Hanslättsvägen 8

Lofsdalen

Bo med direkt närhet till längd och skoterled!

På Hanslättsvägen bor man omgiven av rofylld natur och med milslånga längd och skoterspår i direkt närhet. Det är en lyxig känsla att sätta på sig skidorna utanför stugan och snabbt befinna sig i den djupa, härjedalska skogen. Från köket tar man med sig kaffebrickan eller afterski-drycken och kliver direkt ut på den vindskyddade verandan under tak. Här kan man sitta länge och bara ta in allt det vackra som naturen har att erbjuda. Stugan har en enklare standard men är väldigt trivsam med storstuga, litet sovrum och kök. På tomten finns en gäststuga samt ett förråd. Från Hanslättsvägen är det cirka tre kilometer till Lofsdalens populära fjällanläggning med skidbackar för alla åldrar. Det här är ett riktigt skidparadis för hela familjen - oavsett mod och kunskapsnivå. Dessutom är det endast en dryg kilometer till byn med butiker, restauranger, café och annan service. Lofsdalen är en genuin fjällby, 6,5 mil från centralorten Sveg. Härliga Härjedalen har ett fantastiskt utbud året om! Förutom skidåkning, så uppskattas skoterspår, cykelleder, svamp, bär, fiske, jakt och vandring. Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. För det är alltid lika charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen.

Budgivning pågår

1 100 000 kr Budgivare 4 11/1 17:02
1 070 000 kr Budgivare 2 11/1 09:05
1 060 000 kr Budgivare 1 10/1 21:24
1 050 000 kr Budgivare 2 10/1 21:23
1 035 000 kr Budgivare 3 10/1 21:20
1 025 000 kr Budgivare 1 10/1 21:14
1 020 000 kr Budgivare 2 10/1 21:11
1 015 000 kr Budgivare 3 10/1 20:18
1 000 000 kr Budgivare 1 10/1 18:28
970 000 kr Budgivare 3 10/1 18:19
960 000 kr Budgivare 2 10/1 14:06
950 000 kr Budgivare 1 9/1 16:21

Fakta

Utgångspris
950 000 kr
som utgångspris
Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

30 m²

Tomtarea

2 099 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Byggnadsår

1972

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Vägbeskrivning

Från Lofsdalen by fortsätt i riktning mot Sörvattnet. Området ligger på höger sida efter avfarten till Uppvallen och lägergården. Sväng höger in på Hanslättsvägen och fortsätt vägen rakt fram tills den viker av till vänster. Fastigheten ligger då i hörnet på höger sida. Skyltar finns. Välkomna!

Övrigt

Fastigheten kan anslutas till fiber, kanalisation finns vid tomtgräns och anslutningsavgift är 19 900 kr + ev grävning. I köpeskillingen ingår huvudparten av för huset sedvanliga möbler, husgeråd och inventarier (förutom personliga tillhörigheter) till ett värde som säljare och köpare kommer överens om och som separeras från köpeskillingen vid kontraktsskrivning. En fullständig inventarielista kommer att upprättas och läggas som en bilaga till kontraktet. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Stugan har en veranda under tak med gott om plats för sittmöbler. Här finns två ytterdörrar där den högra, som går till storstugan, är igensatt på insidan. Den vänstra dörren leder in till en halldel med spaljé mot matplatsen. I vinkeln till höger är ett sovrum samt köksdelen. Förbi köket ligger storstugan som är ett trivsamt rum att samlas i med både våningssäng, matplats och soffa. Här finns en öppen spis i hörnet som ger härlig värme och ett vackert blickfång.

Rum

 • Halldel

  Från den överbyggda verandan kommer man in i en halldel med spaljé mot matplats och kök. Halldelen har hatthylla och krokar samt plats för skohylla. Trägolv, vävtapet och träpanel i tak.

 • Köksdel & Matplats

  Innanför halldelen finns en enklare köksdel med matplats vid fönster. Köket har inget avlopp eller inkopplat vatten. Den maskinella utrustningen består av 1/2 kyl med frysfack, bänkspis och mikro. Kakel på vägg som stänkskydd. Trägolv, vävtapet på väggar samt träpanel i tak.

 • Storstuga

  Genom köksdelen är öppningen in till storstugan med öppen spis i hörnet. Rummet har både våningssäng, matplats och plats för soffa. Här finns en öppning till verandan som idag är försatt. Fönster i två väderstreck. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum

  På höger sida i köket är öppningen till ett litet sovrum med smalare våningssäng samt ett fönster. Heltäckningsmatta på golv, vävtapet på väggar och skivor i tak.

Plan

Detaljplan

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas Fastigheten kan anslutas till kommunalt vatten och avlopp. Avgift för detta är enligt 2020 års VA-taxa 146 276 kr inkl moms. Det finns troligtvis en gammal vattenbrunn som inte är i bruk och som är belägen bakom timmerstugan. Det är tänkt att fastigheten ska anslutas till kommunalt vatten och avlopp som finns för anslutning i tomtgräns därför har vi angivit att det idag varken finns vatten eller avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fyrfasen Energi

Drift per år

Försäkring

1 805 kr

Elförbrukning

6 783 kr

Sotning

1 584 kr

Summa

10 172 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220.

Totalt

371 000 kr

Byggnad

96 000 kr

Mark

275 000 kr

Skatt/avgift

2 782 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1972

Närområde

Lofsdalens bycentrum ligger drygt 1,5 kilometer bort. Här finns matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget, restauranger, café, presentbod, turistbyrå med bibliotek och bensinmack. Till centralorten Sveg är det 6,5 mil. Lofsdalen är en perfekt mix av det man önskar sig I fjällvärlden - bekvämlighet, äkta charm, vackra vyer och en känsla av genuin vildmark.

Kommunikation

Till Lofsdalen tar man sig antingen genom att åka bil, buss, tåg eller flyg. Direktbuss finns både från Stockholm (Härjedalingen) och Göteborg (Fjällexpressen). Det går också buss via Köpenhamn - Malmö - Göteborg (under vintersäsong). Läs mer om bussturerna på www.harjedalingen.se och www.fjallexpressen.se. .

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Byggår

1972

Fasad

Trä/timmer

Grund

Plintar av lecasten

Stomme

Trä/timmer

Uppvärmning

Direkt el, vedeldning

Tak

Plåt

Fönster

2-glas kopplade bågar

Renoveringar

Byggår: Avser när fastigheten bebyggdes. Byggnaderna är äldre än vad byggåret utvisar. Sotning: Då sotaren inte har kunnat färdigställa besiktning av fastigheten till följd av att takstege saknas så har brandskyddskontroll och sotning ej kunnat utföras. Till följd av detta råder idag ett generellt eldningsförbud. Ska man ta den öppna spisen med tillhörande rökkanal i bruk behöver man montera takstege och utföra brandskyddskontroll och sotning. Till följd av detta kan säljaren inte garantera den öppna spisen med tillhörande rökkanal dess funktion och skick.

Övrig byggnader

Gäststuga Inredd tågvagn med plats för bädd och enklare köksdel. Här finns en vedspis samt fönster i två väderstreck. Invändigt har rummet trägolv, fanerskivor på väggar och plattor i tak. Utvändigt står byggnaden på medar med träfasad och plåttak. Timmerstuga Bakom boningshuset finns en mindre timmerstuga som idag används till förråd. Plintgrund, timmerfasad och plåttak. Utedass och vedbod På baksidan av boningshuset finns ett vidbyggt förråd med utedass.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder