Slagavallen Vonks väg 96

Lofsdalen

Magiskt läge på Slagavallen!

Det är en särskild känsla av ro och välbehag som infinner sig när man får slå sig ner och vila blicken mot horisonten och titta ut över fjäll och sjö. Från den här fastigheten har man en av Slagavallens finaste vyer med fjäll så långt ögat når och Lofssjöns vackra siluett som breder ut sig i dalgången. En makalös utsikt som är lika vacker oavsett årstid! Stugan är rymlig och ljus och även inifrån har man den fantastiska utsikten att njuta av. Planlösningen är luftig och öppen med en rymlig storstuga och ett rejält kök, två sovrum med bra förvaring samt torrtoalett och duschrum med bastu. Här finns även en värmande braskamin och utgång till det stora altandäcket. Utanför finns en grusad yta med sittgrupp och bastu/grillkåta. Här är även ett rejält skotergarage, vedbod, utedass och ett fristående förråd som även kan göras om till gäststuga. Slagavallen ligger längs med den vackert slingrande vägen mot Sörvattnet på en öppen plats med fantastisk utsikt över fjäll och natur. Läget är högt och fritt och populärt för dess snösäkra läge både för skoter- och turåkare. Området är naturskönt och varierar dramatiskt efter årstiderna. Sommartid finns här vacker miljö att vandra och plocka bär i samt fina fiskevatten. Till Lofsdalen med preparerade längdspår och skidbackar tar det ca 15 minuter med bil.

Budgivning pågår

2 110 000 kr Budgivare 1 25/10 18:59
2 101 000 kr Budgivare 2 25/10 08:25
2 100 000 kr Budgivare 1 21/10 21:11

Fakta

Utgångspris
2 350 000 kr
som utgångspris
Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

90 m²

Biarea

20 m²

Tomtarea

1 574 m²

Tillträde

3/12 2021

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Byggnadsår

1997

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Enligt uppgift från säljaren står bastustugan utanför tomtgräns och har gjort så de senaste 20 åren. I priset ingår befintliga möbler och inventarier. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Entré är på norrsidan av stugan med ingång till en hall och rymlig halldel som är i öppen planlösning med både kök och storstuga. Från storstugan har man en makalös utsikt över hela fjällsidan med Lofssjön som vacker siluett. Här finns även en värmande braskamin och utgång till altan. På höger sida i halldelen är ingångarna till de båda sovrummen och på andra sidan finns torrtoalett följt av duschrum med bastu.

Rum

 • Hall

  Entré sker på norrsidan av stugan och man kommer in i en hall med avhängning och shohylla till vänster. Rakt fram är idag en sittgrupp med bäddsoffa och en generös yta som leder vidare till kök och storstuga. Laminatgolv, tapet på väggar och målat tak.

 • Kök

  Ett stort kök med lång bänkyta och många skåp ger bra med förvaring och underlättar vid matlagning. Fönster vid diskbänk samt liten bardiskdel mot storstugan. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis och köksfläkt. Laminatgolv, kakel på vägg och målat tak.

 • Storstuga

  Det garanterade favoritrummet där man gärna samlas för att koppla av och framförallt njuta av den helt fantastiska utsikten. Från matplatsen ser man hela fjällkedjan och Lofssjön, en vy som är lika vacker oavsett årstid. Och när solen gått ner kan man vila blicken vid brasans sken. Storstugan har plats för både soffgrupp och matplats och här finns även utgång till altandäcket. Laminatgolv, tapet på väggar och målat tak.

 • Sovrum 1

  Från halldelen är ingångarna till de båda sovrummen. Sovrum 1 ligger direkt på höger sida sett från entrén och rymmer idag våningssäng samt en bredare enkelsäng. På vardera sida om ingången finns garderob. Ett fönster ger fint ljus. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Sovrum 2

  Det andra sovrummet ligger längst ner på höger sida och är möblerat med dubbelsäng, sängbord och en hel garderobsvägg. Fönster mot söder. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Separat toalett

  Till vänster när man kommer in i huset ligger en separat toalett med villa separett. Ett fönster samt hyllor på vägg. Våtrumsmatta på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Duschrum med bastu

  Intill toaletten är ingången till duschrum med bastu. Den fösta delen har tvättställ med kommod och spegel samt duschkabin. Plats för sittbänk eller förvaringsmöbel samt ett fönster. Våtrumsmatta på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak. Från duschrummet är ingången till bastun med två sittlavar och eldrivet bastuaggregat. Våtrumsmatta på golv, bastupanel på väggar och i tak. Ett fönster.

Planbestämmelser

Byggnadsplan

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Härjedalen Lofsdalen GA:35 ändamål: Vägar Förmån: Officialservitut Väg Vattentäkt, 23-LIN-511.1

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om via borrad brunn (96 m). Avlopp för BDT vatten till trekammarbrunn med infiltrationsdike. Härjedalens kommun håller på med en översyn gällande vilken lösning för vatten och avlopp som skall gälla för området Slagavallen i framtiden. Som det ser ut nu kommer det att blir en kommunal lösning. Beroende på vilken lösning kommunen väljer kommer det att förknippas med en anslutningsavgift för en eventuell kommunal eller privat lösning gällande vatten och avlopp. Som det är just nu så medger byggnadskontoret inte nya bygglov förens beslut i frågan har fattats. Köpare uppmanas att stämma av ovanstående med Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fyrfasen Energi

Förbrukning

7 158 kWh/år

Drift per år

Försäkring

2 337 kr

Vatten/avlopp

2 000 kr

Elförbrukning

13 856 kr

Sotning

200 kr

Vägsamfällighet

4 250 kr

Renhållning

2 160 kr

Summa

24 803 kr

Stugan har nyttjats ca 3 sommarveckor och 6-7 vinterveckor.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

846 000 kr

Byggnad

641 000 kr

Mark

205 000 kr

Skatt/avgift

6 345 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1997

Närområde

Fritidshusområde Slagavallen. Stugområdet ligger i de sydvästra delarna av härliga Härjedalen, 1 mil väster om Lofsdalen. Slagavallen är som det hörs på namnet en gammal fäbodvall, den användes av jordbrukare från Strådalen som under sommarmånaderna förde sin boskap till fäboden för sommarbete. Under mitten av 50-talet började området att bebyggas med fritidshus och består idag av ca. 125 stugor. Slagavallens fritidshusförening är en förening för stugägare inom Slagavallens stugområde. Läs mer på slagavallens fritidshusförenings hemsida: www.slagavallen.com.

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1997

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Plintar

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el, luft-värmepump samt braskamin.

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

Stugan, garaget och förrådet har målats utvändigt 2017 med oljefärg. Altanen har byggts ut 2010. Taket ovanför ingången är bytt under 2021, detta till följd av en skada där snörasskyddet dragits ner. Skadan är nu helt åtgärdad. Ny luftvärmepump 2011.

Övrig byggnader

Garage (ca 20 kvm) Vid infarten finns ett rejält, varmbonat garage med portar i båda ändar som gör det lätt att köra in och ut med skoter. Utvändigt har garaget plintgrund, träfasad och plåttak. Invändigt har utrymmet plastmatta på golv med mattor som skydd för skotrar, målad väv på väggar och träpanel i tak. Här finns plats för flera skotrar och även arbetsbänk med väggskåp. Bastu Vid sidan av boningshuset är en grusad yta med utemöbler och en bastukåta. Träfasad och papptak. Invändigt har kåtan sittbänkar i två nivåer samt en eldstad i mitten. Utedass Bakom garaget finns ett separat utedass byggt 2014. Dasset är varmbonat och har belysning. Träfasad och plåttak Friggebod På fastigheten finns även ett fristående förråd som även kan göras om till en gäststuga. Förrådet är inte varmbonat idag. Ett fönster. Träfasad och plåttak. Vedförråd På den östra sidan av boningshuset finns vidbyggd vedförvaring.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder