Kök

Björnskogsvägen 42

1. Gustavsberg, GUSTAVSBERG

Fint planerad lägenhet med insynsskyddat läge och uteplats

Ljus och fin lägenhet i markplan med härlig altan utan insyn. Lägenheten bjuder på helkaklat badrum med dusch, kök med matplats, vardagsrum och sovalkov bakom skjutbara dörrar. Solid äldre förening med god ekonomi där det mesta ingår i månadsavgiften. Föreningens hus omgärdas av välskötta gemensamma ytor och området ligger naturnära med härliga strövområden runt knuten. Goda busskommunikationer till Stockholm.

Visningar

  • 17
    januari
    söndag
    kl 12:00 - 12:30

Fakta

Utgångspris
1 795 000 kr
Månadsavgift

2 383 kr/mån

Rum

1 st

Boarea

38 m²

Våningsplan

Byggnadstyp

Flerfamiljhus

Byggnadsår

1968

Fastighetsmäklare

Profil

Jessica Halvardsson

070 456 18 13

jessica.halvardsson@bovida.se

Övrigt

OMRÅDET Brf Styrmannen är en mycket stabil förening med ordnade lekplatser, mysiga grillplatser och välskötta planteringar. Naturen in på knuten med fina vandringsleder bakom husen förbi Skeviks grotta till Skeviks Gård eller längs Värmdöleden ut mot Aspvik. Ekedals belysta motions och skidspår ligger i närheten och till Nacka Golfbana är det inte långt. Gångavstånd till flera förskolor och skolor. Mycket goda busskommunikationer från Styrmannen där buss 422 med byte i Gustavsbergs centrum eller direktbuss 425 tar er till Stockholm på ca 25 min. I Gustavsbergs centrum finns det mesta av service som mataffärer, konditori, restauranger, systembolag, banker mm. Här finns också Ekvallens idrottsplats med konstfrusen bandyplan, ishall, tennishall och sporthall. Strax bakom ligger badhuset med motionsbassäng, rehab. bassäng och en äventyrsavdelning med bl.a. vattenrutschbanor. Det finns möjlighet till friskvård, motion, relaxavdelning med bubbelpool, bastu och ångbad. VAD HÄNDER EFTER VISNINGEN Efter visningen tar fastighetsmäklaren personlig kontakt med de spekulanter som skrivit upp sig på intresselistan. Är du intresserad av denna bostad är det viktigt att du omgående kontaktar fastighetsmäklaren för att få löpande information gällande eventuell budgivning. BUDGIVNING På Bovida tillämpar vi öppen budgivning vilket innebär att du som budgivare löpande informeras under budgivningens gång via telefon, sms och/eller e-post. Den slutlige köparen har alltid rätt att i samband med att köpeavtalet tecknas erhålla en skriftlig budhistorik över angivna bud med budgivares namn, telefonnummer, tidpunkt för budet och belopp. Du som deltar i budgivningen accepterar därmed att ditt namn och telefonnummer presenteras i budhistoriken. Innan köpekontraktet har undertecknats av både köpare och säljare har inget bindande avtal träffats. Skulle en spekulant lämna ett bud efter avslutad budgivning men innan köpekontraktet undertecknats är mäklaren skyldig att framföra detta bud till säljaren. Tänk på att säljaren alltid har fri prövningsrätt. LÅNELÖFTE En förutsättning för att kunna delta i en budgivning är att du har fått ett lånelöfte från banken. Vi har goda bankkontakter och hjälper givetvis till om du behöver lånelöfte eller en personlig skriftlig boendekostnadskalkyl. UNDERSÖKNINGSPLIKT/UPPLYSNINGSSKYLDIGHET Säljaren har en upplysningsskyldighet att tala om de fel och brister han känner till men är inte ansvarig för fel eller brister som du borde ha upptäckt eller har haft misstankar om före köpet. Köparen har en plikt att noga undersöka den egendom som skall köpas (gäller både fastighet eller bostadsrättslägenhet). Finns det symptom på fel såsom fuktfläckar, dålig lukt etc. får köparen en fördjupad undersökningsplikt.

Planlösning

Hall med garderobsvägg längst ena väggen för optimal förvaring. Väggarna är vitmålade och i taket finns spotlights. På golvet är det ekparkett som slingrar sig vidare in i alla rum. I anslutning till hallen finns badrum med dusch. Badrummet har ett beige klinkergolv med el golvvärme och vitt kakel på väggarna. wc, dusch och tvättställ med spegel ovanför. Rymligt vardagsrum med stora fönster och utgång till uteplatsen. Vardagsrummet har ljust målade väggar i grå ton och även här finns garderober längst ena väggen. Från vardagsrummet når man sovalkoven som döljs bakom stora skjutbara dörrar i frostat glas som ger rummet ljusinsläpp och som även går att dra för så att man stänger hela rummet. I sovalkoven finns plast för en dubbelsäng om så önskas. Vitt kök delvis öppet mot vardagsrummet. Köket har gott om bänkar och skåp och har vita luckor, ek bänkskiva med ett svart kakel ovanför bänkarna. Köket är utrustat med spis 2007 med spisfläkt 2007 ovanför, diskmaskin (45 cm) 2018 och kyl/frys 2007. Hela lägenheten målades om 2018 och skjutdörrar monterades vid sovalkoven.

Balkong, uteplats och bilplats

Härlig uteplats utan insyn med plats för både matsalsmöbel och loungemöbel att njuta vid. Uteplatsen har staket på kortsidorna och en häck av syrén framför. Föreningen äger marken som nyttjas av lägenhetsinnehavaren.

Uppvärmda garage och parkeringsplatser med motorvärmare finns att hyra för föreningens medlemmar. Till garagen är det separat kö. För garagen debiteras månadshyra med mellan 441 och 772 kronor, beroende på storlek. För parkeringsplats med motorvärmare är månadshyran ca 125 kronor.

Tv

Ansluten till kabelnät, leverantör är Bredbandsbolaget, basutbud ingår i avgiften.

Ventilation

Självdrag.

Energideklaration

Utfört

Utförd: 13/6 2019

Klass

E

Förbrukning

146 kWh/kvm per år

Drift per år

Elförbrukning

4 020 kr

Summa

4 020 kr

Hemförsäkring tillkommer.

Byggnad

Typ

Flerfamiljhus

Byggår

1968

Övrig byggnader

I huset finns källarförråd ca 5-6 kvm, matkällare och cykel förråd. I föreningen finns även en samlingslokal med pentry med plats för ca 30 personer, gästrum med dubbelsäng och bäddsoffa som går att hyra för 200-300 kr/per natt. Det finns tre tvättstugor som ligger i nr 44, 58 och 72 som medlemmarna fritt får använda.

Förening

Namn

Brf Styrmannen.

Organisationsnr

714000-1962.

Gatuadress

Pastellvägen 6.

Postnr

121 36.

Ort

Johanneshov.

Hemsida

http://www.styrmannen.com/.

Tillåter dubbelt ägande

Ja.

Om föreningen

Föreningens bostadshus byggdes 1967- 1968 och innehåller: 28 stycken lägenheter med 1 rum och kök 22 stycken lägenheter med 2 rum och kök 116 stycken lägenheter med 3 rum och kök 2 stycken lägenheter med 4 rum och kök Fastigheterna uppvärms från egen panncentral vilken huvudsakligen eldas med pellets, som vintertid kompletteras med olja. Medlemmarna har tillgång till en biltvätt med pollettautomat. Polletterna kostar 20 kronor och räcker i 30 minuter. Gästlägenhet/möteslokal finns i nr 70. Föreningen har ett avtal med Telenor om bredband och kabel-TV. Bredband via bredbandsuttag i varje lägenhet ger tillgång till internet med 100/10 Mbit/s. Router att ansluta till bredbandsuttaget för att erhålla trådlöst bredband via wifi ingår inte i avtalet. Wifi måste således var och en lösa själv utefter de behov på täckning man har. För TV via kabel ansluten till antennuttag i lägenheterna ger avtalet tillgång till en digitalbox, programkort, grundutbud, samt kanalpaket T2-Flex. Vid extra stämma 1994 beslutades att föreningen skulle starta en VVS-fond. Till fonden sker en månatlig avsättning som bl.a. ska användas till framtida stambyten. Beroende av lägenhetens storlek är avsättningen mellan 88 och 192 kronor per månad, vilket belopp, vid en eventuell överlåtelse är att betrakta som kapitaltillskott. Sedan 2008 betalar föreningen även alla medlemmars individuella tillägg i hemförsäkringen gällande bostadsrätt. Mer information finns på föreningens hemsida www.styrmannen.com.

Organisationsform

Bostadsrättsförening.

Äger marken

Ja.

Tillåter juridisk person som köpare

Nej.

Lägenheter

168 st.

Pantsättningsavgift

483 kr.

Överlåtelseavgift

1 208 kr. Betalas av Köpare.


Intresseanmälan


Tipsa om bostaden


KartaBilder