Ulvkälla 410

Sveg

Generösa ytor med många möjligheter i Sveg

Rymligt hus för större familj, generationsboende eller kanske för en verksamhet. Med en boarea på hela 240 kvadrat finns många möjligheter! Här bor man vackert och avskilt i Ulvkälla alldeles intill Ljusnan. Läget är inte bara lugnt och rofyllt man har även nära till Sveg med affärer, skola, sjukvård och annan service. Gården består av ett stort boningshus i två plan plus källare samt en garagebyggnad med förråd och ytterligare två uthus. Boningshuset har kök och badrum på båda våningsplanen vilket gör att man kan dela upp boendet eller kanske hyra ut en del. Letar man ett rymligt boende för familjen finns här gott om utrymmen att inreda efter behov. Tomten på 2 714 kvm är relativt plan med infart från två håll och en rymlig gårdsplan.

Fakta

Utgångspris
600 000 kr
som utgångspris
Boarea

240 m²

Tomtarea

2 714 m²

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1930

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Fastigheten Härjedalen Ulvkälla 3:16 ligger utanför detaljplan men inom strandskyddat område (inom 100 meter från Ljusnan). Det är Härjedalens översiktsplan som gäller för området. Det går alltså inte att säga mer bestämt om vad som gäller för byggrätten utan varje ärende får prövas för sig och beslut tas då av nämnden. För frågor gällande byggrätt kontakta Miljö- och byggnämnden, mob@berg.se. Fastigheten kan inte anslutas till kommunalt vatten då kommunens vattenledning ligger för långt ifrån fastigheten. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Planlösning

Huset är fördelat på två våningsplan plus källare. Entréplanet består av hall med kapprum och tvättstuga i den första delen. Innanför är ytterligare en hall med ingång till ett större vardagsrum/sovrum på höger sida. Rakt fram är köket och genom köket kommer man till ytterligare ett stort rum som även det kan inredas som sovrum eller allrum. Tillbaka i hallen, till vänster, är en gång till badrummet rakt fram och ett mindre sovrum till vänster. Övervåningen har också en rymlig hall med plats för avhängning. Till höger ligger ett rymligt vardagsrum med fin utsikt mot Ljusnan genom ett av fönstren. Precis som i bottenplanet finns sedan ett större sovrum samt ingång till kök med genomgång till ytterligare ett stort rum. På vänster sida i hallen är en korridor till badrum och ett mindre sovrum. Övervåningen har dessutom en separat toalett i hallen. Källaren har flera rum till förvaring med bland annat förråd, matkällare och pannrum.

Rum

 • Hall

  Från farstukvisten kommer man in i en hall med kapprum till vänster. Hall och kapprum har plastmatta på golv, målad väv/tapet på väggar och målat tak.

 • Tvättstuga

  Rymlig tvättstuga med lång arbetsbänk och plats till förvaring. Här finns grovsink, tvättmaskin och värmepanna. Plastmatta, målad väv på väggar och målat tak.

 • Hall 2

  Innanför hallen är ytterligare en hall med fördelning till rum 1 och 3 samt badrum. Här finns även flera garderober samt ett mindre pannrum. Rakt fram är ingången till köket. Hallen har plastmatta på golv, målade väggar och tak.

 • Vardagsrum/sovrum 1

  På höger sida i hall 2 är ingången till ett större rum som kan användas som vardagsrum eller sovrum. Stora ljusa ytor med fönster i två väderstreck och två inbyggda garderober. Parkettgolv, målade väggar och fondtapet samt målat tak.

 • Kök

  Rymligt kök med bra arbetsytor och skåp till förvaring. Här finns även gott om plats för matgrupp vid ena fönstret. Det andra fönstret finns vid arbetsbänken. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, köksfläkt, mikro och vedspis. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Sovrum 2/allrum

  Innanför köket, till höger, är ett stort rum med fönster i två väderstreck och två inbyggda garderober. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Sovrum 3

  I halldelen till vänster är ett mindre sovrum med två garderober och ett fönster. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Badrum 1

  I halldelen är även ingången till entréplanets badrum. Här finns dusch, WC och tvättställ. Våtrumsmatta på golv och väggar samt målat tak.

 • Hall, Plan 2

  Övervåningen har också en rymlig hall med avhängning direkt på höger sida när man kommer upp. Rakt fram är ett stort sovrum samt ingång till en separat toalett. Till höger är ett stort vardagsrum och till vänster är köket med genomgång till sovrum. Hallen viker av i en halldel till vänster där det ligger ett mindre sovrum samt ett badrum. Hall och halldel har plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Vardagsrum, Plan 2

  Rymligt vardagsrum med gott om plats för soffgrupp och TV möbel. Fönster i två väderstreck där det ena har fin utsikt mot Ljusnan. Laminatgolv, tapet och fondvägg med träpanel samt målat tak.

 • Sovrum 1, Plan 2

  Från hallen nås ett rymligt sovrum med fönster i två väderstreck samt två garderober. Parkettgolv, tapet på väggar och målat tak.

 • Kök, Plan 2

  Köket är lika som våningen under med gott om arbetsbänkar och skåp. Fönster i två väderstreck med plats för matgrupp vid det ena. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis, köksfläkt samt diskmaskin. Diskbänk med 2 hoar och kakel på vägg. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Sovrum 2, Plan 2

  Innanför köket är precis som undervåningen ett rymligt sovrum/allrum. 5 inbyggda garderober samt fönster i två väderstreck och utgång till vädringsbalkong. Laminatgolv, tapet på väggar och målat tak.

 • Sovrum 3, Plan 2

  I halldelen finns ingången till ett mindre sovrum med dubbelgarderob och ett fönster. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Badrum 2, Plan 2

  Övervåningens badrum rymmer dusch, tvättställ med kommod och WC. Våtrumsmatta på golv och väggar samt målat tak.

 • Separat toalett, Plan 2

  Övervåningen har även en separat toalett med WC och tvättställ. Linoleum golv, målade väggar och tak.

 • Källare

  I källaren finns ytterligare utrymme till förvaring med både förråd och matkällare. Här finns även ett pannrum med arbetsbänk och grovsink.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Drift per år

Försäkring

10 367 kr

Vatten/avlopp

6 850 kr

Elförbrukning

34 837 kr

Sotning

580 kr

Renhållning

775 kr

Summa

53 409 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

528 000 kr

Byggnad

396 000 kr

Mark

132 000 kr

Skatt/avgift

3 960 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1948

Pantbrev

Summa

373 000 kr

Antal

2 st

Byggnad

Typ

2-plansvilla med källare

Byggår

1930

Fasad

Trä

Grund

Betongsockel, delvis murad källare.

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el, vattenburet system.

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

Nuvarande ägare har bytt tak på dubbelgaraget ca 2005, bytt farstukvisten och tilläggsisolerat vind runt 2002. I frågelistan framkommer att lucka till brunnen behöver bytas, att gamla jordkällaren behöver renoveras samt det lilla garaget. Man uppger även att vedspisen i köket nere inte är besiktigad och att det på grund av detta råder eldningsförbud, säljaren kan inte garantera dess skick och funktion.

Övrig byggnader

Garage På fastigheten finns ett garage med dubbla portar samt två förrådsdelar, en mindre och en större med hyllor och fönster. Garaget har platta på mark och träfasad. Garage 2 Vid den bortre infarten finns ett enklare garage med garageport. Uthus Nedanför boningshuset finns en förrådslänga med träfasad och plåttak.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder