Högbäcken 16

Lövhammaren Högbäcken 16

Lofsdalen

Hus på ett av Lövhammarens bästa lägen med både gäststuga och garage!

Tänk att enkelt kliva i skidorna vid husknuten – sedan börjar en lång härlig dag i backar och spår. Precis så är det i fritidshusområdet Lövhammaren, ett av de mest attraktiva områdena i Lofsdalen. Och den här stugan gör det extra intressant. För här bor man högt med fri utsikt över fjäll och sjö – så långt ögat når. Med skidled i närheten kan man enkelt ta sig till backarna utan att behöva starta bilen. Den här fastigheten har det mesta som brukar stå på önskelistan över ett fritidshus i fjällen. Förutom ett trivsamt boningshus med välplanerade och rymliga samvaroytor för hela familjen, tre ljusa sovrum och ett renoverat badrum med bastu så finns både gäststuga och ett stort garage med förråd. Från balkongen i söderläge har man en härlig fjällvy att njuta av året om och på sidan, vid gäststugan finns en uteplats med vedeldad badtunna. Fritidshusområdet Lövhammaren är ett efterfrågat område av flera skäl. Här har man en milsvid utsikt ut mot Lofssjön och mäktiga fjäll. Det är nära till backarna, via skidleden, och enkelt att ta sig ut på såväl längdspår som skoterleder direkt från boendet. På bara några minuter med bil, eller en frisk promenad, når man Lofsdalens trevliga bykärna med affärer och annan service. Sommartid kan hela familjen ägna sig åt bland annat vandring, cykling, fiske och bärplockning. Här har man en perfekt utgångspunkt för ett aktivt friluftsliv året om!

Budgivning pågår

4 700 000 kr Budgivare 4 20/2 17:04
4 550 000 kr Budgivare 2 18/2 12:51
4 450 000 kr Budgivare 1 17/2 15:11
4 350 000 kr Budgivare 2 17/2 13:53
4 300 000 kr Budgivare 1 16/2 20:15
4 200 000 kr Budgivare 3 16/2 19:35
4 100 000 kr Budgivare 1 16/2 15:13
4 000 000 kr Budgivare 2 15/2 21:40
3 950 000 kr Budgivare 1 15/2 17:35

Fakta

Utgångspris
3 950 000 kr
som utgångspris
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

86 m²

Tomtarea

1 073 m²

Tillträde

1/6 2021

Byggnadstyp

Fritidshus med suterrängvåning

Byggnadsår

1987

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Preliminärt taxeringsvärde för 2021 är totalt 1 864 000 kr. Tillträde from 1 juni 2021. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Tillträde

1/6 2021

from 1 juni 2021.

Planlösning

Trivsamt fritidshus med ingång i båda planen. Sett från suterrängplanet kommer man in i en rymlig och praktisk hall med gott om plats att hänga av sig skrymmande friluftskläder. Till höger finns ett fräscht renoverat badrum med tvättmaskin och ingång till bastu. Går man till vänster i hallen ligger suterrängplanets sovrum med våningssäng och garderob. En trappa upp är övervåningen med härliga samvaroytor i öppen planlösning. Först finns ett kök med öppning mot matplats och längst in storstuga med gott om plats för sittgrupp. Längs söderväggen finns både balkongdörr i köket samt fönster med härlig fjäll och sjöutsikt från både matplats och soffgrupp. I storstugan är ingången till ett generöst sovrum med dubbelsäng och garderobsvägg. Här finns även plats för skrivbordshörna om man till exempel vill jobba fjällifrån. Till vänster om trappan ligger en separat toalett samt ytterligare ett sovrum, lite mindre till storlek men med plats för både våningssäng, skrivbordshörn och garderob. Vid trappan är en ytterdörr till en uteplats med vedeldad badtunna och här är även ett utvändigt förråd samt gäststugan ytterligare en trappa upp.

Rum

 • Hall

  Ingången i suterrängplanet sker via en praktisk veranda med skyddande tak från balkongen. Hallen är rymlig med garderobsvägg och gott om plats för att hänga av sig ytterkläder. Elburen golvvärme gör att golvet snabbt torkar upp. Garderobslösning med skjutdörrar och inbyggda spotlights på vänster sida och hatt/skohylla till höger. Skotork finns monterad på vägg och det finns även plats samt ventilation för att sätta in torkskåp om så önskas. I dagsläget finns torkskåp (som inte används) i garagets förrådsdel. Laminatgolv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Sovrum på ca 7,5 kvm med våningssäng som har bredare underslaf (120+80 cm) samt garderob. Rummet har även plats för skrivbord eller sittmöbel längst in vid fönstret. Laminatgolv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Badrum

  Fräscht badrum som totalrenoverats 2015 av behörig hantverkare. Här finns WC, tvättställ, tvättmaskin (2017) samt dusch med glasdörr. Våtrumsmatta på golv samt vitlackerad panel på väggar förutom i duschen som har kakel på väggar. Träpanel i tak. Ett fönster.

 • Bastu

  Ingång från badrummet. Här finns två sittbänkar samt elektriskt bastuaggregat. Våtrumsmatta på golv, bastupanel på väggar och i tak.

 • Hall, ÖV

  Mindre halldel med krokar på vägg. Ytterdörren leder ut till uteplats med vedeldad badtunna och ett utvändigt förråd. Här finns även utvändig trapp både till gäststugan samt till souterrängplanet.

 • Kök

  Köket är en del av storstugan med öppning mot matplatsen. Skåp och lådor kommer från Härjedalskök och byttes 2017. Den maskinella utrustningen består av spis med induktionshäll och varmluftsugn (2017), köksfläkt (2017), kombinerad kyl/frys (2012), diskmaskin (2000) samt mikro. Från köket finns utgång till altan med härligt söderläge och vacker fjällutsikt. Köket har laminatgolv samt kakel över diskbänk.

 • Storstuga

  Ljust och luftigt rum med fönsterpartier mot söder där man kan njuta av vackra fjällvyer. Matplats placerad intill köket med öppning mellan som gör det lätt att duka upp såväl frukost som middag. Längst in finns gott om plats för rymlig soffgrupp och på spaljén mot trappen finns en avsats för TV. Rummet har laminatgolv, bröstpanel och målad väv på väggar samt träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Rymligt sovrum på ca 12,5 kvm som tidigare varit delat i två mindre rum. Här finns dubbelsäng med plats för sängbord på vardera sida. Till höger är en garderobsvägg och plats för mindre skrivbordshörna. Rummet har två fönster. Laminatgolv, målad väv på väggar och vitmålad träpanel i tak.

 • Sovrum 3

  Mindre sovrum (ca 5,5 kvm) med våningssäng (80+80 cm), garderob och liten skrivbordshörna. Ett fönster. Laminatgolv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Separat toalett

  Intill ingången till sovrum 3 finns en separat toalett med tvättställ och WC. Våtrumsmatta på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

Plan

Byggnadsplan

Ventilation

Mekanisk frånluft + tilluftsventiler.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Telge Energi

Förbrukning

17 292 kWh/år

Drift per år

Försäkring

1 965 kr

Vatten/avlopp

7 400 kr

Elförbrukning

22 691 kr

Vägsamfällighet

5 600 kr

Summa

37 656 kr

Kostnad för renhållning ingår i avgiften till samfällighet. Observera att kostnaderna är baserade på permanentboende.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 439 000 kr

Byggnad

1 008 000 kr

Mark

431 000 kr

Skatt/avgift

8 524 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1987

Pantbrev

Summa

466 000 kr

Antal

2 st

Närområde

Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen. Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Vi kan erbjuda en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv, av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men också ett sommarparadis för hela familjen med vandring, fiske, och cykelleder för både downhill och crosscountry. Här finns även Lofssjön där man kan bada, paddla, grilla vid någon av de fint anlagda rastplatserna och fiska året om. Lofsdalen är charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen.

Service ställen

Lofsdalen har bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Här finns en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Lofsdalen bjuder också på restauranger, café, sportbutiker och uthyrning, turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com.

Byggnad

Typ

Fritidshus med suterrängvåning

Byggår

1987

Fasad

Träpanel (målad 2017)

Grund

Betongplatta

Grundmur

Betonghålsten

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas

Renoveringar

2015 renoverades badrum/duschrum 2012 byggdes gäststugan ut 2009 installerades elektrisk golvvärme i hall Förtydligande byggnadssätt: Suterrängvåningens innermått är inte lika bred som övervåningens då husets grundkonstruktion har gjorts fuktsäker mot baksidan. Det finns ett inspekterbart utrymme på baksidan som kan nås från utsidan. Den här konstruktionen innebär att ingen mark ligger an direkt mot suterrängvåningens yttervägg. Förtydligande ventilation: Mekanisk frånluftsventilation från badrum, hall, toalett samt kök med frånluftsaggregat på vinden. Tilluftsventiler i samtliga sovrum.

Övrig byggnader

Gäststuga byggd 2001 samt tillbyggd 2012 med köksdel och badrum. Totalt 23 kvm. Grund av plintar, stående träpanel (målad 2017) samt plåttak. Stugan har indraget vatten och avlopp. Invändigt finns ett större allrum (ca 14 kvm) med både plats för avhängning, soffgrupp med bäddsoffa samt våningssäng med bredare underslaf (120 +90 cm). Rummet har laminatgolv, träpanel på väggar och i tak. Innanför allrummet finns ett köksutrymme med trinettkök som har två kokplattor, diskho samt kylskåp. Rakt fram finns en garderob. Ett högt sittande fönster. Laminatgolv, målad väv på väggar och målat tak. Innanför köksutrymmet finns ett badrum med WC, tvättställ samt duschkabin. Varmvattenberedare på vägg och timerstyrd frånluftsfläkt. Rummet har våtrumsmatta på golv, målad väv på väggar och målat tak. Garage/förråd, byggt 2001 ca 30 kvm. Utvändigt har byggnaden träfasad (målad 2017) samt betongtakpannor. Golv i garagedelen är tryckimpregnerat ventilerat/dränerat golv på grusbädd. Garaget, som är isolerat och väl tilltaget, har plats för ett flertal skotrar alternativt mindre bil. I garaget finns både en arbetsbänk och en vallabänk. Innanför garagedelen finns ett varmbonat förrådsutrymme. Denna del har plastmatta på golv samt skivor på väggar och i tak.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder