Sommarbild på Grävlingsstigen 50

Grävlingsstigen 50

Värmdövik, Värmdö

En unik arkitektritad villa i ett plan med en ogenerad atriumgård byggd 2007 nära sjö och hav

En byggnation där ljuset och naturen har inspirerat arkitekterna Spetz & Holst att skapa denna oas. Huset består av tre kroppar med olika takprofiler som svar på de olika rummens funktion och karaktär. Detta härliga atriumhus ger ett behagligt liv med intim närvaro av skogen och årstidernas skiftningar. Energiegenskaperna beror dels på tomtens förutsättningar med den omgivande skogen som ger lä, dels av att huset är relativt slutet mot tre väderstreck och öppnar upp sig mot den södervända gården. Golvbjälklag över krypgrunden samt tak är välisolerat och vattnet i golvvärmesystemet behöver inte nå så höga temperaturer för att hålla huset varmt. Villan är en kombination av tidlösa erfarenheter och modern teknologi, något som också ger sig tillkänna i husets karaktär. Tomten vetter i söder direkt ut mot en svamp- och bärrik skog. En stor del av tomtens yta upptas av en svagt buktande berghäll som skapar ett öppet rum mellan skogen och tomtens pittoreska avsnitt. Huset tar berghällen i besittning och orienterar sig ut mot skogen via en atriumgård. På entrésidan som är den norra delen av tomten, finns trädgården med plats för spel och lek. Här finns även en gäststuga och en förrådsbod.

Visningar

  • 17
    januari
    söndag
    kl 13:00 - 14:00
    Visning, boka gärna din tid. Vänligen respektera att vi endast släpper in ett par sällskap i taget för att kunna hålla social distansering

Fakta

Utgångspris
6 695 000 kr
Rum

4 st

Sovrum

3 st

Boarea

122 m²

Tomtarea

2 226 m²

Byggnadstyp

1 plan

Byggnadsår

2007

Fastighetsmäklare

Profil

Michel Adeheimer

0707 99 29 99

michel.adeheimer@bovida.se

Övrigt

Värmdövik är ett mycket trevligt och attraktivt område, här finns havet, stränder, badsjöar och stora naturområden inpå knuten. Området är anslutet till det kommunala VA-systemet. Närheten till bussar, förskolor och skola gör att det är ett eftertraktat permanentområde. Att ta sig med buss in till slussen tar ca 30 minuter, det är linje 432-434 som trafikerar den sträckan. Busshållplatsen heter Grävlingsstigen och dit är det ca 900 meter. Vissa pendelparkerar vid t.ex. Grisslinge eller Mölnvik och då finns det ytterligare ett antal bussar att tillgå. Dit är det ca 4 km. I Mölnvik finns även ett stort köpcentrum där man finner det mesta. Närmaste förskola finns i Skeppsdalström eller vid Hagaberg. För de äldre barnen som ska till skolan är Vik den närmaste. Övriga skolor i närheten är Hemmesta och Ösbyskolan. Att ha båt är för många en stor tillgång och att förtöja den gör man lättast vid en plats vid båtklubben i nere i Herrviken. Kontakta båtklubben angående plats. Se vidare på vvf.varmdovik.se. Ålbadet ligger även det i Herrviken. Det finns även ett par badsjöar inom samfälligheten, Kroksjön och Korsmosjön. Korsmosjön ligger mycket nära till fastigheten och det finns en trevlig stig som leder dit strax bredvid huset. Tennisbanor finns inom området och att spela golf gör man närmast på Wermdö Golf & Country Club, ca 4 km.

Planlösning

Välkommen in via lättillgänglig entré till hallen med klinkergolv och förvaring på er högra sida. Skall nämnas att i hela huset är det vattenburen golvvärme, förutom på loftet. Vidare in så finns först det arbetsvänliga köket med öppen planlösning mot matplatsen. Här kan man öppna det vikbara fönsterpartiet mot atriumgården och sudda ut gränsen mellan ute och inne. Gården medför ett behagligt liv med intim närvaro av skogen och årstidernas skiftningar i ett ogenerat söderläge. Åt vänster finns huskroppen med sällskapsdelen som ger ett luftigt intryck med den höga takhöjden och underbart ljus från både takfönster och partierna mot gården. Som kronan på verket finns en stilren öppen spis som värmer både kropp och själ. En rymlig våtrumsavdelningen med bastu, dusch, tvättstuga och wc. Ovan denna del finns ett loft med takfönster, en perfekt yta att använda för gäster att sova eller barnens mysiga plats att leka. I den högra huskroppen finns tre sovrum där det finns möjlighet att flytta innerväggar om man önskar ändra storlekarna på rummen. Det första är rymligt, högt i tak och har ett eget Wc-rum. Den genomtänkta arkitekturen gör att man med enkla medel kan ändra så att detta wc-rum är tillgängligt utifrån hall istället för sovrum. Det mellersta sovrummet är det minsta, här finns idag en kyl som inte följer med köpet, den lånar plats här från nuvarande ägare. Föräldrasovrummet ligger närmast skogen och har utgång till atriumgården. Genomgående så är det slipad och behandlad betong på golvet, förutom våtrum som har klinker. Villan är byggd med hyvlade träbalkar i ytterväggskonstruktionerna som ger timmerstoms känsla i modern tappning. Lugnt och ogenerat beläget, där huset är relativt slutet i tre väderstreck och öppnar upp sig mot den södervända gården och naturen. Trädgården och gäststugan är belägna vid entrésidan upp mot huset. Välkomna!

Tomt

Tomten vetter i söder direkt ut mot en svamp- och bärrik skog. En stor del av tomtens yta upptas av en svagt buktande berghäll som skapar ett öppet rum mellan skogen och tomtens pittoreska avsnitt. Huset tar berghällen i besittning och orienterar sig ut mot skogen via en atriumgård. På entrésidan som är den norra delen av tomten, finns trädgården med plats för spel och lek. Här finns även en gäststuga och en förrådsbod.

Atriumgård mot naturen i söderläge skapar en egen oas.

Tv

Parabol, Canal Digital. Möjlighet finns att koppla på TV via fibernätet om så önskas.

Bredband

Telia öppenfiber finns indraget.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 8/1 2021

Klass

E

Drift per år

Vatten/avlopp

7 059 kr

Elförbrukning

38 169 kr

Sotning

246 kr

Vägsamfällighet

2 850 kr

Summa

48 324 kr

Fastighetsförsäkring tillkommer då den är individuell, nuvarande ägare betalar 4 987kr/år. Fastighetsskatt om 9 349kr/år tillkommer.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

3 988 000 kr

Byggnad

2 317 000 kr

Mark

1 671 000 kr

Skatt/avgift

9 349 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1978

Pantbrev

Summa

1 600 000 kr

Antal

5 st

Närområde

VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Byggnad

Typ

1 plan

Byggår

2007

Bjälklag

Betong

Utv plåtarbete

Rostfritt samt plastbelagd plåt

Fasad

Trä

Grund

Murar till berg

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luft/vatten värmepump, vattenburen golvvärme

Tak

Falsad zinkplåt

Fönster

2-glasfönster isoler

Övrig byggnader

Gäststuga om ca 20 kvm om ett rum och enkelt kök. Ej indraget vatten. Mysig stuga från 70-talet som kan behöva lite översyn. Fristående förrådsbod av enklare standard.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


Karta


Planlösning


Bilder