Slagavallen Hedlunds väg 3

Lofsdalen

Trivsamt fritidshus i snösäkra Slagavallen!

Det här är fjällkänsla i dess rätta benämning. En liten timmerstuga i Slagavallen med vacker fjällnatur runt knuten. Blir man sugen på att ta sig ut på fjället är det bara att starta skotern, snöra kängorna eller sätta på sig turskidorna och åka. Här har man direkt kontakt med fjällen och dess utbud av friluftsliv året runt. Fina fiskevatten finns också i närheten. Den avskilda platsen och naturen inbringar ett härligt lugn, här kan man koppla av på riktigt! Stugan har 3 sovrum med våningssängar, kök och matplats med vedspis samt ett trivsamt allrum. På gården finns utedass samt duschrum med bastu. Slagavallen ligger högt, fritt och är känt för att vara mycket snösäkert. Från början är området en gammal fäbodvall som användes för sommarbete. Under mitten av 50-talet började det natursköna området att bebyggas med fritidshus. I den genuint charmiga byn Lofsdalen, en mil bort, erbjuds boende och besökare all tänkbar service. Här finns bland annan matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget, sportshopar, restauranger, café, gårdsbutik, turistbyrå och bensinmack. Här finns även en spännande skidanläggning med ett stort och varierat utbud av pister och liftar för hela familjen. Till centralorten Sveg är det ca 6,5 mil. Fastigheten försäljs genom offentlig auktion (därför finns inget satt utgångspris) och med full friskrivning för säljarnas räkning. Auktionen kommer att hållas på Advokatbyrån Kaiding kontor i Östersund, Köpmangatan 22, 831 30 Östersund. Auktionen den 10 december 2020 har ställts in. Nytt datum för auktion är 22 januari. För mer information om auktionen samt fastigheten se bilagor under dokument och länkar i annonsen. För anmälan till auktion och ytterligare upplysningar om försäljningen av detta objekt, kontakta den gode mannen biträdande jurist Sofia Lilja tel 010-19 90 880 e-post sofia.lilja@kaiding.se

Fakta

Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

36 m²

Tomtarea

1 503 m²

Byggnadstyp

Fritidshus i 1 plan

Byggnadsår

1950

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Övrigt

Fastigheten försäljs genom offentlig auktion (därför finns inget satt utgångspris) och med full friskrivning för säljarnas räkning. Auktionen kommer att hållas på Advokatbyrån Kaiding kontor i Östersund, Köpmangatan 22, 831 30 Östersund. Auktionen den 10 december 2020 har ställts in. Nytt datum för auktionen kommer att meddelas inom kort. För mer information om auktionen samt fastigheten se bilagor under dokument och länkar i annonsen. För anmälan till auktion och ytterligare upplysningar om försäljningen av detta objekt, kontakta den gode mannen biträdande jurist Sofia Lilja tel 010-19 90 880 e-post sofia.lilja@kaiding.se Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande.

Planlösning

Från en överbyggd farstukvist kommer man in i en hall med avhängning på höger sida. Rakt fram ligger det första sovrummet och till vänster är kök med matplats. Genom köket kommer man till ett trivsamt allrum där ingångarna till sovrum 2 & 3 finns. På höger sida i allrummet ligger ingången till ett kombinerat tvättrum och förråd.

Rum

 • Hall

  Avhängning på höger sida. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 1

  Med ingång från hallen finns ett sovrum med platsbyggd våningssäng i vinkel. Rakt fram finns plats för förvaringsmöbel. Rummet har ett fönster. Plastmatta på golv, träpanel på väggar och i tak.

 • Kök & matplats

  Trivsamt kök med matplats vid fönster. I hörnet finns både en öppenspis samt en vedspis. Köket är enklare utrustat med kyl/frys, spis samt mikro. Det finns inget avlopp eller inkopplat vatten i köket. Arbetsbänk i laminat. Trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Allrum

  Genom köket ligger ett ljust allrum med plats för soffa och TV möbel. Fönster och balkongdörr mot altan. Rummet har trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Sovrum 2 & 3

  Från allrummet är ingångarna till två spegelvända sovrum som båda rymmer våningssäng samt öppen garderobslösning. Båda rummen har fönster samt trägolv, träpanel på väggar och i tak.

 • Tvättrum/förråd

  På höger sida i allrummet ligger ett kombinerat tvättrum och förråd. På höger sida finns en bänk med tvättmöjligheter. Längst in finns hyllor bakom draperi. Ett fönster. Rummet har våtrumsmatta på golv och väggar samt träpanel i tak.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Vatten saknas. Avlopp saknas Generell information om området Härjedalens kommun håller på med en översyn gällande vilken lösning för vatten och avlopp som skall gälla för området Slagavallen i framtiden. Som det ser ut nu kommer det att blir en kommunal lösning. Beroende på vilken lösning kommunen väljer kommer det att förknippas med en anslutningsavgift för en eventuell kommunal eller privat lösning gällande vatten och avlopp. Som det är just nu så medger byggnadskontoret inte nya bygglov förens beslut i frågan har fattats. Köpare uppmanas att stämma av ovanstående med Miljö & Byggnadskontoret på Härjedalens kommun.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Taxeringsuppgifter

Typkod

220.

Totalt

298 000 kr

Byggnad

136 000 kr

Mark

162 000 kr

Skatt/avgift

2 235 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1979

Närområde

Fritidshusområde Slagavallen. Stugområdet ligger i de sydvästra delarna av härliga Härjedalen, 1 mil väster om Lofsdalen. Slagavallen är som det hörs på namnet en gammal fäbodvall, den användes av jordbrukare från Strådalen som under sommarmånaderna förde sin boskap till fäboden för sommarbete. Under mitten av 50-talet började området att bebyggas med fritidshus och består idag av ca. 125 stugor. Slagavallens fritidshusförening är en förening för stugägare inom Slagavallens stugområde. Läs mer på slagavallens fritidshusförenings hemsida: www.slagavallen.com. .

Service ställen

Bra service nära dig. I den trevliga byn hittar du det mesta du behöver. Vi har en matbutik med apotek och beställningsvaror från Systembolaget. Här finns också restauranger samt café, Turistbyrå, bensinmack, m.m. Information och telefonnummer till serviceställen/företag i Lofsdalen finner du på www.lofsdalen.com >> mer info >> snabbguide till serviceställen.

Byggnad

Typ

Fritidshus i 1 plan

Byggår

1950

Bjälklag

Timmer/trä

Fasad

Timmer

Grund

Natursten/plintar

Stomme

Timmer/trä

Uppvärmning

Direkt el, vedeldning

Tak

Plåt

Fönster

2-glas kopplade bågar

Övrig byggnader

Stugan har en vidbyggd förrådsdel med två dörrar som nås från altanen. Bastu/förråd Till fastigheten hör en fristående byggnad som inrymmer tvättrum med vedeldad bastu. Denna byggnad har träfasad och plåttak. På sidan av byggnaden finns ett separat förråd. Utedass Bredvid förrådet ligger ett fristående utedass.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder