Byvallsvägen 13

Sveg

Rymlig villa vackert belägen i Ulvkälla!

Vackert belägen strax intill Ljusnan ligger denna rymliga tvåplansvilla med källare. På en lummig och generös tomt med avskilt läge bor man här med närhet till både ett aktivt friluftsliv och med gångavstånd till affärer, skola och all tänkbar service. Huset har behov av renovering och underhåll men fin potential med ljusa rymliga rum och tre väldisponerade våningsplan. Entréplanet har hall, separat toalett, kök samt både allrum och vardagsrum. På övervåningen finns 3 sovrum med ett badrum och i källaren kan man inreda med förråd och till exempel en rymlig tvättstuga. På tomten finns en förrådsbyggnad och framförallt gott om plats för bus och lek!

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Fastigheten säljs med full friskrivning för säljarens räkning. Boarean är inte uppmätt. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från dödsbodelägare och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Entréplanet består av hall med separat toalett. Rakt fram är köket med matplats och till höger i köket kommer man vidare till allrum och slutligen vardagsrum. En trappa upp finns en hall med ingång till sovrum 1 och vardagsrum. I halldelen på övervåningen ligger ingången till badrummet och det andra sovrummet. I källaren, som även nås utifrån finns förråd, tvättstuga och hobbyrum.

Rum

 • Hall

  Avhängning till vänster efter trappan med hatthylla och plats för skohylla. Plastmatta på golv, målade väggar och tak.

 • Separat toalett

  I samband med hallen finns en separat toalett med tvättställ och WC. Klinker på golv, målade väggar och tak.

 • Kök

  Rakt fram i hallen ligger köket med matplats. Fönster i två väderstreck ger fint ljus. Här finns högskåp och överskåp som ger gott om förvaring. Den maskinella utrustningen består av vedspis, spis, köksfläkt samt mindre kyl. Diskbänk i rostfritt med två hoar och kakel på vägg som stänkskydd. Plastmatta på golv samt målade väggar och tak.

 • Allrum

  Genom köket kommer man till ett rum som idag är inrett till sovrum med säng och skrivbord. Rummet fungerar även utmärkt som matrum eller allrum. Fönster i två väderstreck ger fint ljus. Heltäckningsmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Vardagsrum

  Förbi allrummet ligger vardagsrummet som även har en dörr som leder ut till hallen. Vardagsrummet har plats för soffgrupp och TV möbel samt fönster i två väderstreck. Fiskbensparkett på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Hall, ÖV

  En trappa upp finns en rymlig hall med litet förråd och utgång till vädringsbalkong (i behov av renovering). Hallen har plastmatta på golv, målade väggar och tak.

 • Sovrum 1, ÖV

  Det första sovrummet rymmer dubbelsäng med skrivbord och två inbyggda garderober. Två fönster ger fint ljus. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Badrum, ÖV

  Badrummet har inkaklat badkar, tvättställ med spegel och WC. Ett större fönster. Klinker på golv, kakel på halva väggen och den övre delen av väggar samt tak är målade.

 • Sovrum 2, ÖV

  Det andra sovrummet är idag möblerat med soffa och skrivbord. Även här finns fönster i två väderstreck som ger fint ljus. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Vardagsrum, ÖV

  Ett stort och ljust rum med plats för soffgrupp eller kanske ett härligt master bedroom. I hörnet finns en inbyggd garderob. Fönster i två väderstreck. Plastmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Källare

  Källaren rymmer en stor tvättstuga med plats till förvaring samt ett hobbyrum med vedspis. Betonggolv, målade väggar och tak. Rummet längst in har heltäckningsmatta.

Plan

Byggnadsplan

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp. Enligt säljaren finns idag en grävd brunn för vatten och ett enskilt avlopp som ska ligga vid ladugården. Enligt uppgift som vi har fått från Vatten & Miljöresurs finns inget registrerat på fastigheten för tex slamtömning. Detta bör kontrolleras av köpare hos Vatten & Miljöresurs. Enligt uppgift från Vatten & miljöresurs bör fastigheten anslutas till det kommunala VA nätet. Anslutningsavgift för kommunalt vatten och avlopp är enligt 2021-års taxa 149 200 kr inkl moms.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Drift per år

Försäkring

3 857 kr

Elförbrukning

18 000 kr

Renhållning

712 kr

Summa

22 569 kr

Uppgifterna gällande driftskostnader härrör från säljaren som ej bebott huset sedan 1959.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

206 000 kr

Byggnad

155 000 kr

Mark

51 000 kr

Skatt/avgift

1 545 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1929

Pantbrev

Summa

24 200 kr

Antal

6 st

Närområde

Sveg är centralort i Härjedalen, vilket innebär att det finns ett stort utbud av service, bl.a. skolor, butiker, simhall, ishall och trevligt bibliotek. Men samtidigt har man nära till den vilda, vackra härjedalska naturen med alla möjligheter till friluftsliv. Jakt, fiske, vandring, bär- och svampplockning, skidåkning, golf, skoter och cykel är bara några exempel på uppskattade aktiviteter. Ett par mil bort ligger Härjeåsjön, som har en fin och barnvänlig sandstrand. .

Byggnad

Typ

2-plansvilla med källare

Byggår

1926

Fasad

Puts

Tak

Tegel

Fönster

2-glas kopplade bågar

Renoveringar

Huset har ett stort behov av underhåll och det finns en äldre vattenskada i taket på övervåningen som har runnit ner i skrubben i övervåningens vardagsrum ner till entréplanets vardagsrum. Uppgifter från säljaren - 1954 genomgick huset stor renovering - 1968 Oljeeldning installerades - 1977 Installerades elvärme samt invändig målning och tapetsering och ny golvmatta.

Övrig byggnader

Till fastigheten hör en äldre förrådsbyggnad i behov av underhåll.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder