Sandbäcken 508

Sveg

Trivsam gårdskänsla i Sandbäcken

Härlig gårdskänsla med charmigt torp, lusthus, jordkällare och ladugård - mitt i den vackra Härjedalska fjällnaturen! En fastighet som passar perfekt för den som vill bo lite avskilt men ändå ha bekvämt nära till aktiviteter året om. Här är man omgiven av vacker natur att upptäcka, nära till skoterled och fina fiskevatten. 2 mil bort ligger Lofsdalen med välpreparerade längd och skoterleder, skidbackar för hela familjen, cykel-och vandringsleder, mataffär, uthyrning, café och mycket annat. På vägen till Lofsdalen passerar man vackra Glöte med fin anordnad badplats och åt andra håller ligger Linsell med bland annat minilivs och bensinmack. Boningshuset på 76 kvm har två plan med ett härligt lantligt kök, vardagsrum, två sovrum samt en separat toalett och ett duschrum med vedeldad bastu. Ladugården har fin potential att både inrymma generöst med förvaring samt kanske ett hobbyrum eller en klassisk loge med långbord för sommarfesterna. Det lilla lusthuset har plats för bord och sittbänkar och blir en skyddad och mysig samlingsplats. Fastigheten är uppdelad på två delar, 10:12 del 1 där byggnaderna finns och 10:12 del 2 som består av skogsmark och ligger snett ovanför den bebyggda delen och som sedan fortsätter bak mot Dravagsvålen. På denna del av fastigheten finns en liten friggebod som nyttjats som gäststuga med ett fristående utedass. Man når stugan till fots, på skidor eller med skoter. Skogen har värderats till runt 150 000 - 200 000 kr. Båda delar ingår i försäljningen och är på sammanlagt drygt 15 hektar. Under dokument finns en översiktlig karta över de båda delarna.

Fakta

Utgångspris
950 000 kr
som utgångspris
Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

76 m²

Tomtarea

153 890 m²

Tillträde

28/12 2022

Byggnadstyp

Fritidshus 1,5 plan

Byggnadsår

1930

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Till följd av att brandskyddskontroll och sotning inte har utförts råder idag eldningsförbud för de bägge eldstäderna. För att de ska kunna tas i bruk måste sotaren ser över status för eldstäderna. Det saknas även takstege och glidskydd. Till följd av detta kan säljaren inte garantera dess funktion och skick och kommer därmed friskrivas för denna del. Då fastigheten är taxerad som lantbruksenhet behöver en köpare ansöka om förvärvstillstånd. Förvärvstillstånd skall ansökas hos Länsstyrelsen i Jämtland och kostar för en privatperson för närvarande 4 600 kr. Under länkar i annonsen kan ni läsa mer om hur det går till att söka förvärvstillstånd. Avstyckningsakten är för stor för att ha som bilaga i annonsen men går att skicka via fildelning vid förfrågan. Det finns ingen detaljplan för fastigheten och därför ingen fastställd byggrätt. Prövning sker för varje enskilt fall. För frågor avseende bygglov kontakta Bergs och Härjedalens miljö och byggnämnd Vxl: 0680-161 00 mob@berg.se www.herjedalen.se Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

En praktisk och välkomnande farstukvist leder in i en hall med bra plats för avhängning. På höger sida är trappen till övervåningen samt ingången till en separat toalett. Rakt fram kommer man in i det charmigt lantliga köket med bland annat vedspis, skafferi och matplats vid fönster. Bredvid matplatsen är ingången till ett sovrum och till höger i köket är vardagsrummet. Övervåningen består av en liten halldel med ingång till förvaring i kattvind. Rakt fram är ett större sovrum och på höger sida är ett duschrum med vedeldad bastu och ingång till den andra kattvinden.

Rum

 • Hall

  Ljus hall med plats för byrå på vänster sida och hatt - och skohylla rakt fram. På höger sida är trappen till övervåningen samt en separat toalett. Rakt fram är ingången till köket. Hallen har plastmatta på golv, fanerskivor på väggar och träpanel i tak.

 • Kök och matplats

  Lantligt och trivsamt kök med matplats vid fönster. I hörnet finns både förråd och skafferiskåp följt av bänkskåp med kyl och frysfack. Vid väggen mot vardagsrummet är en bänkspis med två kokplattor samt vedspis och diskbänk. Rummet har fönster i två väderstreck. Plastmatta på golv (med träplank under?) bröstpanel och tapet på väggar samt vita skivor i tak.

 • Vardagsrum

  Innanför köket finns ett vardagsrum med plats för soffgrupp och TV möbel. Fönster i två väderstreck. Heltäckningsmatta på golv, träpanel och målad vägg samt vita skivor i taket.

 • Sovrum 1

  Vid matplatsen är ingången till ett mindre sovrum med sängar på båda sidor och fönster i mitten. Heltäckningsmatta på golv, tapet och träpanel på väggar och målat tak.

 • Separat toalett

  I hallen, under trappen till övervåningen, är en separat toalett. Toaletten är en Husqvarna miljötoalett separation Q 65 FT. Det finns inget inkopplat vatten till toaletten.

 • Halldel, ÖV

  Från hallen leder en trappa upp till en halldel med liten sittyta och dörr till kattvind. På höger sida är ingången till duschrum med bastu och rakt fram är ett större sovrum. Halldelen har heltäckningsmatta på golv, tapet på väggar och målat tak.

 • Sovrum 2

  Övervåningen har ett större sovrum med plats för dubbelsäng eller enkelsängar samt förvaringsmöbel. Ett fönster ger fint ljus. Heltäckningsmatta på golv, tapet och träpanel på väggar samt träpanel i tak.

 • Dusch och bastu

  Direkt på höger sida i halldelen ligger ett duschutrymme med vedeldad bastu. På vänster sida finns kommod med spegel och till höger en sittbänk samt duschkabin. Till vänster om duschkabinen är en dörr till kattvinden. Plastmatta på golv samt träpanel på väggar och i tak. Bastun har två sittbänkar och vedeldat aggregat. Plastmatta på golv samt bastupanel på väggar och i tak.

 • Lös egendom

  Huvudparten av befintliga möbler, husgeråd och annan lös egendom ingår i köpeskillingen. För denna s.k. lösa egendom erlägger köparen ingen ersättning däremot sker s.k. särredovisning för den lösa egendomen. Det innebär att ett värde åsätts för den lösa egendomen som ingår i köpeskillingen och som separeras genom upprättande av kvittens för lös egendom och därmed reduceras beloppet på köpebrevet. En inventarielista upprättas som läggs som bilaga till köpekontraktet.

 • Jakt

  Då säljaren själv inte är jaktintresserad och fastigheten inte är med i Glöte Viltvårdsområde finns inte så mycket information att tillgå. På Glöte VVOs hemsida finns mer att läsa om jakt i området, glotevvo.se. Säljaren har även varit i kontakt med länsstyrelsen som enligt uppgift sagt att man har rätt till jakt på småvilt och även rätt till jakt på älgkalv de fem första dagarna och fritt antal, på sina egna marker. Denna uppgift rekommenderas att man själv som spekulant säkerställer hos Länsstyrelsen, www.lansstyrelsen.se

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Samfällighet: Härjedalen Glöte S:11, Samfällighet: Härjedalen Glöte S:12, Samfällighet: Härjedalen Glöte S:13, Samfällighet: Härjedalen Glöte S:4

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Enskilt vatten året om via grävd brunn. Avlopp saknas. Fastigheten kan inte anslutas till kommunalt vatten och avlopp. För frågor avseende enskilda avlopp kontakta Miljö och byggnadsnämnden på Härjedalens kommun tel vxl 0680-16100 eller mail mob@berg.se. Det finns även mer att läsa om enskilda avloppslösningar i länken i annonsen. Vattnet är inkopplat både i köket och duschrummet. Det finns inga prover tagna på vattnet men säljaren uppger att de inte haft något problem och att de när de nyttjat stugan även använt det som dricksvatten.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fyrfasen Energi

Drift per år

Försäkring

2 180 kr

Elförbrukning

7 500 kr

Renhållning

800 kr

Summa

10 480 kr

Tänk på att kostnaderna kan variera kraftigt efter nyttjande! Nuvarande ägare har nyttjat stugan ca 3 veckor per år. De har nyttjat den både sommar och vinter men senaste åren väldigt lite. Posten för renhållning avser en grundavgift. Därtill tillkommer kostnad för tömning med 90 kr per tillfälle.

Taxeringsuppgifter

Typkod

120, Lantbruksenhet, bebyggd.

Skatt/avgift

1 312 kr

Taxeringsår

2017

Pantbrev

Summa

11 500 kr

Antal

1 st

Närområde

Sandbäcken ligger längs väg 502 från Linsell mot Sörvattnet. Här bor man omgiven av vacker fjällnatur och med närhet till skoterleder. Till Lofsdalen med skidbackar, längdspår, affärer och annan service är det ca 2 mil. Till Linsell med bland annat närlivs, bensinmack och badsjö är det ca 1,5 mil.

Byggnad

Typ

Fritidshus 1,5 plan

Byggår

1930

Fasad

Trä

Grund

Plintar

Stomme

Trä/Timmer

Uppvärmning

Direkt el

Tak

Plåt

Fönster

2-glas kopplade bågar

Renoveringar

Enligt uppgift från säljaren behöver dränering och plintar som huset står på ses över.

Övrig byggnader

Ladugård med stora ytor till förvaring och en höskulle ovanpå halva delen. Träfasad och plåttak samt jordgolv. På tomten finns även ett lusthus och en jordkällare. Bakom jordkällaren leder en stig upp till den andra delen av fastigheten där det finns en friggebod som nyttjats som gäststuga. Friggeboden består av ett rum med våningssäng, köksbord och stolar samt en vedeldad kamin och ett litet pentry. Stugan har varken el eller indraget vatten. Det finns ett utedass utanför. Annonsen kommer att kompletteras med bilder från stugan.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder