Lostigen 67

Skeppsdalsström, Värmdö

Stilfull rymlig villa och fristående dubbelgarage på fin tomt med naturskönt läge vid hamn och bad

I populära Skeppsdalsström finner ni denna magnifika villa i toppskick med havet och naturen inpå knuten. Den rymliga familjevillan har genomgått stora renoveringar både invändigt och utvändigt. På den charmiga tomten har man anlagt stengång, byggt murar som är belysta och asfalterat infarten till dubbelgaraget, vilket ger ett elegant och exklusivt intryck på entrésidan. Vid den bakre delen har man den stora ogenerade uteplatsen med skärgårdsnaturen inpå knuten som vetter mot allmänning. Tomten är belägen som näst sista på gatan vilket gör att vinden och båtarnas ljud avslöjar hur nära ni är till badplatsen och marinan. Ett centralt skärgårdsläge där ni enkelt kan ta båten till flertal restauranger eller varför inte till en golfbana. Här bor ni mitt i skärgården med ett mycket bekvämt pendelavstånd in till Stockholms puls. Den eleganta villan har gott om utrymme med fem sovrum och stort vardagsrum med braskamin som värmer kropp och själ. Rymligt och stilfullt kök med utgång till stor och ogenerad uteplats i söder. Exklusivt duschrum som helrenoverats med bastu. Praktiska förråd, matkällare och tvättstuga och ett fristående 2-bilsgarage. Här finns de mesta attributen såsom närheten till golfbana, hav, natur, förskola och skolbussen till Vik som gör att ni och er familj kommer att trivas, -välkomna!

Budgivning pågår

8 750 000 kr Budgivare 2 10/5 14:03
8 700 000 kr Budgivare 1 10/5 13:08

Fakta

Utgångspris
8 695 000 kr
Rum

6 st

Sovrum

5 st

Boarea

185 m²

Biarea

23 m²

Tomtarea

2 671 m²

Byggnadstyp

2 plan med suterrängvåning

Byggnadsår

1975

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Vägbeskrivning

Kör väg 222 mot Värmdö, vid rondellen vid Ålstäket, tag höger mot Stavsnäs. Kör ca 2 km, passera golfbanan, tag därefter höger, vid skylt Skeppsdalström. Följ Svartträskvägen tills att Lostigen kommer till höger. Kör rakt fram, näst sista huset på vänster sida, -välkommen!

Övrigt

OMRÅDET Skeppsdalsström är ett av Värmdös mest eftertraktade villaområden. Här finns närhet till natursköna promenadstråk, motionsspår och cykelväg till Grills bad, belägen intill Värmdö scouternas anläggning samt Grisslinge havsbad. Den nya cykelvägen från Ålstäket kommer att byggas ut ända ner till Strömma. Skeppsdalströms båtklubb finns i området med bryggplatser för de boende i området. För de badsugna finns bad i den barnvänliga badviken och dess vackra sandstrand. Mysigt insjöbad finns mycket nära i Virträsk. Precis i anslutning till Skeppsdalström, ligger Wermdö Golf & Country Club:s golfbana i en vacker kulturhistoriskt intressant skärgårdsnatur med närhet till vattnet. Alldeles invid det vackra klubbhuset finns pool och tennisbana. Kommer man med båt, kan man lägga till vid klubbens egen marina. Närmaste förskola finns i området på Lostigen och det heter Lokatten, det finns även en förskola vid Hagaberg, ca 3 km. Närmaste skolor är Vikskolor, Montessori vid Vik samt Hemmesta skolor. För de bussburna finns två busshållplatser vid området. Buss 432 - 434 tar alla trafikanter direkt till Slussen på ca 25-30 minuter. Närmsta centrum finner man i Mölnvik som har ett stort utbud av både affärer, butiker, restauranger, vårdcentral och tandläkare.

Tomt

2 671 m² härlig trädgårds och naturtomt med ogenerat läge. Lugnt belägen vid återvändsplan och med en kort promenad ner till båthamnen och badplatsen, ca 300 meter. Tomten har skiftande karraktär med fruktträd, eleganta stenarbeten och vackra planteringar på framsidan och naturtomt som övergår mot allmänning på den södervända baksidan.

Stort trädäck om ca 50 kvm i söderläge med utgång till från köket.

Tv

Fiber.

Bredband

Telia öppenfiber.

Ventilation

Självdrag samt mekanisk frånluft.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 12/3 2013

Förbrukning

82 kWh/kvm per år

Elektricitet

Förbrukning

24 295 kWh/år

Drift per år

Vatten/avlopp

10 830 kr

Elförbrukning

38 774 kr

Sotning

170 kr

Vägsamfällighet

4 300 kr

Renhållning

1 680 kr

Summa

55 754 kr

Fastighetsskatt tillkommer om 8 524 kr (2021). Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

4 762 000 kr

Byggnad

2 681 000 kr

Mark

2 081 000 kr

Skatt/avgift

8 524 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1975

Pantbrev

Summa

4 225 000 kr

Antal

12 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

2 plan med suterrängvåning

Byggår

1975

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Plastbelagd plåt

Fasad

Puts/stående träpanel

Grund

Betongplatta på mark

Stomme

Betong/trä

Uppvärmning

Luftvärmepump, braskamin samt elradiatorer

Tak

Betongpannor

Fönster

2-glas isolerrutor samt 2+1 rutor

Renoveringar

2001; ny dränering. 2009; Nytt tak, ny råspont, papp, läkt och betongpannor. Nya plåtar, hängrännor och stuprör. 2012; Ny altandörr i helglas, nya isolerfönster i befintliga bågar på söder sidan, på norr sidan nya ytterglas. Ny ytterbelysning. 2013; ny entrédörr. Under början av 2000-talet är elen delvis omdragen. 2015; Renovering stora spaavdelningen, med golvvärme. 2017; Nytt kök och klinkergolv, nya vitvaror, golvslipning, garderobsinredning i sovrum, glasräcke vid trappan. 2020; Nytt hallgolv, klinker och golvvärme, Nya stenmurar med belysning, målat fasad på hus och garage. 2021; Asfalterat uppfarten till garaget.

Övrig byggnader

Garagebyggnad med plats för två bilar. Nyligen asfalterad infart och stensatt och belyst gång till huset.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder