Glöte 504

Sveg

Unikt läge med magiska vyer i Glöte!

Nu säljs en fastighet med ett helt unikt läge i natursköna Glöte, ca 13 km från skidorten Lofsdalen. Här bor man idylliskt vackert direkt vid Glötesjön med en storslagen vy över sjön där fjället Hovärken ståtar i bakgrunden. Alldeles intill tomten ligger Glötes populära badplats med brygga. Vintertid tar man sig enkelt ut på skoterled direkt över sjön där även längdspår dras. I närheten finns en populär pulkabacke med grillplats. Sommartid kan man bland annat cykla, vandra, paddla och fiska i området. Till Lofsdalen med mataffär, sportbutiker, café, restauranger, fjällanläggning och annan service tar det bara ca 10 minuter med bil. Fastigheten har renoverats under senaste åren och boningshus och garage har bland annat ny fasad, fönster och tak. Gäststugan blev färdigställd 2020 och har precis som boningshuset ett stort altandäck intill sjön. På de rymliga altanerna är det inte svårt att föreställa sig avkopplande stunder i solen såväl vinter som sommar med storslagna vyer som skiftar vackert efter årstiderna. Garaget rymmer både bil och skoter och här finns även plats för såväl vallabänk som förvaring av friluftsutrustning. Boningshuset har en trivsam storstuga med fantastisk utsikt över sjö och fjäll. Utöver storstuga finns kök med matplats, två sovrum, två toaletter samt dusch och förråd. När gästerna knackar på har man gott om plats för flera bäddar i gäststugan intill.

Budgivning pågår

2 750 000 kr Budgivare 6 24/3 17:46
2 680 000 kr Budgivare 4 26/3 12:44
2 650 000 kr Budgivare 5 23/3 12:39
2 600 000 kr Budgivare 4 19/3 09:41
2 500 000 kr Budgivare 2 18/3 20:50
2 425 000 kr Budgivare 3 18/3 20:45
2 400 000 kr Budgivare 2 18/3 20:36
2 350 000 kr Budgivare 3 18/3 19:32
2 325 000 kr Budgivare 2 17/3 19:42
2 295 000 kr Budgivare 1 17/3 16:08

Fakta

Utgångspris
2 295 000 kr
som utgångspris
Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

62 m²

Tomtarea

1 280 m²

Tillträde

1/6 2021

Byggnadstyp

1-plans fritidshus

Byggnadsår

1987

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Det finns ingen detaljplan för fastigheten och därför ingen fastställd byggrätt. Prövning sker för varje enskilt fall. Det finns fiber för anslutning på andra sidan vägen. Priset i Glöte eftersom det ingick i ett av kommunens byaprojekt är 23 000:- plus ev. grävning. För mer information kontakta Härjeåns Nät AB tel 0680-243 50, http://www.harjeans.se Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er. .

Planlösning

Från vindfånget, med genomgång till altanen, kommer man in i en hall med förvaringsskåp på höger sida. Till vänster är storstugan med fönsterparti mot vacker fjäll och sjövy. På höger sida i hallen är kök och matplats följt av det större sovrummet. Från sovrummet nås både en separat toalett, duschrum och förråd. Rakt fram i hallen ligger ytterligare ett våtutrymme med WC och tvättpelare samt ingången till det andra sovrummet på höger sida.

Rum

 • Vindfång

  Entré via vindfång med glasdörr till det stora altandäcket. Laminatgolv, panelskivor på väggar och träpanel i tak.

 • Hall

  Avlång hall med skåp till förvaring på höger sida. Hallen har laminatgolv, bröstpanel och panelskivor på väggar samt vita skivor i tak.

 • Storstuga

  Ljust och fint rum med fönster i två väderstreck där man ser Glötesjön och fjället Hovärken i bakgrunden. I hörnet finns en braskamin att vila blicken på när solen gått ner. Rummet har plats för soffgrupp, bokhyllor och TV möbel. Laminatgolv, panelskivor på väggar och vita skivor i tak. Hörnet vid braskaminen har klinker på golv och stenklädd vägg.

 • Kök & matplats

  Kök med burspråk för matplats med fönster i flera väderstreck som ger fin utsikt mot fjäll och sjö. Köket har vita skåpsfronter och kakel med bård. Klinker som stänkskydd vid spis. Den maskinella utrustningen består av side by side kyl och frys med ismaskin, gasspis samt köksfläkt. Laminatgolv, bröstpanel och tegel på väggar samt träpanel i tak.

 • Sovrum 1

  Innanför köket ligger det större sovrummet med plats för dubbelsäng, sängbord och förvaringsmöbel. Från sovrummet finns ingång till en separat toalett samt till duschrum och förråd. Sovrummet har laminatgolv, panelskivor på väggar och vita skivor i tak.

 • Separat toalett

  I sovrummet finns en separat toalett med glasdörr. Här finns WC och mindre tvättställ. Klinker på golv, kakel på väggar och träpanel i tak.

 • Duschrum

  Från sovrummet nås ett duschrum med duschkabin. Våtrumsmatta på golv, kakel på väggar och vita skivor i tak.

 • Förråd/pannrum

  Till höger i duschrummet är en dörr till ett förråd som tidigare nyttjats som bastu. Här finns idag hydroforen till vattnet samt varmvattenberedare. Hyllor på vägg till förvaring. Våtrumsmatta på golv, bastupanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 2

  Mindre sovrum med plats för våningssäng med bredare underslaf samt garderober. Ett fönster. Laminatgolv, panelskivor på väggar och träpanel i tak.

 • Våtutrymme

  Rakt fram i hallen ligger ett våtutrymme med toalett, tvättställ samt tvättpelare. Våtrumsmatta på golv, kakel på väggar och träpanel i tak.

 • Gäststuga

  Fristående gäststuga med egen altan mot sjön. Perfekt utrymme för gästerna eller familjens ungdomar som vill rå sig lite själva. Ljust, stort rum med plats för bäddar och sittmöbler. Fönster i flera väderstreck samt utgång till altan. Laminatgolv, panelskivor på väggar och målat tak. Luftvärmepump. Utvändigt har stugan träpanel samt tegeltak.

Ventilation

Mekanisk.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om. WC till sluten tank. BDT vatten går till infiltrationsanläggning som töms vartannat år.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns Nät AB

Leverantör

Fyrfasen Energi AB

Drift per år

Försäkring

2 557 kr

Vatten/avlopp

2 513 kr

Elförbrukning

11 000 kr

Renhållning

775 kr

Summa

16 845 kr

Posten VA avser kostnad för slamtömning av sluten tank som töms en gång per år 1675kr/ gång samt kostnad för tömning av BDT som sker vartannat år med kostnad 1675 kr/tömning. Nästa tömning för båda delarna är juni 2021. Posten renhållning avser grundavgift, därtill tillkommer kostnad för tömning av sopkärl med 90 kr/gång.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

726 000 kr

Byggnad

400 000 kr

Mark

326 000 kr

Skatt/avgift

5 445 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1987

Närområde

Fastigheten är belägen i byn Glöte. Glöte erbjuder ett trevligt boende för er som uppskattar närheten till orörd skog och mark. Här finns fantastiska skoterspår som löper mil efter mil. Likaså fina vandringsstigar, perfekt för bärplockning. Glötesjön är en fin badsjö med badplats och badhus där både dusch och bastu samt tvättstuga finns. Vintertid kan här finnas möjlighet till skridskoåkning och när snön lagt sig brukar ett klassiskt längdspår dras på sjön. Fisket är populärt i området och här finns många tjärnar och håar att prova fiskelyckan i, nystekt öring är svårslaget på middagsbordet! Läs gärna mer om både Glöte och Lofsdalen i länkarna i annonsen.

Byggnad

Typ

1-plans fritidshus

Byggår

1987

Fasad

Trä

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el, luftvärmepump

Tak

Keramikpannor

Fönster

3-glas

Övrig byggnader

På fastigheten finns både garage med förråd samt gäststuga. För beskrivning av gäststuga se ovan. Garaget har dubbelport till ett större garage med plats för en bil och skotrar. Längst in finns ett utrymme med fönster mot sjön, perfekt till vallabänk eller förvaring. Platta på mark (med golvbrunn), panelskivor på väggar och målat tak. I garagebyggnaden finns en separat förrådsdel med hyllor på vägg, denna del är oisolerad.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder