Rössänget 922

Sveg

Gedigen timmerstomme naturskönt belägen i Herrö

I vackra Herrö ligger denna potentiella sommarstugedröm med en gedigen timmerstomme och direkt närhet till badsjö. En härlig idyll för avkopplande dagar med naturen som rofyllt omsluter en. Här får man bara vara och njuta av lugnet och tystnaden. På fastigheten finns en påbörjad timmerstomme som kan inredas med två rum. Stommen är från 1894 och har flyttats till platsen. Här finns även en enklare förrådsbyggnad. Centralorten Sveg ligger på bekvämt avstånd med affärer, restauranger, flygplats och sjukvård.

Budgivning pågår

130 000 kr Budgivare 2 26/7 09:23
125 000 kr Budgivare 1 23/7 17:09

Fakta

Utgångspris
135 000 kr
som utgångspris
Rum

2 st

Tomtarea

1 217 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Dokument

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Det finns inga dokumenterade bygglovshandlingar i arkivet då det rör sig om en äldre fastighet dock står det i avstyckningsakten benämnd 2361-89-99 att styckningslotten är bebyggd med fritidshus och att byggnadslov har erhållits. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Stugan består idag av två sammansatta huskroppar i vinkel med två rum som kan inrymma både umgängesyta med kök och sovplatser. Det första rummet har oisolerat golv/golvåsar, timmer på väggar och oisolerat tak (plåt). Det andra rummet har trägolv, timmer på väggar och träplank i taket med synliga balkar. I hörnet finns en öppning i golvet där en öppen spis tidigare har stått innan stommen flyttades. .

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Förmån: Officialservitut Väg, 2361-89/99.1

Vatten och avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas. Fastigheten kan inte anslutas till kommunalt vatten och avlopp. För frågor gällande enskild lösning på avlopp kontakta Miljö och Byggnadskontoret: Växel Härjedalens kommun 0680-16100 eller mail mob@berg.se.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

44 000 kr

Mark

44 000 kr

Skatt/avgift

440 kr

Taxeringsår

2018

Närområde

Herrö är en av Härjedalens äldsta byar och ligger 14 km väster om Sveg i Härjedalens kommun. Byn ligger på en halvö i Svegssjön. Innan Svegssjön skapades låg Herrö där Härjån rann ut i Ljusnan. .

Service ställen

Sveg är centralort i Härjedalen, vilket innebär att det finns ett stort utbud av service, bl.a. skolor, butiker, simhall, ishall och trevligt bibliotek. Men samtidigt har man nära till den vilda, vackra härjedalska naturen med alla möjligheter till friluftsliv. Jakt, fiske, vandring, bär- och svampplockning, skidåkning, golf, skoter och cykel är bara några exempel på uppskattade aktiviteter. Ett par mil bort ligger Härjeåsjön, som förutom ett fiskrikt vatten också har en fin och barnvänlig sandstrand.

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Bjälklag

Trä

Fasad

Timmer

Grund

Lecasten

Stomme

Trä

Tak

Plåt

Fönster

2-glas kopplade bågar

Renoveringar

Det finns ingen el till fastigheten och enligt schablon från Härjeåns blir det väldigt dyrt att dra fram el till fastigheten i dagsläget. Fastigheten ligger utanför detaljplanelagt område vilket innebär att kommunen tar beslut om bygglov från fall till fall. För frågor avseende bygglov kontakta Berg och Härjedalens miljö och byggnämnd: Vxl: 0680-161 00, Epost: mob@berg.se.

Övrig byggnader

På fastigheten finns en enklare förrådsbod.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


KartaBilder