Uppvallen Talltitan 23

Lofsdalen

Trivsamt fritidshus på Uppvallen

Det här fritidshuset har ett härligt läge på Talltitan med en fin utsikt över fjällen i söder. Här lutar man sig gärna tillbaka på verandan och njuter av naturen, tystnaden och den rofyllda omgivningen som är lika vacker oavsett årstid. Invändigt finns en trivsam storstuga med braskamin och matplats invid fönstervägg. Även från köket har man fönster med härlig fjällvy. Stugan har två sovrum med 6 bäddar och inbyggda garderober. Duschrum med bastu är praktiskt åtskilt från toaletten och i duschrummet finns även tvättmaskin och torkskåp. Vid den skyddade entrén finns ett utvändigt förråd, perfekt för förvaring av skidor och annan utrustning. Uppvallen är ett genuint fritidshusområde som lockar boende i alla åldrar. Det ligger högt och fritt med vacker utsikt över den härjedalska naturen och fjällen. Här bor man nära skid- och skoterspår, Lofsdalens by och den attraktiva skidanläggningen för hela familjen.

Fakta

Utgångspris
1 850 000 kr
som utgångspris
Rum

3 st

Sovrum

2 st

Boarea

58 m²

Tomtarea

1 276 m²

Byggnadstyp

Fritidshus i 1 plan

Byggnadsår

1976

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Samtliga möbler och inventarier på fastigheten ingår, med undantag för vissa personliga tillhörigheter. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Planlösning

Från farstukvisten med förråd är ytterdörren till höger. Hallen har plats för avhängning på vänster sida följt av spaljé mot storstugan med soffgrupp och braskamin. Rakt fram finns köket med matplats till vänster där utgången till verandan är. På höger sida i hallen ligger först en separat toalett följt av duschrum med bastu. Vid köket ligger ingångarna till de båda sovrummen där det första har två enkelsängar på rad och det andra har två våningssängar.

Rum

 • Hall

  Från farstukvisten kommer man in i en hall med plats för hatt och skohylla till vänster. På höger sida finns plats för sittbänk eller byrå. Hallen har klinker på golv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Kök

  Rakt fram i hallen ser man köket och till vänster ligger storstuga med matplats. Köket har skåpluckor i furu med bänkskiva i laminat och kakel på vägg som stänkskydd. Ett fönster vid diskbänk. Den maskinella utrustningen består av kombinerad kyl/frys, spis samt köksfläkt. Diskbänk med två hoar. Laminatgolv, målad väv på väggar och träpanel i tak.

 • Storstuga

  Ett härligt rum för umgänge med både soffgrupp och matplats. I mitten finns en braskamin som sprider både värme och ett rofyllt sken. Vid matplatsen har man härlig fjällvy från fönsterpartiet med altandörr till verandan i söderläge. Storstugan har laminatgolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 1

  Avlångt rum med plats för två bäddar på rad. Garderobsvägg till vänster och ett fönster. Laminatgolv, bröstpanel och målad väv på väggar samt träpanel i tak.

 • Sovrum 2

  Smart planerat rum med hela 4 bäddar i platsbyggda våningssängar. Garderober på höger sida och ett fönster. Laminatgolv, vävtapet på väggar och träpanel i tak.

 • Duschrum

  Separat duschrum med både torkskåp, toppmatad tvättmaskin, tvättställ samt dusch. Här finns även plats för högskåp vid sidan av bastudörren. Våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.

 • Bastu

  I samband med duschen är ingången till bastun som har två sittbänkar och elagreggat. Våtrumsmatta på golv, bastupanel på väggar och i tak.

 • Separat toalett

  Direkt på höger sida om ytterdörren är en separat toalett med tvättställ, spegelskåp och WC. Våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.

Plan

Byggnadsplan

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Härjeåns nät

Leverantör

Fyrfasen Energi

Förbrukning

6 500 kWh/år

Drift per år

Försäkring

2 517 kr

Vatten/avlopp

6 664 kr

Elförbrukning

13 545 kr

Vägsamfällighet

3 000 kr

Renhållning

1 600 kr

Summa

27 326 kr

Stugan har nyttjats ca 3 vinterveckor och 3 sommarveckor.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220.

Totalt

950 000 kr

Byggnad

518 000 kr

Mark

432 000 kr

Skatt/avgift

7 125 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1976

Pantbrev

Summa

75 000 kr

Antal

1 st

Närområde

Lofsdalen är den lilla byn med den stora skidåkningen, beläget 6,5 mil nordväst om centralorten Sveg och är en del av härliga Härjedalen. Här finns ett fantastiskt utbud för dig som älskar vacker natur, ett aktivt friluftsliv och fjällvärldens genuina charm. Året om! Har man en gång haft förmånen att uppleva några dagar här, så vill man alltid återvända. Här erbjuds en uppskattad blandning av stillhet och friluftsliv. Av orördhet och aktiviteter. Lofsdalen med omnejd är perfekt för alla snöälskare, men är också ett sommarparadis för hela familjen. Förutom det populära fisket har man satsat stort på cykling för både downhill och vanlig mountainbike. Alltid lika charmigt och genuint med en unik vildmarkskänsla i civilisationen. Välkommen till fjällområdet med den varma atmosfären! I Lofsdalen finns alltid något att göra året om - sommar som vinter.

Service ställen

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger, sportbutik och uthyrningar, café, presentbod, Turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com.

Byggnad

Typ

Fritidshus i 1 plan

Byggår

1976

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt el samt braskamin

Tak

Plåt

Fönster

2-glas kopplade bågar

Renoveringar

Stugan har ett utvändigt förråd i samband med entrén, perfekt för att ställa in friluftsutrustning. Enligt protokoll från sotaren saknas takstege och glidskydd vilket behöver åtgärdas inför nästa sotning. I frågelistan framkommer att fönster i sovrum samt vid altandörr är dåliga.

Övrig byggnader

Inga.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder