Tällbergsgatan 10

Sveg

Charmigt timmerhus med generösa ytor, garage och förråd i trivsamma Ulvkälla!

Välkommen till detta charmiga timmerhus beläget på en välskött hörntomt i trivsamma Ulvkälla. Perfekt för både permanentboende och fritidsboende med ljusa och smakfullt inredda rum. I trädgården kan barnen busa fritt och leka i den lilla lekstugan. Själva huset är rymligt och bekvämt disponerat på ett plan. Här ryms hela 4 sovrum, med kök och vardagsrum i mitten. Vid matplatsen finns både utgång till uteplats samt en gedigen öppen spis som värmande blickfång. I hallen finns en separat toalett och ett praktiskt kapprum. Utöver detta finns både badrum samt separat duschrum med bastu. En favorit är den charmigt renoverade tvättstugan i lantlig stil, ett rent nöje för den som ska sköta tvätten. Huset har gott om plats till förvaring med både ett stort förråd och garage samt en fristående förrådsbyggnad som kan inhysa både skoter och ved. I den separata delen av huset finns även en källardel med en fräsch och rymlig matkällare. Området är lugnt och barnvänligt med direkt närhet till affärer, skolor, Skidstadion och annan service.

Budgivning pågår

1 525 000 kr Budgivare 4 28/3 22:13
1 500 000 kr Budgivare 2 28/3 21:40
1 450 000 kr Budgivare 1 28/3 21:30
1 425 000 kr Budgivare 4 28/3 21:23
1 400 000 kr Budgivare 2 25/3 18:02
1 340 000 kr Budgivare 3 22/3 11:22
1 325 000 kr Budgivare 2 17/3 10:36
1 295 000 kr Budgivare 1 12/3 21:16

Fakta

Utgångspris
1 295 000 kr
som utgångspris
Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

130 m²

Biarea

52 m²

Tomtarea

1 162 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla med liten källardel

Byggnadsår

1978

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Vägbeskrivning

Från E45 tag avfart Byvallsvägen och sedan första avfarten till höger in på Tällbergsgatan. Fastigheten ligger längst ner på höger sida av vägen. Skyltar finns, välkomna!

Övrigt

Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Här välkomnas man av en ljus hall med goda avhängningsmöjligheter direkt på vänster sida. Till höger ligger en separat toalett följt av en praktisk klädkammare. Hallen viker av i en halldel med ingångarna till badrum, sovrum 1 och 2 på höger sida. Åt andra hållet ligger sovrum 3 och 4. Rakt fram kommer man till köket med matplats och en gedigen öppen spis. Här finns utgången till uteplats och till höger om matplatsen finns en rejäl timmervägg med öppning som leder vidare in till vardagsrummet. Ett rymligt och trivsamt rum med stora fönster som ger ett härligt ljusflöde. Vardagsrummet nås även från halldelen där man har en större öppning med låg skiljevägg. Genom köket kommer man till den mer separata delen av huset med tvättstuga, dusch och bastu, förråd, pannrum, garage samt ingång till källare. Först kommer man till den charmiga tvättstugan som går i vit lantlig stil med rejäla arbetsytor och skåp till förvaring. En hall leder vidare till förråd och garage. Den första dörren i hallen leder till dusch och bastu följt av trappen ner till källaren. I hallen finns även en utgång som kan användas som groventré. Längst ner i hallen finns ingången till ett stort förråd med pannrum. Förrådet kan användas som hobbyrum eller verkstad. Slutligen kommer man in till garaget som rymmer både bil och förvaring.

Rum

 • Hall

  Välkomnande hall med plats för sittmöbel samt hatt - och skohylla. Direkt på höger sida är en separat toalett följt av ett praktiskt kapprum med hyllplan och klädhängare. Hallen har plastmatta, målade väggar och vitmålad träpanel i taket. Ett blyinfattat fönster bredvid dörren.

 • Separat taolett

  Direkt på höger sida i hallen är en separat toalett. Rummet renoverades för ca 8 år sedan i en fin, lantlig stil med bred kommod som har träskiva med tvättställ på. Toalett till höger med fönster ovanför. Våtrumsmatta på golv, bröstpanel och tapet på väggar samt vitmålad träpanel i tak.

 • Kök & matplats

  Ljust och härligt rum med en öppen spis som värmande blickfång. Fönster och balkongdörr till stenlagd uteplats där man gärna tar med såväl morgonkaffet som lunchen ut. Köket är U-format med en praktisk bardiskdel mot matplatsen. Skåpsfronterna har målats i en fin grå ton och knoppar och handtag har bytts ut. På vänster sida finns kyl, frys, inbyggd ugn i högskåp samt skafferiskåp. Köket har även induktionshäll och köksfläkt. Bänkskiva i laminat, kakel på vägg och diskbänk i rostfritt med två hoar. Plastmatta på golv, timmer samt målade väggar och vitmålad träpanel i tak.

 • Vardagsrum

  Från köket ser man in till vardagsrummet som även har ingång och en låg skiljevägg mot hallen. Rummet har ett stort fönsterparti som släpper in härligt ljus. Här ryms både soffa med TV möbel och en större matplats. Rummet har parkettgolv och vitmålad träpanel i tak. Väggen mot köket är i timmer och väggen längst ner vid soffan har fondtapet, övriga väggar är målade.

 • Sovrum 1

  Längst in, förbi vardagsrummet, ligger ett stort och inbjudande sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel. Här finns även tre inbyggda garderober samt fönster mot trädgården. Ekparkett, målad tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Smakfullt renoverat sovrum med gediget platsbyggd möbel som både rymmer säng och skrivbord med förvaring. Fönster mot trädgården. Målad plastmatta på golv, tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak.

 • Badrum

  I samband med de båda sovrummen finns ett badrum med WC, tvättställ med kommod och förvaringsskåp samt dusch med glasvägg. Handduksvärmare på vägg och ett mindre fönster. Våtrumsmatta på golv och våtrumsskivor på väggar. Vitmålad träpanel i tak.

 • Sovrum 3

  Längst in på andra sidan i huset ligger ännu ett lite större sovrum med plats för en eller flera bäddar samt arbetshörna och förvaringsmöbel. Här finns tre inbyggda garderober. Fönster mot trädgården. Rummet har plastmatta, målad tapet samt vitmålad träpanel i tak.

 • Sovrum 4

  Ännu ett vackert renoverat rum med charmig tapet och fint målade snickerier. Här finns idag våningssäng med förvaringslådor samt plats för förvaringsmöbel och ett platsbyggt skåp längst in. Fönster mot trädgården. Nytt ekparkettgolv, tapet på väggar och vitmålad träpanel i tak.

 • Tvättstuga

  Genom köket kommer man till tvättstugan som renoverades 2010 i en fint lantlig stil. Med en tvättstuga i den här storleken är det ett rent nöje att sköta tvätten och lätt att hålla ordning. Här finns bra med arbetsytor, diskho i porslin samt tvättmaskin. På höger sida finns vitrinskåp samt ett högskåp med torkställning i där man smidigt kan hänga undan kläder på tork. Vid diskbänken finns ett skåp med utdragbar strykbräda. Ett fönster ger fint ljus. Våtrumsmatta på golv, pärlspont på väggar och i tak.

 • Halldel med groventré

  Från tvättstugan leder en hall vidare till förråd och garage. Här finns även en groventré. Korkplattor på golvet, träpanel på väggar och i tak.

 • Duschrum

  Till höger i hallen ligger ett duschutrymme med ingång till bastu. På höger sida finns plats för sittbänk och avhängning och längst in finns själva duschdelen. Våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.

 • Bastu

  Till vänster i duschrummet finns ingången till bastun med två sittbänkar. Våtrumsmatta på golv, bastupanel på väggar och i tak.

 • Källare

  Från halldelen mellan tvättstuga och förråd leder en trapp ner till källaren. När man kommer ner för trappen finns ett utrymme med hyllor på vägg. Denna del har betonggolv, målade leca eller BTG-hålsten på väggar och målat tak. Innanför finns ett förrådsutrymme/matkällare med hyllor på vägg. Båda rummen är svala och perfekta till förvaring av mat och dryck. Källarens väggar och golv är formsatt och gjuten i vattenfast betong då det fanns risk när huset byggde enligt kommunen att det kunde tränga in dagvatten. Vilket inte skett sedan det byggdes.

 • Förråd

  Längst ner i halldelen ligger ingången till det stora förrådet som även kan användas som familjens hobbyrum. Här finns gott om utrymme och många möjligheter. Idag har man satt en skiljevägg i rummet för hundar med lucka ut till hundgården. Skiljeväggen är lätt att ta ner om man önskar använda utrymmet till annat ändamål. Målade spånplattor på golv, målade väggar och målat tak.

 • Pannrum

  I förrådet finns ingången till pannrummet med vedpanna. Pannan nyttjas inte idag men är ihopkopplad med värmesystemet för den som hellre vill elda och på så vis hålla ännu lägre driftskostnader. Målat golv, målade väggar och i tak

 • Garage

  Genom förrådet kommer man till garaget som även nås från uppfarten via två garagedörrar. Garaget rymmer en bil och har utöver det gott om plats till förvaring samt arbetsbänk. På väggen mot förrådet finns ackumulatortank till vedpannan samt en nyinstallerad luft-vatten värmepump. Betonggolv med golvbrunn, målade väggar och målat tak.

Plan

Byggnadsplan

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Beställd

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Förbrukning

11 839 kWh/år

Drift per år

Försäkring

5 123 kr

Vatten/avlopp

9 453 kr

Elförbrukning

19 543 kr

Sotning

600 kr

Summa

34 719 kr

Posten VA avser kostnad för både kommunal vatten och avlopp samt renhållning.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

490 000 kr

Byggnad

421 000 kr

Mark

69 000 kr

Skatt/avgift

3 675 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1978

Pantbrev

Summa

1 000 000 kr

Antal

4 st

Närområde

Ulvkälla är ett område med bara några minuters bilfärd till centrala Sveg. Sveg är centralorten i Härjedalen och här finns all tänkbar service, bland annat affärer, skola, simhall och sjukhus. Dessutom finns bra kommunikationer med en flygplats, inlandsbanan samt busslinjen Härjedalingen (till och från Stockholm) som passerar samhället. Även om man bor centralt, så finns naturen med vildmarkskänsla runt hörnet. Här kan man ge sig ut på aktiviteter som passar hela familjen - skidåkning, skoter eller vandringar i den vidsträckta fjällvärlden. Jakt och fiske är också mycket uppskattat i den härjedalska vildmarken.

Byggnad

Typ

1-plansvilla med liten källardel

Byggår

1978

Bjälklag

Trä

Fasad

Timmer

Grund

Betongplatta

Uppvärmning

Vattenburet system kopplat till luft-vatten värmepump samt vedpanna.

Tak

Tegel

Renoveringar

Stenlagd uteplats på baksidan av huset med utgång från kök och matplats. Nuvarande ägare har renoverat de båda mindre sovrummen där man lagt nytt parkettgolv i ett av sovrummen, målat golvet i det andra samt tapetserat och målat snickerier och tak. Man har målat väggar i hall och kök samt målat skåpsfronter och bytt knoppar i kök. 2019 installerade man en ny luft-vatten värmepump som står i garaget. Det gamla systemet med vedpanna är också inkopplat och kan användas om man vill elda med ved. Föregående ägare har renoverat den separata toaletten för ca 8 år sedan. Man bytte då porslin och kommod samt satte panel och tapet på väggar och målade panel i tak. Våtrumsmattan är ej bytt. 2010 renoverade föregående ägare tvättstugan. 1984 byggdes vedförrådet. 1983 byttes värmepannan och ackumulatortankar installerades.

Övrig byggnader

Fristående förråd med vedbod som har plintgrund, träfasad och tegeltak. Förrådet kan även rymma skoter. På baksidan finns en hundgård med lucka in till förrådet i boningshuset. På tomten finns en lekstuga som är inredd med trägolv, bröstpanel/tapet på väggar och träpanel i tak. Utvändigt har den träfasad och plåttak med pannprofil.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder