Genuina Fjällnäs.

Malmagen Åslunds väg 30

Fjällnäs - Funäsdalen, Tänndalen

Drömtomt i genuina Fjällnäs

UNIK TOMT I FJÄLLNÄS RESORT! Här kommer en fantastisk tomt med högt läge - närmare 850 m ö. h. och med utsikt över sjön Malmagen och mot Rutfjället, Bolagskammen m.fl. fjäll. Tomten ligger högt upp i Fjällnäs Resort samt rakt ovanför fjällhotellet Fjällnäs Est. 1882 dit man går på några minuter. Dessutom finns bilväg året runt vilket innebär att man bekvämt kan köra ändra fram till det blivande huset oavsett årstid. Tomten är byggklar, dvs vatten och avlopp finns redan på plats samt att det är förberett för el och fiber. Notera att anslutningsavgiften för VA inkl. lägenhetsavgift är betald och ingår i köpet till ett värde av ca 165 000 kr. Byggrätten är 180 m² med maximal takhöjd på 4,5 meter (där ytterväggen skär yttertaket). Möjlighet finns att även inreda suterrängvåning eller vind – så här kan man få till ett riktigt stiligt fjällboende. Skulle man senare vilja utöka lite så får man bygga både Friggebod och Attefallshus. Ansökan om bygglov kan lämnas in redan nu så bygget skulle kunna påbörjas till sommaren 2023. Sveriges första fjällhotell, Fjällnäs Est. 1882, ligger ca 5 minuters promenad rakt söderut och så nära att man ser anläggningen från tomten. Närheten till hotellet har så klart sina fördelar med tillgång till en härlig restaurang, trevliga sällskapsrum samt ett exklusivt spa med utomhusbad. Där finns också möjlighet att gå på konserter, yogaklasser och annat spännande som anordnas i Aula Capella. Som ägare av en fastighet i Fjällnäs Resort har man möjlighet att nyttja servicen hos intilliggande Fjällnäs Est 1882. Det innebär att man exempelvis är varmt välkommen att besöka hotellets restaurang och spa. Dessutom kan särskilda serviceavtal träffas med hotellet som passar var och en från tid till annan. Det kan exempelvis gälla catering, städning eller fastighetsskötsel. Hotellet kommer därutöver att sköta infrastrukturen för Fjällnäs Resort, dvs plogning, vägunderhåll, vägbelysning, sophantering och bredband. Allt för att underlätta fjällvistelsen och ge mer tid att utforska den orörda och unika vildmarken utanför tröskeln. I närheten finns Nordic-Ski:s preparerade skidspår, totalt 30 mil. Tillgång till 60 mil preparerade skoterspår finns också vilka nås via en enklare anslutningsled. På 5-15 minuter med bil, eller skoter, ligger Tänndalens Alpinområde dit man även kan ta skidbussen som stannar nere vid Fjällnäs Est. 1882. Där stannar även Härjedalingen (buss från Stockholm) under högsäsong. Sjön Malmagen erbjuder kristallklart vatten för både morgon-och kvällsdopp, förslagsvis efter en vacker promenad längs sjön på den gamla grusvägen som tidigare var riksväg in till Norge. En roddtur med tillhörande fiske är också att rekommendera. Fjällnäs i sig har en lång tradition av både vinter- och sommarturism vilket både de vackra omgivningarna och snösäkerheten har bidragit till. Trots en hel del nybyggande har man lyckats behålla småskaligheten och känslan av en genuin fjällby – en by i de riktiga fjällen helt enkelt!

Fakta

Utgångspris
3 175 000 kr
inkl anslutningsavgift för VA
Tomtarea

1 294 m²

Profil

Åsa Rutfjäll

070-298 27 28

asa.rutfjall@fjallviddens.se

Vägbeskrivning

Från Funäsdalen: Kör riksväg 84 ca 23 km västerut till Fjällnäs. Vid infarten till Fjällnäs Est. 1882 sväng höger på Åslundsväg och kör uppför backen ca 450 m tills vägen gör en tvär sväng mot öster. Tomten ligger då på höger hand, på nedersidan av vägen.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Taxeringsuppgifter

Typkod

210, Småhusenhet, tomtmark.

Totalt

501 000 kr

Mark

501 000 kr

Skatt/avgift

5 010 kr

Taxeringsår

2021

Pantbrev

Summa

500 000 kr

Antal

1 st

Närområde

Välkommen till genuina Fjällnäs! Här finns en lång tradition av såväl vinter- som sommarturism och ett enormt utbud av utomhusaktiviteter: Längdåkarna har 30 mil välpreparerade skidspår att välja på inom ramen för Nordic-Ski-spåren. Skidbussen (gratis för alla med spårkort) stannar ner vid infarten till Fjällnäs Est. 1882 och går mellan dalgångarna. En riktigt fin tur är att ta bussen till Bruksvallarna eller Ramundberget och sedan åka mot solen ända hem. Snöskoteråkarna har tillgång till 60 mil leder och även ett par friåkningsområden. Anslutningsled finns i närheten. I Tänndalens Alpinområde, ca 4 km österut, finns fyra stora dalstationer i ett enda liftsystem med totalt 52 nedfarter och 16 liftar. Lägg till övriga liftsystem i Funäsfjällen (Funäsdalen, Ramundberget, Tännäskröket och Kappruet) så har ni inom 4 mil ca 135 nedfarter och 40 liftar – allt på samma skidpass. Sommartid finns enorma vandringsmöjligheter för både den vana och ovana vandraren. Området erbjuder även härliga MTB-cykelleder, totalt 45 mil, liksom fina fiskevatten och både en 18-håls och en 9-håls golfbana. Annars kan en roddtur på Malmagen vara en fin kvällsaktivitet. Gott om hjortron och kantareller finns också ... mer än så sägs inte här, men södersluttningar i björkskog med en och annan barrväxt är ett bra tips. Till Fjällnäs Est. 1882, Sveriges första och därmed äldsta fjällhotell, går man på ca 5 minuter. Förutom fräscha rum och riktigt god mat finns här ett exklusivt spa med tillgång till välgörande behandlingar och ett varmt utomhusbad – väldigt skönt att krypa ned i efter en skidtur eller så. Vid Hamra Ski-lodge finns skiduthyrning, sportaffär och after-ski. När hungern kommer finns flera restauranger att välja på; Ski Lodge Kök & Bar, Hamra Öl & Pizzabar samt Buskvallen Inn aningen längre bort men är väl värt ett besök. Gemensamt för alla restauranger är den höga kvaliteten, närproducerade råvaror och inspirationen från fjällets smaktradition. Dessutom finns numera en stor välsorterad livsmedelsbutik som snudd på håller öppet 365 dagar per år. I Funäsdalen, ca 2,5 mil österut, finns all tänkbar service: hälsocentral, apotek, tandläkare, förskola och grundskola, livsmedelsbutiker, sport- och klädbutiker, inredningsbutiker och byggvaruhandel, restauranger, bensinstationer, systembolag mm. Ett besök i världsarvsstaden Röros, ca 6 mil in på norska sidan, är också att rekommendera. Här spenderar man lätt en dag med sevärdheter, shopping mm. FUNÄSFJÄLLEN är samlingsnamnet för orterna i västra Härjedalen, dvs (i bokstavsordning): Bruksvallarna, Fjällnäs, Funäsdalen, Ljusnedal, Messlingen, Ramundberget, Tänndalen och Tännäs.


Intresseanmälan

Tipsa om tomten


KartaBilder