TRULSTORPSVÄGEN 4

MELLBYSTRAND, Mellbystrand

Vinterbonat fritidshus alternativt mindre åretrunt-boende

Välkomnande fritidshus alternativt mindre åretrunt-boende med många plus. Fina sällskapsytor och rogivande utemiljö med skyddad baksida mot soligt söderläge och grönområde, pergola. Isolerat gästhus med förråd/snickarverkstad om ca 25 kvm. Husen är isolerade och kan bebos året runt.

Fakta

Utgångspris
2 895 000 kr
Rum

4 st

Sovrum

2 st

Boarea

86 m²

Tomtarea

1 033 m²

Byggnadstyp

1 plan

Byggnadsår

1974

Fastighetsmäklare

Profil

Fredrik Jörnkvist

070-333 80 40

fredrik@jornkvists.se

Övrigt

Braskamin Markiser Gäststuga Trygg Överlåtelse - Huset är besiktigat före försäljningen och försäkrat mot dolda fel. Besiktningsprotokoll finns hos mäklarbyrån.

Tillträde

Enligt överenskommelse.

Planlösning

Planlösning: Entré in i hall mot öppen planlösning, stort kök och separat matplats. Härlig rymd med ryggåstak och öppet ända upp i nock. Stora ytor som om så önskas kan delas upp med en innervägg för att tex bilda ytterligare ett sovrum. Direkt i anslutning finns dels en toalett med wc och dusch, samt ett tvättutrymme med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Vidare leder två passager oss till andra delen av huset där vi först möts av ett trivsamt vardagsrum klätt i timmer och med ryggåstak, precis som i resten av huset. Här finns också en braskamin för skön värme och trivsel. Man når sedan härifrån två sovrum i gaveln mot öster. Gästhus om ca 25 kvm med förråd/snickarverkstad. Pergola för grill och sällskap. Kök: Matplats: separat matplats, öppen planlösning. Utrustning: spis, fläkt, kakel, kyl (2016), frys, diskmaskin (2018, mikro). Badrum: Utrustning: toalett, dusch, tvättställ. Tvättutrymme: Utrustning: tvättmaskin (2014), torktumlare (2013), varmvattenberedare (2018), tvättho.

Rum

 • Planlösning

  Entré in i hall mot öppen planlösning, stort kök och separat matplats. Härlig rymd med ryggåstak och öppet ända upp i nock. Stora ytor som om så önskas kan delas upp med en innervägg för att tex bilda ytterligare ett sovrum. Direkt i anslutning finns dels en toalett med wc och dusch, samt ett tvättutrymme med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Vidare leder två passager oss till andra delen av huset där vi först möts av ett trivsamt vardagsrum klätt i timmer och med ryggåstak, precis som i resten av huset. Här finns också en braskamin för skön värme och trivsel. Man når sedan härifrån två sovrum i gaveln mot öster. Gästhus om ca 25 kvm med förråd/snickarverkstad. Pergola för grill och sällskap.

 • Kök

  Matplats: separat matplats, öppen planlösning. Utrustning: spis, fläkt, kakel, kyl (2016), frys, diskmaskin (2018, mikro).

 • Badrum

  Utrustning: toalett, dusch, tvättställ.

 • Tvättutrymme

  Utrustning: tvättmaskin (2014), torktumlare (2013), varmvattenberedare (2018), tvättho.

Tomt

Tomtarea 1 033 m² (friköpt).

Stort trädäck som täcker hela huskroppen mot söder. Pergola.

Bredband

Fiberanslutning finns.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utfört

Behövs ej

Elektricitet

Nätbolag

Södra Hallands Kraft

Drift per år

Försäkring

2 500 kr

Vatten/avlopp

6 000 kr

Elförbrukning

15 000 kr

Sotning

250 kr

Renhållning

2 500 kr

Summa

26 250 kr

Uppvärmning ingår i elkostnaden, huset har använts som fritidshus men alltid haft värme på under vintern.

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 649 000 kr

Byggnad

793 000 kr

Mark

856 000 kr

Skatt/avgift

8 349 kr

Taxeringsår

2018

Värdeår

1980

Närområde

Mellbystrand ligger centralt beläget mellan Halmstad och Båstad väster om Europaväg E6, som går genom Halland. Det är ca 2 mil till Halmstad och ca 1 mil till Båstad. Det går även att komma till Båstad med cykel eller bil utan att köra ut på E6. Nästan en gång i timmen stannar tågen mellan Köpenhamn och Göteborg vid stationen på några minuters cykelavstånd från Mellbystrand och Laholm. Orten bjuder även på Sveriges längsta sandstrand, hela 12 kilometer lång från Lagans mynning i norr till Båstad i söder. Här väntar salta bad och skön vila i sanddynerna. Mellbystrand har affärer, bensinmack, minigolfbanor, tennisbana, restauranger mm, och vid Mellby Center finns ICA Maxi och ett utbud av butiker i olika branscher. Tre förskolor och grundskola F-6 finns på orten. Högstadium finns i Laholm.

Byggnad

Typ

1 plan

Byggår

1974

Bjälklag

Trä

Fasad

Trä

Grund

Torpargrund

Stomme

Trä

Uppvärmning

Luftvärmepump, direktverkande el samt braskamin

Tak

Plåt

Fönster

Isolerglasfönster

Renoveringar

2020 Utvändig målning 2013 Braskamin 2012 Luftvärmepump 2012 Fönster sovrum 2012 Bevattningsbrunn/borrat rör 1988 Om- och tillbyggnad 1988 Ytterpanel 1988 Yttertak 1984 Gästhus med förråd.

Övrig byggnader

Isolerat gästhus med förråd/snickarverkstad om ca 25 kvm, indragen el. Vidbyggd redskapsbod på baksidan av gästhus.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


KartaBilder