Ulvkälla 6:25

Sveg

Rofyllt läge vid Ljusnans strandkant

Att bo i nära samklang med naturen, men samtidigt ha civilisationens trygghet - det är en dröm för många. Här, invid Ljusnans strandkant har man ett avskilt och rofyllt läge. Samtidigt har man här närhet till såväl förskola som idrottsplats och på bara några minuter med bil, en skön cykeltur eller en promenad, är man inne i Sveg. Själva stugan är liten och enkel men erbjuder ett makalöst vackert läge med en generös markyta på dryga 1,5 hektar. Den stora ytan kan ge möjlighet att kanske både stycka av samt bygga familjens framtida drömhus. Att sitta vid strandkanten och se Ljusnan lugnt rinna fram ger en välbehövd sinnesfrid och avkoppling. Helt enkelt ett andhål i dagens stressade samhälle! Att den dessutom erbjuder ett attraktivt söderläge blir en extra bonus.

Fakta

Utgångspris
450 000 kr
som utgångspris
Rum

2 st

Sovrum

1 st

Tomtarea

15 600 m²

Byggnadstyp

Fritidshus 1-plan

Registrerad Fastighetsmäklare

Profil

Malin Nyström

070-2113518

info@lofsdalenfastighet.se

Vägbeskrivning

Kör Fjällvägen och tag av vänster till Bredflon. Fortsätt vägen som leder ner mot Ljusnan.

Övrigt

Då fastigheten är taxerad som lantbruksenhet behöver en köpare ansöka om förvärvstillstånd. Förvärvstillstånd skall ansökas hos Länsstyrelsen i Jämtland och kostar för en privatperson för närvarande 4 600 kr. Under länkar i annonsen kan ni läsa mer om hur det går till att söka förvärvstillstånd. Det finns ingen detaljplan för fastigheten och därför ingen fastställd byggrätt. Prövning sker för varje enskilt fall. Fastigheten ligger inom vattenskyddsområde och omfattas av strandskydd. För frågor avseende bygglov kontakta Bergs och Härjedalens miljö och byggnämnd Vxl: 0680-161 00 mob@berg.se www.herjedalen.se Enligt information från kommunen finns inga bygglovshandlingar. Säljaren uppger att stugan sattes upp på 1950-60 talet därmed har preskriptionstiden löpt ut. Enligt information från Härjeåns är det inte betalt någon elanslutning. Anslutningsavgiften till fastigheten Härjedalen Ulvkälla 6:25 är för närvarande 37 500 kr. För frågor avseende elanslutning vänligen kontakta Härjeåns. Tel växel: 0680-242 00. Mail: kundservice@harjeans.se Det finns enligt säljaren inget avtal eller servitut för den väg som passerar fastigheten och leder vidare in till vändplanen. Den brygga som finns i ena änden av fastigheten hör till grannen. Säljaren har gett ett muntligt tillstånd till grannen att gå över fastigheten för att nå vattnet samt att anlägga brygga där. Det är dock inte säkerställt att platsen för bryggan verkligen ligger på fastigheten Härjedalen Ulvkälla 6:25. Det råder en osäkerhet kring byggåret av stugan som står på fastigheten. Säljaren uppskattar årtalet runt 50-60 talet. Den har under senare år nyttjats som fiskestuga sommartid. Säljaren har inte använt vedspisen i stugan och kan därför inte garantera dess skick och funktion. Boarean är inte uppmätt. Areauppgiften är hämtad från fastighetsregistret. Om denna uppgift är av betydelse för ett köp så rekommenderas att uppmätning görs innan kontraktsskrivning. Säljaren kan inte garantera dess uppgift och eventuell avvikelse från uppgiven area är inte prisavdragsberättigande. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Kontakta oss för boendekostnadskalkyl och ytterligare information. Boka tid med oss för visning, vi visar när det passar Er.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Planlösning

Charmig stuga med ett fantastiskt ljus i en rofylld och avkopplande miljö. Här kan man verkligen "bara vara". Man kommer in i stugan via en veranda under tak. Verandan har ett utvändigt förråd och en garderob till förvaring. Här finns även en sittbänk där man gärna lutar sig tillbaka och tittar ut mot Ljusnan som stillsamt flyter förbi. Från verandan kommer man direkt in i ett mindre kök där det finns skåp och liten bänkyta på vänster sida. Till höger på väg mot allrummet finns en vedspis som använts både till matlagning och som värmekälla. Innanför köket ligger ett allrum med härligt ljusflöde via två större fönster. Det ena fönstret har utsikt mot Ljusnan och här har man idag placerat matplatsen. Allrummet rymmer även både våningssäng och bäddsoffa.

Rum

  • Kök

    Via verandan under tak kommer man direkt in i köket. Här finns högskåp med bänkyta på vänster sida. Till höger finns en vedspis som både använts till matlagning och som värmekälla. Ett fönster. Trägolv, målade väggar och tak.

  • Allrum

    Till höger i köket kommer man vidare till allrummet. Här finns plats för våningssäng, matplats och bäddsoffa. Två fönster ger ett härligt ljusflöde där det ena erbjuder en vacker utsikt mot Ljusnan. Trägolv, tapet på väggar och vita skivor i tak.

Tomt

Friköpt mark.

Mark om hela 15 600 kvm bevuxen med löv och barrträd. Stor del av marken består av gammal ängsmark som med enkla medel kan öppnas upp igen. Marken kantas av Ljusnan och har ett härligt söderläge. Handlingar är beställda från Lantmäteriet gällande fastighetens gränsdragning. Det går idag inte att fastställa om det hör vatten till fastigheten.

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Samfällighet: Härjedalen Sveg S:18, Samfällighet: Härjedalen Sveg S:9, Samfällighet: Härjedalen Ulvkälla S:2

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Fastigheten saknar vatten och avlopp. Fastigheten kan anslutas till kommunalt vatten, kostnaden är 92 464 kr inkl moms, enligt 2021 års va-taxa. Fastigheten kan inte anslutas till kommunalt avlopp. För frågor gällande enskilda avloppslösningar kontakta Bergs och Härjedalens miljö och byggnämnd Vxl: 0680-161 00 mob@berg.se www.herjedalen.se.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Drift per år

Renhållning

876 kr

Summa

876 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

199, Lantbruksenhet, taxeringsvärde under 1 000 kr.

Taxeringsår

2017

Närområde

Med närhet till centrum når man snabbt affärer, skola, simhall, sjukhus och annan service. Sveg, som är centralort i Härjedalen, har bra kommunikationer med en flygplats, inlandsbanan samt busslinjen Härjedalingen (till och från Stockholm) som passerar samhället. Vill man ge sig ut på aktiviteter, såsom skidåkning, skoter eller vandringar så har man många olika alternativ med närheten till natur och den vidsträckta fjällvärlden. Jakt och fiske är också mycket uppskattat i den härjedalska vildmarken.

Service ställen

Centralorten Sveg, med all tänkbar service. Här finns en flygplats och inlandsbanan samt busslinjen Härjedalingen passerar samhället. I Sveg finns ett mycket uppskattat badhus. Här finns även ishall, skidstadion, curlinghall och en fin idrottsplats. Gillar man utförsåkning finns Björnberget.

Byggnad

Typ

Fritidshus 1-plan

Fasad

Trä

Grund

Plintar

Stomme

Trä

Uppvärmning

Vedeldning

Tak

Plåttak

Fönster

2-glas, äldre kopplade bågar

Renoveringar

En praktisk veranda under tak med förråd. Här finns även sittbänk där man har en härlig utsikt över Ljusnan och ett uppskattat söderläge.

Övrig byggnader

Fristående förrådsbyggnad med träfasad och plåttak.


Intresseanmälan

Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder