattat avskilt. Så kan man kort beskriva läget för det här trivsamma fritidshuset i Lofsdalens charmiga bykärna. Från verandan ser man Lofssjön med fjällen i bakgrunden. Från fastigheten kan man promenera till såväl mataffär, restauranger och café. Sommartid kan ett svalkande dopp i Lofssjön locka eller varför inte prova fiskelyckan. Vintertid är det lätt att ta sig ut med skoter eller längdskidor och på bara några minuter med bil når man Lofsdalens fjällanläggning med skidbackar, restauranger, padelhall, hotell och aktivitetshus. Här får man helt enkelt en perfekt utgångspunkt för ett aktivt fjälliv året om, och läget passar lika bra för semesterboende som för permanentboende. Huset har tre sovrum plus en sovalkov, en mysig storstuga med öppen spis och ett modernt kök med matplats fint placerad i burspråk. Övervåningen har en separat toalett och i källarplanet finns en rymlig relax med både tvättstuga, toalett, dusch och vedeldad bastu. Här finns även ett förråd eller blivande hobbyrum. På gården finns en mindre lekstuga, en vedbod och ett gediget härbre. Den rymliga skogstomten är på hela 2 554 kvm. Runt huset finns fina planteringar och gräsmatta och bakom kantas fastigheten av skyddande skog. Mot söder har man fin utsikt mot både sjön och fjällen i bakgrunden.

Fakta

Utgångspris
2 695 000 kr
som utgångspris
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

61 m²

Biarea

40 m²

Tomtarea

2 554 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 1 plan med källare

Byggnadsår

1954

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Planlösning

Huset har två möjliga ingångar, idag används den via verandan i söder men det finns även en på sidan av huset där man kommer in i en större hall. Sett från verandan kommer man in i en liten halldel med avhängning på höger sida. Direkt till vänster är den trivsamma storstugan med en gedigen öppen spis. Här ryms soffa och fåtöljer och längst in är en mysig sovalkov med enkelsäng. Till höger i hallen är det första sovrummet med våningssäng och klädkammare. Rakt fram är köket med matplats i burspråk. Köket är modernt utrustat och från matplatsen har man en rofylld utblick mot skogen bakom huset. Till höger om matplatsen ligger sovrum 2 och fortsätter man till höger är den andra hallen med balkongdörr på sidan av huset. Här finns en separat toalett och ingången till sovrum 3. Under verandan är ingången till källarplanet. Man kommer först in i en hallgång med förvaring. Till vänster är relaxen med plats för vilstolar framför den lilla gjutjärnskaminen. Längst in är arbetsbänk med förvaring, diskho och tvättmaskin. Här är även en separat toalett. På höger sida är dusch följt av vedeldad bastu. Till höger i hallgången är ett separat, stort förrådsutrymme med arbetsbänk och plats till förvaring.

Rum

 • Hall

  Från verandan kommer man in i en hall med avhängning direkt på höger sida. Hallen har klinker på golv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Storstuga

  Direkt till vänster är ingången till storstugan med gediget trägolv och öppen spis som ger härlig karaktär. Här ryms soffa, fåtöljer och TV möbel. Fönster i två väderstreck ger fint ljus. Trägolv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovalkov

  Längst in i storstugan finns en liten sovalkov med enkelsäng, plats för förvaringsmöbel/sängbord. Ett högt sittande fönster. Draperi mot storstugan. Trägolv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  På höger sida i hallen ligger ingången till ett sovrum med våningssäng och klädkammare. Här finns även plats för sängbord eller förvaringsmöbel. Ett högt sittande fönster. Plastmatta på golv, målad väv på väggar och målat tak.

 • Kök

  Rakt fram, sett från hallen, är köket med matplats i burspråk. Köket har vita skåp med bänkskiva i laminat och kakel på vägg. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, mikro, diskmaskin, spis och köksfläkt. Här finns även en smalare vedspis. Längst in är ett burspråk, perfekt för matgrupp med härlig och rofylld utblick mot naturen bakom. Bredvid matplatsen finns även städskåp och en liten halldel med plats för avhängning. Laminatgolv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Till höger om kök och matplats fortsätter en halldel där ingången till sovrum 2 ligger. Här ryms våningssäng och förvaringsmöbel. Ett fönster. Laminatgolv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Hall 2

  Fortsätter man till höger om sovrum 2 så ligger en till hall med balkongdörr som leder ut till kortsidan på stugan. Hallen har hatt och skohylla, dubbelgarderob och sittbänk. Laminatgolv, träpanel och målad väv på väggar samt träpanel i tak.

 • Separat toalett

  Till höger i hallen är en separat toalett med WC samt tvättställ. Laminatgolv, målad väv på väggar med kakel vid tvättstället samt träpanel i tak.

 • Sovrum 3

  Från hallen når man även det sista sovrummet som är möblerat med våningssäng, byrå och garderob. Ett fönster med fin utsikt mot fjäll och sjö. Laminatgolv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Källare

  Källaren nås på framsidan av huset, under verandan finns en utvändig ingång. Man kommer in i en hall med förvaring till höger och ett stort förråd/verkstad längst in på höger sida. Denna del har betong på golv väggar och i tak. Till vänster är en relaxdel med separat toalett, dusch och bastu. Relax: Uppskattat utrymme med plats för vilstolar framför den charmiga lilla gjutjärnskaminen. Längst in är bänkyta med förvaring och tvättmaskin. Rummet har betonggolv, målade väggar och träpanel i tak. Separat toalett: I hörnet finns en separat toalett med WC och tvättställ. Klinker på golv, målade väggar och träpanel i tak. Dusch: till höger i relaxen är ingången till bastun där duschen finns. Duschen har klinker på golv, kakel på väggar och träpanel i tak. Bastu: längst in är bastun med två sittlavar och vedeldat bastuaggregat. Klinker på golv samt bastupanel på väggar och i tak.

 • Härbre

  På fastigheten finns ett charmigt härbre, med potential till att bli en mysig gäststuga. Plintgrund, timmerfasad och trätak.

 • Lekstuga

  Bredvid boningshuset ligger en liten lekstuga med träfasad och papptak.

 • Utedass/vedbod

  Bakom huset finns en liten förrådsbyggnad med utedass.

 • Övrigt

  Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Lös egendom

  Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.

Planbestämmelser

Detaljplan

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Drift per år

Försäkring

2 328 kr

Vatten/avlopp

5 733 kr

Elförbrukning

33 298 kr

Sotning

2 710 kr

Renhållning

620 kr

Summa

44 689 kr

Stugan har nyttjats ca 8-10 veckor per år.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

847 000 kr

Byggnad

461 000 kr

Mark

386 000 kr

Skatt/avgift

6 352 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1967

Pantbrev

Summa

9 000 kr

Antal

2 st

Närservice

Bra service nära dig. I den trevliga byn Lofsdalen hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också turistbyrå, bensinmack, restauranger, café, sportbutik och uthyrning, aktivitetshus, padelhall samt hotell. Till vintern byggs även ett bageri mitt i byn.

Byggnad

Typ

Fritidshus 1 plan med källare

Byggår

1954

Fasad

Trä och puts

Grund

Murad källare

Uppvärmning

Direkt el, luft-luftvärmepump och vedeldning

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

2010 dränerade man om runt västra delen av huset. Takstege är monterat 2015. Diskmaskin och varmvattenberedare är bytta 2020.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder