Husmodell Sarek

Lövhammaren Barkmora 24

Lofsdalen

Lyxigt fjällboende på Lövhammaren, passa på att välja läge!

Nu släpps 8 fastigheter på Lövhammaren med ett unikt ski in ski out läge och en makalös utsikt över fjäll och sjö. Fastigheterna kommer att bebyggas och säljs med färdiga huskoncept, byggstart är våren 2021 och inflytt beräknas lagom till jul 2021. Det kommer att finnas olika husmodeller att välja bland där den gemensamma nämnaren är lyxig lodge med fokus på gedigna material som smälter in i den omgivande miljön. Husmodellerna arbetas fram i skrivande stund och än så länge finns en hustyp framtagen, kallad Sarek. Företaget som ansvarar för hela projektet har lång erfarenhet av att bygga fjällboende och ligger bland annat bakom Fjällripan lodge, Lofsdalen Panorama och Panorama Mountain lodge här i Lofsdalen. Husmodellen Sarek finns redan som modell uppe på stugområdet Panorama Lodge, vid utgångpunkten för Hovärkens spårcentral och bilderna i annonsen är från ett av dessa hus. Under dokument och länkar finns en 360 graders vy över hur tomterna är belägna med den vackra utsikten och närheten till skidbackarna där Stora Stugsvängen passerar alldeles intill tomterna. Sommartid kan man vandra och cykla direkt från tomterna och både längdspår samt skoterled passerar i direkt närhet. En annan stor fördel är gångavståndet till både fjällanläggningen och Lofsdalens trivsamma bykärna. Hel enkelt en perfekt utgångspunkt för ett aktivt friluftsliv och ett lyxigt fjällboende året om!

Fakta

Utgångspris
7 000 000 kr
som utgångspris
Rum

7 st

Sovrum

5 st

Boarea

151 m²

Tomtarea

1 222 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 2-plan

Byggnadsår

2021

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Planlösning

Beskrivning av husmodell Sarek (151-163 kvm, valbart); Ett imponerande hus för den som vill ha något alldeles extra och som uppskattar det goda livet. Här erbjuds ett lyxigt boende med extra allt för den stora familjen, släkten eller företaget. Det är modernt, robust, äkta och harmoniskt med fina kvalitetsmaterial såsom vackert trä, glas och sten. En exklusiv färgsättning, stora dekorativa fönsterpartier och takhöjd upp i nock med rejäla träbjälkar skapar en helhet som andas genuin fjällkaraktär. Upplevelsen startar redan vid den rymliga entrén, där man blickar ut mot generösa sällskapsytor med en magisk fjällutsikt som fond. Till vänster är ett öppet drömkök med matplats för minst 8-10 personer. Glasade dörrar leder ut till den vidsträckta solterrassen som inbjuder till uteliv stora delar av året. Rakt fram är plats för en soffgrupp vid det magnifika fönsterpartiet. Här sjunker man ner vid braskaminens sken och blir ett med naturen. Nedervåningen erbjuder även ett stort master bedroom med utgång till terrassen och tillhörande badrum samt ett separat teknikrum/tvättrum/wc. En formsäker trappa leder upp till övervåningen, där även allrummet har en fin utsikt – mot storstugan och ut mot den ständigt föränderliga fjällvärlden. Här kan familjen ha sin egen tv-hörna eller en uppskattad läs-/arbetsplats. Allrummet kan göras större med golv hela vägen till fönsterpartiet istället för öppning ner till storstugan. Då blir boarean 163 kvm. Runt allrummet grupperar sig de fyra sovrummen, som alla rymmer en dubbelsäng. Mellan två av rummen finns ett badrum med bastu. Invändigt är det gott om förvaring, bland annat i sovrummen och entrén. Utomhus finns ett förråd/teknikrum strax intill entrén, med plats för skidutrustning, redskap m.m. Även utvändigt har huset ett starkt eget uttryck med sitt utskjutande fönsterparti, terrass och torvtak. Det upplevs modernt robust, samtidigt som det smälter fint in i vår svenska fjällvärld. Naturtomten i ett sluttande söderläge ger en oslagbar panoramavy över fjäll och sjö.

Rum

 • Bottenvåning

  Från norrsidan kliver man in i stugan via en inbyggd farstu. Här välkomnas man av en rymlig hall med plats för avhängning och inbyggda garderober. Till höger finns ett teknikrum med tvättpelare och plats för ytterligare förvaring. Rakt fram öppnar storstugan upp sig med soffgrupp framför de stora fönstren och mysig braskamin intill. Till vänster är det moderna, men samtidigt robusta köket som sätter sin stilsäkra prägel på de sociala ytorna. Här finns plats för ett matbord som gott och väl rymmer 8-10 personer. Åt ena hållet blickar man ut mot naturen genom generösa glasade terrassdörrar, åt andra hållet njuter man av brasans sken. Till höger om storstugans ingång är trappan till övervåningen. Fortsätter man förbi trappan på höger sida så kommer dörren till ett lyxigt master bedroom med eget badrum. Även här bjuds naturen in via ett stort fönster och en dörr till terrassen med bästa söderläge.

 • Entré

  En ljus och generös farstu med fin fönstersättning runt ytterdörren och på sidorna. Här finns plats för avhängning. Därefter kliver man in i hallen där det till vänster finns snyggt inbyggda garderober med klädhängare. På höger sida är en dörr som leder till teknikrum/tvätt/wc. Rakt fram kliver man in till de välkomnande sällskapsytorna. Klinker på golv, träpanel på väggar och i tak med infällda spotlights.

 • Teknik/WC

  Till höger i hallen finns ett praktiskt utrymme som är ett kombinerat teknikrum, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare samt vägghängd wc och handfat. Fönster för vädring. Klinker, målade väggar och trätak med infällda spotlights.

 • Storstuga

  Storstugan utgör tillsammans med kök och matplats en härlig social yta. Stora fönsterpartier, braskamin och takhöjd i nock med robusta takbjälkar ger rummet en genuin fjällkaraktär. Framför fönstret finns plats för soffgrupp med en fantastisk fjällvy. Ekgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Kök & matplats

  Ett rejält kök med exklusiv känsla utgör en modern kontrast i vår klassiska fjällvärld. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, inbyggd ugn, inbyggd mikro, spishäll, köksfläkt samt diskmaskin bakom dold front. Matplats för uppåt 10 personer där man blickar ut mot naturen eller mot braskaminens sken. Rejäla glasdörrar leder ut till den generösa terrassen i härligt söderläge med plats för såväl lounge- som matmöbel. Ekgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 1

  Rymligt och lyxigt föräldrasovrum med plats för dubbelsäng och förvaringsmöbel. Stort fönster och glasdörr till terrassen ger en härlig fjällvy att vakna upp till. Ekgolv, träpanel på väggar och i tak med robusta träbjälkar.

 • Badrum 1

  Från sovrummet når man nedervåningens exklusiva badrum med svarta detaljer. Tvättställ med kommod, spegel, dusch med glasdörr samt vägghängd wc. Klinker på golv och väggar samt träpanel i tak.

 • Övervåning

  På övervåningen möts man av ett ljust allrum som öppnar upp sig ner mot storstugan med ett skyddande glasräcke. Allrummet är ett trivsamt tv-rum med plats för soffa eller fåtöljer och en fin utsikt mot fjäll och sjö från stora fönster i söder. Övervåningen har hela fyra sovrum som grupperar sig runt allrummet - två till höger och två till vänster. De på vänster sida är något större med plats för förvaring, men samtliga sovrum rymmer dubbelsäng eller flera enkelbäddar. På höger sida finns övervåningens badrum med fräsch bastu.

 • Allrum

  Ett ljust och mysigt tv-rum med plats för soffa och fåtölj/TV möbel. Öppet ner mot storstugan med skyddande glasräcke och stora fönster med härlig utsikt över fjäll och sjö. Vill man ha ett större allrum går det att välja bort öppningen mot storstugan och istället ha golv hela vägen. Övervåningens fyra sovrum är grupperade runt allrummet samt badrum med bastu. Ekgolv, träpanel på väggar och i tak med robusta träbjälkar.

 • Sovrum 2&3

  Till vänster ligger de två större sovrummen spegelvända mot varandra. Båda har dubbelsäng och förvaringsmöbel eller flera enkelsängar/våningssäng. Ett fönster. Ekgolv, träpanel på väggar och i tak med robusta träbjälkar.

 • Sovrum 4&5

  Sovrummen till höger är något mindre, men tillräckligt stora att rymma dubbelsäng eller flera enkelsängar/våningssäng och förvaringsmöbel. Båda rummen har fönster. Ekgolv, träpanel på väggar och i tak med robusta träbjälkar.

 • Badrum 2

  Övervåningens sovrum ligger till höger om sovrum 4. Här finns tvättställ med kommod och spegel, dusch med glasdörr samt vägghängd wc. Klinker på golv, kakel på väggar och träpanel i tak.

 • Bastu

  I badrummet på övervåningen finns en bastu med två sittbänkar. Klinker på golv, bastupanel på väggar och i tak.

 • Förråd/teknik

  Vid sidan av entrén finns ett utvändigt teknik/förrådsrum med plats för bland annat skidutrustning och redskap.

Plan

Detaljplan

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Drift per år

Driftskostnader kan inte redovisas då huset inte är byggt än.

Närområde

Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen. Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Vi kan erbjuda en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv, av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men också ett sommarparadis för hela familjen med vandring, fiske, och cykelleder för både downhill och crosscountry. Här finns även Lofssjön där man kan bada, paddla, grilla vid någon av de fint anlagda rastplatserna och fiska året om. Lofsdalen är charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen.

Service ställen

Lofsdalen har bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Här finns en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Lofsdalen bjuder också på restauranger, café, sportbutik, turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com.

Byggnad

Typ

Fritidshus 2-plan

Byggår

2021

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä/timmer (stavlafts uttryck)

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Uppvärmning

Vattenburen golvvärme via bergvärmepump

Tak

Torv

Fönster

3-glas isoler

Övrig byggnader

Fristående förråd finns som tillval.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder