Ljungbacken

Lofsdalen

Nybyggt och välplanerat fritidshus med en fjällvy du aldrig tröttnar på!

Det finns en känsla som enligt många slår det mesta - den när man sätter nyckeln i dörren till ett alldeles nytt, fräscht hus. Många drömmer om ett personligt utformat boende i vår vackra fjällvärld. Att själv skapa exakt den där platsen, där hela familjen stortrivs och ständigt vill vara - året om! I tider som dessa när man spenderar mer tid hemma och kanske kan arbeta på distans är det många som väljer att jobba fjällifrån. Med snabb fiberuppkoppling, rofylld miljö och möjlighet till skidåkning på lunchpausen lockar fjällen ännu mer! Ett perfekt sätt att nyttja fritidsboendet oftare och kunna kombinera nytta med nöje. I skrivande stund håller just en sådan dröm på att färdigställas med möjlighet till omgående tillträde. Beläget på Ljungbacken med ett unikt läge där man har utsikt över såväl Hovärksfjället, Lofssjön samt fjällen i söder ända bort till Norge. Huset har en väl genomtänkt planlösning och smakfullt utvalda material som ger en harmonisk och ombonad känsla såväl utvändigt som invändigt. Fasaden med bilad, mörkbetsad timmerpanel ger ett levande uttryck och passar fint ihop med det falsade plåttaket. Invändigt fortsätter den sobra färgskalan med bland annat en fint betsad träpanel på alla väggar. Storstuga och kök har högt i tak, panoramafönster och utgång till veranda som löper kring huset i tre väderstreck. Med andra ord kan man njuta av fjällvyerna och solen från morgon till kväll! Entréplanet har två sovrum samt en lyxig relax med dusch och bastu. Intill finns en separat toalett med torkskåp. En trappa upp finns ett mysigt allrum samt ytterligare ett badrum och två sovrum. Här får både familj och vänner plats! Området Ljungbacken ligger med infart från Däggdjursvägen på Uppvallen och härifrån har man direkt närhet till de välpreparerade längd och skoterlederna. Det populära milspåret, även kallat Byspåret passerar i direkt anslutning till huset. Tomterna ligger lite för sig själva vilket skapar en exklusivitet och rofylld känsla. Området är välplanerat och naturligt återställt vilket gör det trivsamt även sommartid då man kan vandra och cykla direkt från boendet. Här finns även gatubelysning. Till Lofsdalen by och vidare till fjällanläggningen är det bara några minuter med bil. På Ljungbacken har man en perfekt utgångspunkt för ett aktivt och samtidigt avkopplande friluftsliv året om!

Visningar

 • 3
  mars
  onsdag
  kl 15:30 - 16:00
  Ring för bokning!

Fakta

Utgångspris
5 750 000 kr
som utgångspris
Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

130 m²

Tomtarea

1 938 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 2-plan

Byggnadsår

2020

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Vägbeskrivning

Från Lofsdalen by fortsätt i riktning mot Sörvattnet. Tag avfart till höger mot Uppvallen och sedan vänster på Däggdjursvägen. Fortsätt denna väg rakt fram tills den viker av uppåt, då ligger Järven på höger sida och området Ljungbacken med infart rakt fram. Fortsätt längre in på Ljungbacken, skyltar finns.

Övrigt

Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Boarean är inte uppmätt, areauppgiften kommer från säljaren. Om denna uppgift är av väsentlig betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Interiören går i en behaglig och rofylld färgskala med brunbetsad träpanel på väggar och ett mörkbetsat kök från Marbodal. Helhetstänket ger en snygg och modern lodge känsla som passar perfekt in i fjällvärlden! Entrén ligger på den västra sidan av huset och man välkomnas av en praktisk hall med klinkergolv och bra avhängningsytor. Till vänster ligger sovrum 1 och 2 följt av relax med dusch och bastu. Rakt fram är en separat toalett och till höger, efter trappan till övervåningen, är ingången till kök och storstuga. Köket är en trivsam del av storstugan där man har takhöjd i nock och stora fönster som ger en makalös vy över fjäll och natur. Här sitter man gärna och njuter av såväl middagar som lata stunder i soffan framför brasans sken. Loftet har öppet mot storstugan så att man även från allrummet en trappa upp kan njuta av fjällvyn. Innanför finns ytterligare två sovrum vilket totalt ger 4 sovrum med gott om plats för både familj och vänner. Övervåningen har även ett badrum med dusch.

Rum

 • Hall

  Praktisk hall med plats för avhängning och förvaringsmöbel. Klinker på golv, träpanel på väggar och träpanel i tak med infällda spotlights.

 • Sovrum 1

  Till vänster i hallen ligger ett inbjudande masterbedroom med plats för dubbelsäng och sängbord på vardera sida. Inbyggd dubbelgarderob och fönster. Mörkt härdat ekgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 2

  Längre in i hallen på vänster sida ligger det andra sovrummet med plats för våningssäng och inbyggd dubbelgarderob. Innerfönster mot hallen för ljusinsläpp. Mörkt härdat ekgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Relax med dusch

  Längst in på vänster sida i hallen är ingången till relaxavdelningen med dusch och bastu. Här finns utgång till verandan där man kan svalka sig med ett dopp i nysnön. Badrummet har takdusch med glasdörr. På vänster sida finns handduksvärmare på vägg följt av tvättpelare. Till höger finns plats för relaxmöbler vid ingången till bastun. Rummet har klinker på golv och väggar samt träpanel i tak med infällda spotlights.

 • Bastu

  I samband med relaxen är ingången till bastun med två sittbänkar och elagreggat. Ett fönster med härlig fjällvy. Bastulavar i ek med belysning under. Klinker på golv, bastupanel i värmebehandlad ek på väggar och i tak.

 • Separat toalett

  Rakt fram i hallen ligger en separat toalett med vägghängd WC och tvättställ med kommod samt spegel med belysning på vägg. Här finns en garderob och ett torkskåp. Ett fönster med härlig fjällvy. Klinker på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Storstuga

  Till höger i hallen, efter trappen till övervåningen, är själva storstugan naturligt placerad med panoramavy över fjällen i söder. Här finns plats för soffgrupp och matplats samt braskamin (Contura 790 med täljsten). Braskaminen är placerad vid väggen mot loftet. Längs fönsterväggen är även utgången till verandan där man kan njuta av solen och vyerna från morgon till kväll. Belysning i fönsternisch. Storstugan har ett mörkt härdat ekgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Kök

  Köket som är en del av storstugan, kommer från Marbodal. Luckan heter Malevik och passar snyggt in i en modern fjällstuga med sin mörkbetsade yta. Vitvaror i rostfritt såsom kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn och mikro, integrerad diskmaskin, induktionshäll samt köksfläkt. Vid diskbänken finns ett fönster mot Hovärken. Belysning i fönsternisch. Köket har bänkskiva i laminat samt kakel på vägg. Mörkt härdat ekgolv och träpanel i tak.

 • Allrum, ÖV

  Från hallen leder trappan upp till övervåningen där man först kommer till ett mysigt allrum med öppet ner mot storstugan och framförallt med den vackra fjällvyn som fond. Här finns plats för soffhörna och TV. Loftet har glasräcke ner mot allrummet. Mörkt härdat ekgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 4 & 5

  I samband med allrummet ligger övervåningens två spegelvända sovrum. Båda rymmer flera bäddar. Fönster som vetter mot norr. Mörkt härdat ekgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Badrum 2

  När man är många är det praktiskt med två badrum och särskilt bekvämt med ett på varje våningsplan. Övervåningens badrum rymmer vägghängd WC, tvättställ och dusch. Duschen har vikdörrar i glas. Klinker på golv, kakel på väggar och träpanel i tak. Elburen golvvärme.

Plan

Detaljplan

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Pantbrev

Summa

2 420 000 kr

Antal

1 st

Närområde

I Lofsdalens charmiga bykärna finns bland annat matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget, restauranger, café, Turistbyrå, sportbutik och uthyrning, skoteruthyrning samt bensinmack. I anslutning till fjällanläggningen finns både Aktivitetshus, uthyrning med butik samt restaurang. Till centralorten Sveg är det 6,5 mil. Lofsdalen har ett fantastiskt utbud för alla som älskar vacker natur, ett aktivt friluftsliv och fjällvärldens genuina charm - helt enkelt en unik vildmarkskänsla i civilisationen. Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. I Lofsdalen finns alltid något att göra - året om.

Byggnad

Typ

Fritidshus 2-plan

Byggår

2020

Bjälklag

Trä

Fasad

Träpanel

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Nibe frånluftsvärmepump. Möjlighet till appstyrning.

Tak

Falsat plåttak

Fönster

3-glas isoler

Renoveringar

Förtydligande uppvärmning: Vattenburen golvvärme i hela bottenplanet. Elburen golvvärme i badrum på övervåningen samt vattenburna radiatorer i sovrummen på övervåningen. Fiber finns installerat. Nätverksanslutning i storstuga och i allrum på övervåningen. Köparen får själv teckna abonnemang för fiber. Vattenutkastare utanför kök och teknikrum. Förråd/skotergarage finns som tillval.

Övrig byggnader

På norrsidan finns ett utvändigt teknikrum med plats till förvaring. Plastmatta på golv, målad gips på väggar och träpanel i tak.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder