Nybodarna 205

Sveg

Fäbodvall i Nybodarna

Naturskönt belägen fäbodvall i Nybodarna mellan Glissjöberg och Vemhån. Härligt öppna ytor omgiven av vacker natur. Helt enkelt en plats för avkoppling och med uppskattad avskildhet. Kanske en utgångspunkt för fisketuren eller jakten. Fastigheten är på 0,9 hektar bevuxen med blandskog och ängsmark. Här finns två timmerbyggnader där den ena är inredd med enklare kök, matplats och sovdel. Rummet har även en rejäl öppen spis. Stugan har nyare plåttak och trall utanför dörren. Den andra timmerstommen, daterad 1798, är en förrådsbyggnad. Sommartid kan man köra ända fram till fastigheten. Byggnaderna har ingen el eller vatten och avlopp. Det finns möjlighet att hämta vatten på grannfastigheten där det finns en brunn. Dock finns inget skrivet servitut som reglerar denna rätt.

Fakta

Utgångspris
595 000 kr
som utgångspris
Rum

1 st

Tomtarea

9 015 m²

Byggnadstyp

Fritidshus i 1 plan

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Det finns ingen detaljplan för fastigheten och därför ingen fastställd byggrätt. Prövning sker för varje enskilt fall. För frågor gällande bygglov kontakta Berg och Härjedalens miljö och byggnämnd Vxl: 0680- 161 00, mail: mob@berg.se Fastigheten har ingen el och som det ser ut i dagsläget är det en väldigt dyr kostnad för att dra fram el.

Planlösning

Stugan består at ett trivsamt rum med öppen spis till höger samt våningssäng och matplats rakt fram. På vänster sida finns plats för avhängning samt köksdel med skåp i furu och diskbänk i rostfritt med två nedfällda hoar. Längst ner finns ett högskåp. Rummet har trägolv, träpanel på väggar och i tak.

Vatten och avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas. Vatten finns i brunn på grannfastighet där säljaren haft tillåtelse att hämta. Det finns inga skrivna avtal för detta.

Drift per år

Det finns inga driftskostnader för fastigheten då det varken finns tillgång till el eller VA.

Taxeringsuppgifter

Typkod

213, Småhusenhet, byggnadsvärde under 50 000 kr.

Totalt

72 000 kr

Mark

72 000 kr

Skatt/avgift

540 kr

Taxeringsår

2018

Byggnad

Typ

Fritidshus i 1 plan

Bjälklag

Trä

Fasad

Timmer

Grund

Naturstenar

Stomme

Timmer

Uppvärmning

Vedeldning

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

Boningshusets tak byttes 2009. Förrådsbyggnadens tak byttes sommaren 2020.

Övrig byggnader

Fristående timrad förrådsbyggnad med timmer och plåttak. Byggnaden står på natursten och det finns inget innergolv.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


KartaBilder