Smebacken 8

Lofsdalen

Gediget timmerhus med centralt läge i Lofsdalen

Bo mitt i Lofsdalens trivsamma bykärna med bekvämt gångavstånd till aktiviteter året om! Nu säljs ett charmigt fjällboende med ett läge som passar lika bra till fritidsboende som för att bo permanent. Från Smebacken kan man promenera till såväl mataffär, restauranger och café. Sommartid kan ett svalkande dopp i Lofssjön locka eller varför inte prova fiskelyckan. Vid bystugan som ligger på andra sidan vägen, nedanför fastigheten finns ett uppskattat vindskydd och en grillplats vid strandkanten. Vintertid är det inte långt att gå till längdspåret eller så tar man skidorna eller skotern ner på sjön där lederna fortsätter vidare ut på fjället. På bara några minuter med bil når man fjällanläggningen med skidbackar för hela familjen. Helt enkelt en perfekt utgångspunkt för ett aktivt friluftsliv året om! Huset har en gedigen fjällkaraktär med grånad timmerfasad och en klassisk farstukvist, med vackert målad dörr som ger ett trivsamt välkomnande. Från tomten och grillplatsen har man en härlig utsikt över Lofssjön och fjällen i söder. Runt stugknuten mot norr ser man även fjället Hovärken med skidbackar och downhill leder. Tomten är på dryga 1400 kvm och här finns både förråd, vedbod och skoterförråd vid infarten. Själva huset är fördelat på två plan med en rejäl hall, badrum med bastu och kök med öppna sociala ytor på entréplanet. Övervåningen har tre sovrum, separat toalett och ett allrum med utgång till balkong där man kan njuta av härliga fjällvyer. Varmt välkomna att höra av er så berättar vi gärna mer om det fina läget, fastigheten och varför Lofsdalen är en så fantastisk plats att bo och semestra på!

Fakta

Utgångspris
3 350 000 kr
som utgångspris
Rum

5 st

Sovrum

3 st

Boarea

87 m²

Tomtarea

1 414 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 2-plan

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Planlösning

Den gedigna karaktären utvändigt går i fin samklang med interiören. Här välkomnas man av en rymlig hall med gott om plats för att hänga av sig ytterkläder och en hel garderobsvägg till förvaring. Från hallen nås badrummet med bastu på vänster sida och till höger är trappan till övervåningen. Entréplanet bjuder även på härliga sociala ytor med matplats, vardagsrum och kök i öppen planlösning. Ett ljust och luftigt rum med fönster mot söder och en rejäl gjutjärnskamin som värmer gott. En trappa upp är ett allrum med utgång till balkong. På vänster sida ligger sovrum 1 följt av en separat toalett. I mitten är det andra sovrummet och till höger ligger sovrum 3.

Rum

 • Hall

  Man välkomnas in till en rymlig hall med plats för avhängning till vänster. Till vänster finns även flera garderober för förvaring. Hallen har klinker med golvvärme, bröstpanel och tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Badrum med bastu

  Till vänster i hallen nås badrum med bastu. Till höger i badrummet finns tvättmaskin samt varmvattenberedare på vägg som döljs bakom draperi. Intill finns dusch med draperi följt av handfat med kommod och wc. Till vänster finns förvaringsskåp och ett fönster. Badrummet har klinker på golvet med golvvärme, kakel på väggar i dusch och övrig våtzon. I övrigt är det bröstpanel och målad väv på väggar och träpanel i tak. Via en rökfärgad glasdörr kommer man in till bastun med två sittlavar och elaggregat. Bastun har klinker på golv och bastupanel på väggar och i tak.

 • Storstuga

  Från hallen till höger kommer man in till storstugan med braskamin och matplats till höger. Till vänster i rummet finns soffgrupp och tv. Ett rymligt rum som går att inreda efter behov. Storstugan har klinker på golv med golvvärme, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Kök

  Köket nås från storstugan. Ett U-format kök med luckor och fronter i furu. Fönster mot öst. Diskbänk i rostfritt med två hoar. Övrig bänkskiva i laminat. Kakel på vägg som stänkskydd. Maskinellt är köket utrustat med kyl/frys (Cylinda), spis/ugn, spisfläkt samt diskmaskin (Elektro Helios) samt fristående mikro. Köket har klinker på golv med golvvärme, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Allrum övervåning

  Direkt till höger i hallen är trappan som leder till övervåningen. Trappa i furu med spaljé mot storstugan skapar en öppen känsla mellan storstuga och övervåning. Trappdelen har tapet på väggar och träpanel i tak. Ovanför trappan kommer man upp till ett allrum med plats för soffgrupp och utgång till den överbyggda balkongen i söderläge samt ingång till de tre sovrummen och en separat toalett. Allrummet har laminatgolv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Det första sovrummet till vänster rymmer två enkelsängar på rad samt byrå. Rummet har snedtak och fönster i två väderstreck. Sovrummet har laminatgolv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  I mitten ligger det andra sovrummet med plats för två enkelsängar alternativt en dubbelsäng med sängbord på vardera sida. Garderob vid fotändan till vänster. Fönster mot norr. Sovrummet har laminatgolv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 3

  Längst in är det sista sovrummet som har två enkelsängar på rad, byrå och garderob. Snedtak samt fönster mot norr. Sovrum 3 har laminatgolv, tapet på vägg och träpanel i tak.

 • Separat toalett

  Från allrummet nås den separata toaletten. Här finns en wc samt handfat med kommod. Klinker på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak. Kakel på vägg ovanför handfatet.

 • Övrigt

  Fastigheten säljs inklusive delar av inventarier enligt inventarieförteckning. Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Fastigheten säljs med full friskrivning för säljarens räkning. Det innebär att köparen friskriver säljaren från allt ansvar avseende eventuella fel i fastigheten enligt 4 kap. jordabalken (oavsett dolda fel, rättsliga fel eller rådighetsfel). Som köpare kan man inte kan göra några anspråk gällande mot säljaren avseende sådana fel av vad slag det än må vara. Köpeskillingen är bestämd med hänsyn till detta. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

 • Fiber

  Det kommer troligen finnas möjlighet att ansluta fasigheten till fiber under närmaste året. Anslutningsavgiften tros ligga på 23 900 kr. För mer information gällande fiber kontakta Härjeåns nät, info@harjean.se

 • Lös egendom

  Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.

Tomt

Friköpt.

Naturtomt.

Planbestämmelser

Detaljplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:18 ändamål: Vägar, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:29 ändamål: Vägar

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fyrfasen Energi

Förbrukning

5 861 kWh/år

Drift per år

Försäkring

3 000 kr

Vatten/avlopp

5 460 kr

Elförbrukning

14 491 kr

Sotning

350 kr

Vägsamfällighet

2 400 kr

Renhållning

620 kr

Summa

26 321 kr

Huset har nyttjats ca 3 vinterveckor och 2 sommarveckor.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 283 000 kr

Byggnad

851 000 kr

Mark

432 000 kr

Skatt/avgift

8 874 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

2006

Pantbrev

Summa

125 000 kr

Antal

1 st

Byggnad

Typ

Fritidshus 2-plan

Bjälklag

Trä

Fasad

Timmer

Grund

Murad torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

El-golvvärme och braskamin samt el-radiatorer på övervåningen

Tak

Plåt

Fönster

2-glas kopplade bågar

Renoveringar

Timmerstommen uppfördes 1979. Huset stod sedan tomt fram till 1999 då föregående ägare köpte fastigheten och färdigställde insidan med golvbjälklag/extra isolering/innerväggar/el/vvs med mera.

Övrig byggnader

Förrådsbyggnad med separat skoterbod, vedbod, snickarbod och förråd Plintgrund, träpanel och plåttak.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder