Glissjöberg 333

Sveg

Rymlig villa i Glissjöberg

Glissjöberg är en liten trivsam by 15 minuters bilfärd från Sveg. Fastigheten är belägen i en lugn och lummig skogsmiljö med stora lekytor för barn, tillgång till fina fiskevatten och andra naturupplevelser som förhöjer livskvaliteten. Huset är fördelat på två plan plus källare. Entréplanet har ett stort kök, allrum, vardagsrum och uterum samt badrum och tvättstuga och bastu. Övervåningen rymmer två generösa sovrum med klädkammare, uterum samt separat toalett. I källaren finns förråd och pannrum. Till fastigheten hör en garagebyggnad, en förrådslänga med skotergarage samt en vedbod. Huset har fått både ny fasad, fönster och tak under 2010/2011 och här finns uterum i båda planen. Trädgården är trivsam och välksött med robotgräsklippare. Från Glissjöberg är det nära till flera stora skidanläggningar såsom Vemdalen, Björnrike och Lofsdalen. På 15 minuters bilfärd ligger Härjedalens centralort Sveg där skola, sjukvård, restauranger och affärer finns.

Fakta

Utgångspris
700 000 kr
som utgångspris
Rum

4 st

Sovrum

2 st

Boarea

108 m²

Biarea

42 m²

Tomtarea

1 295 m²

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1943

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Vägbeskrivning

Sett från Sveg tag avfart till höger strax innan ni åker in i Glissjöberg. Vid 4-vägskorsning tag höger och sedan direkt vänster. Sett från Lofsdalen i Glissjöberg tag vänster vid skylt mot hundpensionat. I nästa korsning håll höger och fortsätt sedan rakt fram tills 4-vägskorsning, åk rakt igenom den och tag direkt vänster. Skyltar finns från båda håll. Välkomna!

Övrigt

Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Här välkomnas man av en rymlig farstukvist med plats för sittmöbler. Innanför finns en hall med avhängning till vänster. Direkt till höger är trappen till övervåningen följt av trappen ner till källaren. På vänster sida ligger ingången till köket som är stort och rymligt med långa arbetsbänkar och gott om skåp till förvaring. Här finns även plats för en mindre matgrupp vid ena fönstret. Rakt fram i hallen ligger allrum och vardagsrum i vinkel, två rymliga rum med plats för både matgrupp och soffgrupp. Från vardagsrummet finns utgången till det inglasade uterummet. I samband med allrummet ligger ingången till den separata toaletten med tillbyggd del för dusch och bastu. På övervåningen finns två stora sovrum. Rakt fram finns förråd och sovrum 1 som även har en mindre klädkammare. Till höger är en halldel med garderober som leder till en separat toalett. På höger sida i halldelen ligger sovrum 2 som både har en stor klädkammare samt utgång till ett uterum med förråd. I källaren finns ett förråd med ugn och arbetsbänk. Här finns även pannrum och plats till förvaring innanför.

Rum

 • Hall

  Välkomnande hall med avhängning på vänster sida där det finns plats för hatt - och skohylla. Hallen har klickgolv, bröstpanel och målade väggar samt träpanel i tak.

 • Kök

  Till vänster i hallen ligger det rymliga köket med långa arbetsbänkar och fönster i två väderstreck som ger fint ljus. Till vänster finns plats för en mindre matgrupp vid ena fönstret. Rakt fram finns köksskåp längs hela väggen och till höger finns skafferiskåp samt en kortare arbetsbänk. Den maskinella utrustningen består av kyl, frys, diskmaskin samt spis och köksfläkt. Bänkskiva i laminat med diskbänk i rostfritt. Plastmatta på vägg som stänkskydd. Klickgolv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Allrum

  Rakt fram i hallen ligger ingången till ett allrum som passar perfekt som matrum då det är nära till köket. Här ryms en större matgrupp samt sideboard och skåp. Plastmatta på golv, målade väggar samt och träpanel i tak.

 • Vardagsrum

  Till höger i allrummet, ett trappsteg ned, ligger vardagsrummet som rymmer både soffgrupp och fåtöljer. Vardagsrummet har flera fönster och här finns även utgången till det inglasade uterummet. Furugolv, tapet samt träpanel på väggar och träpanel i tak.

 • Separat WC

  I samband med allrummet ligger ett våtutrymme med bastu och förråd i tillbyggnad. Först finns en separat toalett med WC, tvättställ och högskåp. Rummet har målad våtrumsmatta på golv, våtrumstapet på väggar och träpanel i tak.

 • Dusch & bastu

  Till höger i den separata toaletten kommer man till en tillbyggnad som rymmer tvättmaskin, grovsink, dusch med draperi samt bastu och förråd. Pax-fläkt. Ett fönster. Målad våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.

 • Hall ÖV

  När man kommer upp för trappen finns en hall med ingång till förråd på vänster sida, rakt fram finns ingången till sovrum 1 och på höger ingången till sovrum 2. I samband med ingången till sovrum 2 finns en halldel med garderober på vänster sida samt ingången till den separata toaletten. Hallen har plastmatta på golvet, bröstpanel och tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 1 ÖV

  Rakt fram i hallen ligger det första sovrummet som rymmer flera bäddar samt skrivbord och förvaringsmöbel. Fönster och förrådsutrymme. Plastmatta på golv, målade väggar och träpanel i tak.

 • Sovrum 2 ÖV

  Till höger i hallen ligger ingången till det andra sovrummet som rymmer dubbelsäng med sängbord och byrå. Rummet har fönster samt utgång till uterum. Här finns även en stor klädkammare med fönster. Furugolv, tapet på väggar och träpanel i tak.

 • Uterum ÖV

  Från sovrum 2 kommer man till ett inbyggt uterum med plats för bord och stolar. Fönster mot trädgården. Ingång till ett mindre förråd. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Separat WC

  I samband med ingången till sovrum 2 finns en separat toalett med tvättställ, spegel och WC. Rummet har våtrumsmatta på golv, vitlaserad träpanel på väggar och träpanel i tak.

 • Källare

  En trapp i hallen leder ner till källaren där det finns ett rum med arbetsbänk och ugn. Källaren har även ett pannrum samt ett mindre förrådsrum. Betong på golv och väggar samt träpanel i tak.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 18/5 2019

Klass

D

Förbrukning

115 kWh/kvm per år

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fyrfasen Energi

Drift per år

Uppvärmning

7 500 kr

Försäkring

7 697 kr

Vatten/avlopp

1 895 kr

Elförbrukning

9 831 kr

Renhållning

775 kr

Summa

27 698 kr

Posten VA avser kostnad för slamtömning.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220.

Totalt

286 000 kr

Byggnad

218 000 kr

Mark

68 000 kr

Skatt/avgift

2 145 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1943

Pantbrev

Summa

552 500 kr

Antal

13 st

Närområde

Glissjöberg ligger mitt i Härjedalen med närhet till jakt, fiske, bärplockning, skoteråkning och skidåkning. Byn ligger två mil från Sveg som är centralort i Härjedalen och 4, 5 mil till närmaste vintersportort i landskapet - Björnrike och Lofsdalen.

Byggnad

Typ

2-plansvilla med källare

Byggår

1943

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund, delvis källare med platta på mark

Stomme

Trä

Uppvärmning

Pelletsbrännare, el-patron i pannan samt luft-luft värmepump

Tak

Plåt

Fönster

3-glas

Renoveringar

Ny fasad och nya fönster utfört 2010 Nytt tak med ny isolering och takstolar utfört 2011.

Övrig byggnader

På fastigheten finns ett varmbonat garage med smörjgrop och vidbyggt förråd bakom. Det finns även ett skotergarage samt en vedbod. Nuvarande ägare arrenderar ytterligare 2000 kvm av grannfastigheten för att ha uppställning och större parkering.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder