Strådalen 344

Lofsdalen

Härligt fjällboende med privat läge i Strådalen!

Bo avskilt och rofyllt men samtidigt nära aktiviteter året om! I Strådalen bor man omgiven av vacker fjällnatur där man lätt tar sig ut med skoter på någon av Lofsdalens välpreparerade skoterleder. Vill man åka skidor tar det bara några minuter med bil in till Lofsdalen med både längdspår och skidbackar. Här finns även mataffär, sportbutik med uthyrning, cafe och restauranger. Sommartid är cykling, vandring och fiske några av aktiviteterna som brukar locka besökare. Boningshuset är tillbyggt i vinkel till den gamla delen som har bevarats med sin charmiga storstuga där man gärna samlas och umgås framför brasans sken. Den nyare delen av stugan har en praktisk hall med förråd som har både hyllor, torkskåp och tvättmaskin. I mitten ligger kök med matplats och utgång till uteplatser på båda sidor av huset. Ett härligt sätt att kunna följa solens gång under dagen, från morgonkaffet till after ski i eftermiddagssolen. Innanför köket finns två trivsamma sovrum med ett mysigt sovloft ovanpå. Det finns även bäddsoffa i storstugan som ger extra bäddar. Ovanpå hallen finns ett smart förvaringsutrymme och på gården finns både container, skoterbod och förråd. Här finns med andra ord plats för både skotrar, skidor och annan friluftsutrustning. Ett stort plus är grillkåtan med utsikt mot fjäll och natur. Här kan både familj och vänner samlas runt eldstaden och koppla av efter en fartfylld dag på fjället! Vill man lyxa till det lite extra finns även en vedeldad badtunna på gården.

Budgivning pågår

1 675 000 kr Budgivare 1 13/4 06:05
1 650 000 kr Budgivare 2 12/4 21:55
1 625 000 kr Budgivare 1 12/4 19:31
1 600 000 kr Budgivare 2 12/4 16:30
1 550 000 kr Budgivare 1 12/4 09:29
1 525 000 kr Budgivare 2 9/4 16:18
1 495 000 kr Budgivare 1 25/3 16:52

Fakta

Utgångspris
1 495 000 kr
som utgångspris
Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

75 m²

Tomtarea

1 505 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Byggnadsår

1964

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Fastigheten ligger utanför detaljplanelagt område. I köpeskillingen ingår huvudparten av för huset sedvanliga möbler, husgeråd och inventarier (förutom personliga tillhörigheter) till ett värde som säljare och köpare kommer överens om och som separeras från köpeskillingen vid kontraktsskrivning. En fullständig inventarielista kommer att upprättas och läggas som en bilaga till kontraktet. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Från entrén kommer man in i en välplanerad hall med bra plats att hänga av sig ytterkläder samt med ett förråd intill där det finns både torkskåp och tvättmaskin. Rakt fram ser man matplats med kök samt de båda sovrummen längst in. Ovanpå sovrummen är ett mysigt sovloft och vänder man sig åt andra hållet finns ytterligare ett mindre loft ovanpå halldelen, perfekt till förvaring. Köket har två utgångar i olika väderstreck så att man kan njuta av såväl förmiddag som eftermiddagssol. I gången till köket är det fräscht renoverade badrummet och på motsatta sida ligger ingången till den gamla delen med en charmig storstuga som har en öppen spis längst in där man gärna samlas efter en aktiv dag på fjället.

Rum

 • Hall

  Praktisk och funktionell hall med bra plats för att hänga av sig ytterkläder när man kommer in. Här finns hatt - och skohylla samt garderob och skotork på vägg. I hallen finns även ett förråd med plats till mer förvaring samt torkskåp. Hallen har Vinylplattor på golv, målade väggar och träpanel med infällda spotlights i tak. Ovanpå halldelen finns ett litet loft som fungerar perfekt som ett smart extra förvaringsutrymme.

 • Förråd/teknikrum

  På vänster sida i hallen är ett kombinerat förråd och teknikrum. I första delen finns hyllor på vägg till förvaring. Längst in är tvättmaskin, varmvattenberedare, elcentral, vägghängt torkskåp samt pump för vatten. I förrådet finns även inspektionslucka till grunden. Den första delen har parkettgolv och den inre delen har upphöjt golv med klinker och golvbrunn. Målade väggar samt träpanel i tak med infällda spotlights.

 • Kök och matplats

  Trivsam mittpunkt med kök i vinkel och matplats i mitten. På båda sidor finns balkongdörrar till de två uteplatserna så att man kan följa solens gång från morgon till kväll. Direkt på höger sida är skafferiskåp och kombinerad kyl/frys med mikro ovanpå. Till vänster är själva köket med skåpsluckor i trä och bänkskiva i laminat. Diskbänk vid fönster, spis med kolfilterfläkt samt kakel på vägg som stänkskydd. Parkettgolv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Till vänster om matplatsen är ett sovrum med plats för dubbelsäng mot vägg, vägghylla samt garderob. Ett fönster mot öster ger fint ljus. Laminatgolv, bröstpanel och tapet på väggar samt träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Med ingång till höger om sovrum 1 är ytterligare ett sovrum som idag är möblerat med våningssäng, väggskåp och garderob. Ett fönster som vetter mot väster. Laminatgolv, bröstpanel och tapet på väggar samt träpanel i tak.

 • Storstuga/gamla delen

  Från gånghallen innan köket på höger sida ligger ingången till den ursprungliga delen som idag rymmer en charmig storstuga med en eldstad längst in som värmande samlingspunkt. Här finns plats för soffgrupp och matplats. Fönster i två väderstreck samt en gammal dörr mot uteplatsen i sydväst som idag är försatt utifrån. Rummet har trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Badrum

  Fräscht renoverat våtutrymme med mulltoa, dusch med vikväggar i glas, tvättställ med kommod samt handduksvärmare på vägg. Kakel på golv med elburen golvvärme, kakel på väggar och målat tak med infällda spotlights.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten via borrad brunn. Vattenprover har tagits 2009, resultatet då var tjänligt med anmärkning. Säljaren uppger att det kan vara lite järnrikt. Det finns ett tillstånd för den äldre WC-anläggningen som ligger på fastigheten och idag nyttjas av grannen. Den går att ansluta igen om man önskar spoltoalett. Slamtömningsavtalet med kommunen är uppsagt och flyttat till nya BDT. Anledningen till ny BDT är att den äldre infiltrationsbädden fryser ibland, alternativt är infiltrationsbädden förbrukad eller felaktigt utförd. Avloppsledningarna till den äldre är både isolerade och försedda med värmekabel. I den nya BDT-anläggningen är även bädden isolerad.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Greenely

Drift per år

Försäkring

2 220 kr

Vatten/avlopp

838 kr

Elförbrukning

16 200 kr

Sotning

578 kr

Vägsamfällighet

1 400 kr

Renhållning

712 kr

Summa

21 948 kr

Posten VA avser slamtömning som sker vartannat år och kostar då 1675 kr. Posten renhållning avser grundavgift, därtill tillkommer en tömningsavgift som är 100 kr per tömning. Posten väg avser snöröjning av väg.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

482 000 kr

Byggnad

435 000 kr

Mark

47 000 kr

Skatt/avgift

3 615 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1990

Pantbrev

Summa

270 000 kr

Antal

2 st

Närområde

Lofsdalens bycentrum ligger drygt 5,5 kilometer bort. Här finns matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget, restauranger, café, presentbod, turistbyrå med bibliotek och bensinmack. Till centralorten Sveg är det 6,5 mil. Lofsdalen är en perfekt mix av det man önskar sig I fjällvärlden - bekvämlighet, äkta charm, vackra vyer och en känsla av genuin vildmark.

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1964

Fasad

Trä/timmer

Grundmur

Torpargrund, betongsulor med murad leka.

Stomme

Trä/timmer

Uppvärmning

Direkt El

Tak

Plåttak

Fönster

2-glas kopplade bågar

Renoveringar

I frågelistan framkommer att den äldre delen av stugan har behov av underhåll, bland annat är taket äldre med vissa skador på plåtarna.

Övrig byggnader

På fastigheten finns en grillkåta, förrådsbyggnad med utedass och bastu, badtunna samt en skoterbod. Det finns även en container på gården. Grillkåtan har träfasad och papptak. Invändigt finns eldstad i mitten med sittbänkar runt. Förrådet har träfasad och plåttak. I delen till vänster finns utedass och i rummet intill är en bastu. Skoterförrådet har en gavel som är öppen, på baksidan finns ett vedförråd. Byggnaden har träfasad och plåttak.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder